Timemanagement tips

Ken jij de timemanagement tips die heel succesvolle professionals gebruiken? Check deze lijst met bewezen effectieve tips!
Door: Bas Hoorn

Goed timemanagement is de sleutel tot succes. Daarom hebben we deze lijst met timemanagement tips samengesteld die wij ook delen in onze cursus time management. Deze tips zijn samengesteld om je te helpen je tijd beter te besteden, maar onthoud: je hoeft niet alles toe te passen om succes te hebben. Kies wat voor jou werkt en je zal ongetwijfeld verandering merken.

timemanagement tips planning

Plannen en organiseren

In het managen van je tijd, zijn realistische verwachtingen cruciaal. Deze timemanagement tips gaan niet alleen over het indelen van je tijd, maar ook over het begrijpen van je capaciteiten. Het gaat om het herkennen van je eigen grenzen en het stellen van haalbare doelen. Het gaat om het vinden van een evenwicht tussen wat je wilt bereiken en wat je daadwerkelijk kunt doen.

1. Maak een dagelijkse, wekelijkse, jaarlijkse planning

Begin je dag met het maken van een planning. Bekijk wat je vandaag, deze week of dit jaar wilt bereiken. Zo krijg je een duidelijk beeld van je doelen en kun je je tijd efficiënter indelen.

2. Gebruik een planner of agenda

Een planner of agenda helpt je om je tijd beter te beheren. Schrijf je afspraken en taken op zodat je niets vergeet. Je kunt ook online tools of apps zoals Outlook of Google Workspace gebruiken voor hetzelfde doel.

3. Stel deadlines

Deadlines helpen je gefocust en gemotiveerd te blijven. Stel voor elke taak een realistische deadline. Dit helpt je om je tijd beter in te delen en te voorkomen dat je taken uitstelt.

4. Stel prioriteiten

Niet alle taken zijn even belangrijk. Leer om je taken te prioriteren. Focus je eerst op de belangrijkste taken. Dit helpt je om efficiënter te werken en minder stress te ervaren.

5. Gebruik de 80/20-regel (Pareto principe)

Volgens het Pareto principe levert 20% van je activiteiten 80% van de resultaten op. Identificeer deze cruciale taken en besteed hier het merendeel van je tijd aan.

6. Leer prioriteren met de Eisenhower matrix

De Eisenhower matrix helpt je om je taken te categoriseren op basis van urgentie en belangrijkheid. Dit maakt het makkelijker om te bepalen waar je je tijd en energie op moet richten.

7. Maak een takenlijst

Taken onthouden is onnodig cognitief belastend. Een takenlijst is een handig hulpmiddel om je dag te organiseren. Schrijf al je taken op en vink ze af als je ze voltooit. Dit geeft je een gevoel van voldoening en houdt je gemotiveerd.

8. Stel realistische doelen

Stel doelen die je kunt bereiken. Onrealistische doelen kunnen leiden tot stress en uitstelgedrag. Maak je doelen specifiek, meetbaar, haalbaar, relevant en tijdgebonden (SMART-methode).

9. Ontwikkel een routine

Een vaste routine kan je productiviteit verbeteren. Stel vaste tijden in voor je werk, pauzes, en persoonlijke tijd. Een gestructureerde dag zorgt voor ritme en kan je helpen om meer gedaan te krijgen.

10. Gebruik de Pomodoro techniek

De Pomodoro techniek is een timemanagement methode waarbij je werkt in blokken van 25 minuten, gevolgd door een pauze van 5 minuten. Dit kan je helpen om je concentratie te behouden en burn-out te voorkomen.

11. Maak blokken tijd vrij voor belangrijke taken

Zorg ervoor dat je ongestoorde tijd hebt voor je belangrijkste taken. Blokkeer deze tijd in je agenda en zorg dat je niet gestoord wordt. Zo kun je gefocust en efficiënt werken.

12. Stel een tijdslimiet voor taken

Door jezelf een tijdslimiet te geven voor elke taak, werk je effectiever. Het helpt je om je te concentreren en zorgt ervoor dat je niet te veel tijd aan één taak besteedt.

13. Stel lange termijn doelen vanuit een visie

Ontwikkel een visie voor jezelf en vertaal die naar lange termijn doelen geven je iets om naar te streven. Ze helpen je om je tijd en middelen beter te beheren. Zorg ervoor dat je doelen specifiek, meetbaar, haalbaar, relevant en tijdgebonden (SMART) zijn.

timemanagement tips takenlijst

Taken managen

Met de juiste timemanagement tips kun je onnodige mentale belasting verminderen en je productiviteit verhogen. Als je iets doet, doe het dan goed. Zet je optimaal in voor elke taak. Ken het verschil tussen urgentie en belangrijkheid, en zorg ervoor dat je je tijd besteedt aan wat echt telt. Door je te concentreren op één taak tegelijk en deze volledig af te ronden, kun je je efficiëntie verhogen en je werklast beheersbaar houden.

14. Delegeer taken waar mogelijk

Als je te veel op je bord hebt, overweeg dan om taken te delegeren. Het is geen teken van zwakte, maar een slimme manier om efficiënter te zijn. Zoek een betrouwbaar teamlid met voldoende taakvolwasssenheid en geef als het nodig is duidelijke instructies voor de taak. Je zult versteld staan van de extra tijd die je krijgt.

15. Doe de moeilijkste taak eerst

Begin je dag met de moeilijkste taak. Dit is de taak die je waarschijnlijk zou uitstellen als je de keuze had. Door deze eerst aan te pakken, krijg je een grote last van je schouders en wordt de rest van je dag makkelijker.

16. Concentreer je op één taak tegelijk

Multitasken klinkt efficiënt, maar het leidt vaak tot fouten en onafgemaakte taken. Probeer je in plaats daarvan te concentreren op één taak tegelijk. Je zult merken dat je sneller en effectiever werkt als je je volledig op één ding richt.

17. Maak gebruik van een timer

Een timer kan je beste vriend zijn als het gaat om timemanagement. Stel een timer in voor elke taak die je doet. Je zult verbaasd zijn hoe gefocust je kunt zijn als je weet dat de klok tikt. Probeer het eens, het kan echt helpen!

18. Maak gebruik van taakmanagement tools

Er zijn veel tools beschikbaar die je kunnen helpen je taken te beheren. Ze kunnen je helpen bij te houden wat er moet gebeuren, je herinneren aan deadlines en je helpen taken te prioriteren. Zoek een tool die bij je past en maak er optimaal gebruik van. Sowieso beschikken Outlook en Google Workspace over goede taakmanagement tools. Leer daar eerst mee werken.

19. Houd controle over je inbox

Een overvolle inbox kan stressvol zijn. Neem elke dag tijd om je e-mails te beheren. Beantwoord belangrijke e-mails onmiddellijk, archiveer of verwijder onbelangrijke e-mails en stel mappen in voor je workflow. Streef naar Inbox Zero want een georganiseerde inbox is een rustige inbox.

20. Gebruik de “touch it once” regel

Als je een taak start, maak hem dan af. Door een taak in één keer af te ronden, voorkom je dat je later moet terugkomen om hem af te maken. Het bespaart je tijd en geeft je een gevoel van voldoening.

21. Maak een onderscheid tussen belangrijk en urgent

Niet alle taken hebben evenveel impact op het resultaat. Leer onderscheid te maken tussen wat echt belangrijk is en wat alleen maar urgent lijkt. ‘Belangrijk’ weegt zwaarder dan ‘urgent’. Geef dus prioriteit aan taken die je helpen je doelen te bereiken en laat je niet afleiden door minder belangrijke taken.

timemanagement tips technologie

Gebruik technologie

Verlies geen tijd aan dom werk, maar gebruik technologie waar het kan. Outlook en Google Workspace kunnen je al helpen bij het plannen en organiseren van veel taken. Daarnaast komen er steeds meer apps op de markt die je veel werk uit handen nemen. Deze timemanagement tips zijn geen loze kreten, maar concrete aanbevelingen die bijdragen aan een efficiënte manier van werken.

22. Gebruik technologie om tijd te besparen

Je kunt technologie inzetten om tijd te besparen. Gebruik handige apps, software en online tools om je taken efficiënter uit te voeren. Met een paar klikken kun je zo je productiviteit aanzienlijk verhogen. Je kunt al beginnen met de mogelijkheden die Outlook en Google Workspace bieden.

23. Maak gebruik van timemanagement apps

Er zijn tal van apps die je kunnen helpen om je tijd beter te managen. Ze kunnen je helpen bij het maken van een planning, het stellen van doelen en het bijhouden van je voortgang. Ontdek welke app het beste bij jou past en begin meteen met het organiseren van je tijd.

24. Automatiseer taken waar mogelijk

Met automatisering kun je veel tijd besparen. Laat technologie routinematige taken voor je uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan e-mailfilters of -regels, automatische herinneringen en geautomatiseerde administratie. Ga vandaag nog aan de slag met het automatiseren van je taken om meer tijd over te houden.

25. Gebruik cloud opslag voor makkelijke toegang tot documenten

Cloud opslag stelt je in staat om overal en altijd bij je documenten te kunnen. Je hebt geen fysieke opslagruimte meer nodig en je kunt gemakkelijk documenten delen met anderen. Begin nu met het gebruik van cloud opslag voor een efficiëntere workflow.

26. Maak gebruik van een projectmanagement tool

Projectmanagement tools kunnen je helpen om je projecten overzichtelijk en beheersbaar te houden. Je kunt er taken mee toewijzen, deadlines instellen en de voortgang bijhouden. Ontdek welke tool het beste bij jouw behoeften past en implementeer deze in je dagelijkse werkzaamheden.

timemanagement tips welzijn

Zorg voor jezelf

Je werkt om te leven, niet andersom. Daarom is het essentieel om je tijd efficiënt te benutten. Stel prioriteiten, maak een planning en houd je eraan. Maar vergeet niet om ook tijd in te plannen voor rust en ontspanning. Het is belangrijk om je energieniveau op peil te houden en stress te verminderen. Zo kun je optimaal presteren zonder jezelf uit te putten. Neem daarom onderstaande timemanagement tips ter harte!

27. Neem pauzes voor betere productiviteit

Werk niet urenlang aan een stuk door. Het is belangrijk dat je regelmatig even pauze neemt. Sta op, strek je uit, loop even rond. Dit helpt om je concentratie en energieniveau op peil te houden.

28. Neem genoeg slaap

Een goede nachtrust is essentieel voor je productiviteit. Probeer elke nacht 7 tot 8 uur slaap te krijgen. Dit helpt om je geest fris en alert te houden, waardoor je gedurende de dag beter kunt presteren. Dit is een van de timemanagement tips met direct effect en waarvoor je geen training nodig hebt

29. Blijf gezond eten en drinken

Zorg dat je voeding in balans is. Eet veel groente en fruit en drink genoeg water. Een gezond lichaam helpt je om je beter te concentreren en meer energie te hebben voor je taken.

30. Plan tijd voor ontspanning

Vergeet niet om tijd voor jezelf in te plannen. Lees een boek, ga wandelen of kijk een film. Ontspanning helpt om stress te verminderen en je gedachten te verfrissen.

31. Doe regelmatig aan lichaamsbeweging

Lichaamsbeweging is niet alleen goed voor je lichamelijke gezondheid, maar ook voor je geest. Probeer elke dag wat tijd vrij te maken voor een workout, een wandeling of een stukje fietsen.

32. Sta vroeg op

Probeer de dag vroeg te beginnen. Zo heb je meer tijd om je taken te voltooien en kun je de dag rustig starten. Een ochtendroutine kan je helpen om je dag goed te beginnen.

33. Maak tijd voor creativiteit

Creatieve activiteiten zoals schilderen, schrijven of muziek maken, kunnen je geest verfrissen. Ze helpen je om problemen vanuit een ander perspectief te bekijken en kunnen je inspiratie geven voor je werk.

34. Maak tijd vrij voor het leren van nieuwe vaardigheden

Investeer in jezelf door regelmatig nieuwe vaardigheden te leren. Dit kan je helpen om efficiënter te werken, nieuwe kansen te creëren en je carrière vooruit te helpen.

35. Doe aan yoga of meditatie voor focus

Yoga en meditatie kunnen je helpen om je concentratie te verbeteren en stress te verminderen. Probeer elke dag wat tijd vrij te maken om tot rust te komen en je focus te herstellen.

36. Plan tijd voor rust en herstel

Gun jezelf de tijd om te rusten en te herstellen na een drukke periode. Het is belangrijk om je energieniveau op peil te houden en om te voorkomen dat je opgebrand raakt.

37. Doe ontspanningsoefeningen

Ontspanningsoefeningen kunnen je helpen om stress te verminderen en je concentratie te verbeteren. Probeer bijvoorbeeld eens ademhalingsoefeningen of progressieve spierontspanning.

38. Neem regelmatig een digitale detox

Zet je telefoon, computer en andere digitale apparaten eens uit. Een digitale detox kan je helpen om afleidingen te verminderen, je focus te verbeteren en je te ontspannen.

39. Beloon jezelf na een productieve dag

Heb je een productieve dag gehad? Goed zo! Vergeet niet om jezelf te belonen. ‘Work hard, play hard’ kan je motivatie verhogen en je een goed gevoel geven over je werk.

40. Denk Positief

Positief denken draagt bij aan jouw productiviteit. Je krijgt met minder moeite meer gedaan. Bovendien verkleint een optimistische houding de kans op gezondheidsproblemen.

41. Werk zoveel mogelijk vanuit intrinsieke motivatie

Intrinsieke motivatie zorgt ervoor dat je taken makkelijker kunt uitvoeren en beter om kunt gaan met tegenslag. Wat écht helpt is als je je werk leuk vindt en ook voelt dat je werk zinnig is. Geef taken die aan deze eigenschappen voldoen voorrang als dat kan.

timemanagement tips nee zeggen

Vermijd afleidingen

Afleiding brengt je uit je koers, maar door je focus te behouden, navigeer je richting de lange termijn beloning van voltooide taken die impact maken. Deze timemanagement tips zijn niet alleen richtlijnen, maar ook gereedschappen die je helpen om koersvast te blijven. Je moet in staat zijn om factoren die je uit koers brengen te herkennen en er tegen op te treden.

42. Leer om ‘nee’ te zeggen

Jij bent de baas over jouw tijd. Weet je dat het oké is om ‘nee’ te zeggen? Dit kan moeilijk zijn, maar ‘nee’ zeggen tegen taken die niet belangrijk zijn, kan je helpen om je op je prioriteiten te concentreren.

43. Probeer te multitasken te vermijden

Hoewel het verleidelijk kan zijn, probeer multitasken te vermijden. Het kan lijken alsof je meer gedaan krijgt, maar in werkelijkheid vermindert het je concentratie en productiviteit. Probeer je in plaats daarvan op één taak tegelijk te concentreren.

44. Vermijd afleidingen

Zet je telefoon op stil en sluit onnodige tabbladen op je computer. Elke onderbreking kan je uit je concentratie halen en kost je tijd om weer op gang te komen. Door afleidingen te vermijden, kun je je werk efficiënter maken.

45. Houd je bureau netjes

Uit de reeks ’timemanagement tips waarvoor je geen training nodig hebt’: Een opgeruimd bureau helpt je concentreren. Probeer aan het einde van elke werkdag je bureau op te ruimen. Het zorgt niet alleen voor een nettere werkplek, maar het helpt ook om je geest helder en georganiseerd te houden.

46. Zet notificaties uit

Elke interruptie zorgt ervoor dat het 15 tot 25 minuten duurt om weer geconcentreerd te werken. Notificaties kunnen een grote bron van afleiding zijn. Probeer ze uit te zetten tijdens je werktijd. Het geeft je de rust en focus die je nodig hebt om je taken efficiënt en effectief uit te voeren.

47. Beheers je sociale media gebruik

Sociale media kan veel tijd in beslag nemen. Probeer jezelf limieten te stellen voor hoeveel tijd je per dag aan sociale media besteedt. Door bewust om te gaan met je tijd, kun je meer gedaan krijgen.

48. Maak helder onderscheid tussen werk en privé tijd

Het is belangrijk om je werk en privé tijd gescheiden te houden. Zorg ervoor dat je na werktijd ook echt vrij bent. Dit helpt je om je te ontspannen en te herstellen, zodat je de volgende dag weer fris kunt beginnen. Als werk en privé zich teveel met elkaar vermengen, heb je het gevoel nooit vrij te zijn.

49. Vermijd onnodige vergaderingen

Niet elke vergadering is noodzakelijk. Als een vergadering geen duidelijk doel of agenda heeft, vraag jezelf dan af of het echt nodig is. Je kunt er ook voor kiezen om een deel van een vergadering bij te wonen. Probeer je tijd te besteden aan taken die echt belangrijk zijn.

50. Creëer een rustige en productieve werkomgeving

Je werkomgeving speelt een grote rol in hoe productief je kunt zijn. Zorg voor een rustige plek waar je ongestoord kunt werken. Dit helpt je om je beter te concentreren en efficiënter te werken. Tip: Ruim ook thuis op. Er is een sterke relatie tussen rommel en depressieve gevoelens.

timemanagement tips communicatie

Communiceer en vergader effectief

Je werkt met mensen, je werkt voor mensen en mensen werken voor jou. Deze timemanagement tips zijn daarom niet zozeer gericht op taken, maar vooral op communicatie. Communicatie is een constante in je professionele leven. Op een correcte en efficiënte manier communiceren kan misverstanden voorkomen en prettige samenwerking bevorderen.

51. Leer hoe je efficiënt kunt vergaderen

Om efficiënt te vergaderen, zorg je voor een duidelijke agenda. Nodig alleen de relevante personen uit en houd de tijd in de gaten. Herinner iedereen aan de afgesproken doelen en leid de discussie op een respectvolle manier.

52. Leer effectief communiceren

Effectieve communicatie begint met actief luisteren. Begrijp wat de ander zegt, stel open vragen en geef een duidelijke reactie. Let op je toon en lichaamstaal. Wees eerlijk, respectvol en empathisch in je communicatie. Maar wees ook assertief als het nodig is.

53. Plan ook tijd voor netwerken

Netwerken is essentieel voor je professionele groei. Maak tijd vrij om nieuwe mensen te ontmoeten, relaties te bouwen en kennis te delen. Bezoek bijvoorbeeld netwerkevenementen of maak connecties online. Wees proactief, open en vriendelijk.

54. Leer hoe je feedback kunt geven en ontvangen

Feedback is een krachtig hulpmiddel voor verbetering. Geef constructieve feedback op een vriendelijke, duidelijke manier. Wees specifiek en eerlijk. Als je feedback ontvangt, luister dan zonder te verdedigen, vraag om verduidelijking indien nodig en bedank voor de feedback.

timemanagement tips zelfreflectie

Ontwikkel en reflecteer

Ken jezelf: begrijp je verbeterpunten, patronen en talenten. Gebruik deze kennis om jezelf stukje bij beetje te verbeteren. Maar wees niet overdreven gedisciplineerd: Werk gerust hard, maar vergeet niet om plezier te maken; het is essentieel voor een gebalanceerd leven. De boog kan niet altijd gespannen zijn. Deze timemanagement tips helpen je om jezelf als persoon verder te ontwikkelen.

55. Voorkom uitstelgedrag

Begrijp wat uitstelgedrag veroorzaakt en bedenk strategieën om dit tegen te gaan. Maak je taken behapbaar, stel concrete doelen en beloon jezelf na het voltooien van elke taak. Je zult merken dat je productiever bent als je uitstelgedrag aanpakt.

56. Leer snellezen

Snellezen kan je helpen om efficiënter met je tijd om te gaan. Er zijn heel goede cursussen snellezen en apps die je hierbij kunnen helpen. Begin met het verhogen van je leessnelheid en zie hoeveel tijd je bespaart op de lange termijn.

57. Train je concentratievermogen

Oefen regelmatig met concentratietechnieken. Meditatie kan hierbij bijvoorbeeld helpen. Probeer je afleidingen te minimaliseren en richt je aandacht volledig op één taak. Je zult merken dat je taken sneller voltooit als je geconcentreerd werkt.

58. Vermijd perfectionisme

Streef naar kwaliteit, maar laat perfectionisme je voortgang niet hinderen. Leer om tevreden te zijn met ‘goed genoeg’ in plaats van perfect. Onthoud, voltooien is vaak belangrijker dan perfectie.

59. Leer sneller typen

Door sneller te leren typen, kun je veel tijd besparen. Er zijn talloze online cursussen en oefeningen die je kunt volgen om je typesnelheid te verhogen. Hoe sneller je typt, hoe sneller je je gedachten op papier kunt zetten.

60. Gebruik sneltoetsen

Maak gebruik van sneltoetsen op je computer om je productiviteit te verhogen. Of het nu gaat om tekstverwerking, e-mailbeheer of surfen op het web, sneltoetsen kunnen je helpen taken sneller te voltooien. Check bijvoorbeeld de sneltoetsen die je kunt gebruiken voor Gmail en voor Outlook.

61. Leer sneller beslissen

Besluitvaardigheid is een belangrijke vaardigheid in timemanagement. Oefen met het nemen van beslissingen binnen een bepaalde tijdslimiet. Dit kan je helpen om sneller te handelen en minder tijd te verspillen aan twijfel.

62. Leer delegeren

Delegeren is een essentiële vaardigheid voor effectief timemanagement. Leer taken die anderen kunnen doen over te dragen. Het stelt je in staat om je te concentreren op taken die jouw unieke vaardigheden vereisen.

63. Houd een dagboek bij

Een dagboek kan je helpen je gedachten te ordenen en je vooruitgang bij te houden. Het kan een plek zijn om doelen te stellen, successen te vieren en te reflecteren op verbeterpunten. Het is een krachtig hulpmiddel voor persoonlijke ontwikkeling.

64. Neem tijd voor persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling is cruciaal voor je groei en succes. Of het nu gaat om het leren van een nieuwe taal, het bijwonen van een workshop of het lezen van een boek, maak tijd vrij om jezelf te ontwikkelen en nieuwe dingen te leren.

65. Leer loslaten

Niet alles gaat volgens plan. Leer om flexibel te zijn en pas je aan wanneer dingen niet lopen zoals verwacht. Focus op waar je invloed op hebt en laat de rest los. Het zal je stressniveau aanzienlijk verlagen.

66. Evalueer je voortgang regelmatig

Neem de tijd om regelmatig je voortgang te evalueren. Kijk terug op je prestaties en vier je successen. Identificeer gebieden waar je kunt verbeteren. Deze reflectie zal je helpen om je timemanagementvaardigheden voortdurend te verbeteren.

67. Plan tijd voor hobby’s en persoonlijke interesses

Het is belangrijk om tijd te reserveren voor dingen die je leuk vindt. Of het nu gaat om lezen, koken, schilderen of tuinieren, zorg ervoor dat je tijd voor jezelf neemt. Dit zal je helpen om een betere balans te vinden en stress te verminderen.

timemanagement tips online vergaderen

Digitale organisatie

Het is essentieel om je digitale bestanden en kanalen te organiseren. Het overzicht behouden voorkomt dat informatie en communicatie door elkaar heen lopen en het verhoogt je productiviteit. De kernboodschap van deze timemanagement tips komt erop neer dat versimpelen van processen loont; maak duidelijke afspraken over het delen van bestanden en het gebruik van communicatiekanalen. Zo creëer je ruimte voor belangrijke taken en voorkom je stress.

68. Organiseer je digitale bestanden

Een rommelige computer kan net zo frustrerend zijn als een rommelig bureau. Besteed tijd aan het organiseren van je digitale bestanden. Maak mappen voor verschillende projecten en zorg ervoor dat je documenten goed gelabeld zijn.

69. Organiseer je kanalen

Maak eenvoudig te begrijpen afspraken met collega’s en klanten over het delen van bestanden op een server, het gebruik van chat- en appmogelijkheden en wanneer het nodig is om online te vergaderen.

70. Gebruik zo min mogelijk cc’s als je mailt

Misbruik van de cc-functie in e-mails kan leiden tot een overvloed aan onnodige berichten. Door te veel mensen in de cc te zetten, ontstaat er vaak een stroom van reacties die het werkproces verstoren. Dit resulteert in extra werk en tijdverlies door het voortdurend beheren van onnodig e-mailverkeer.

71. Behandel één onderwerp per e-mail

Het behandelen van één onderwerp per e-mail verhoogt de efficiëntie aanzienlijk. Het houdt de communicatie helder en gericht, waardoor de ontvanger snel en effectief kan reageren. Bij meerdere onderwerpen in één e-mail kunnen belangrijke punten verloren gaan of over het hoofd worden gezien.

72. Gebruik collaboration software

Het delen van een bericht en erop reageren in Microsoft Teams, Slack of andere collaboration software is ongelooflijk efficiënter dan iedereen e-mailen. Teams biedt de mogelijkheid om te zien wie al heeft gereageerd, waardoor de communicatiepatronen transparanter worden. Dit voorkomt onnodige communicatie en bespaart tijd.

Moet je alle timemanagement tips toepassen?

Je hebt nu een schat aan timemanagement tips tot je beschikking. Maar onthoud, je hoeft ze niet allemaal tegelijk toe te passen om succesvol te zijn. Kies de tips die het beste bij jou passen en begin daarmee. Wil je het proces versnellen? Overweeg dan onze cursus timemanagement. Deze training helpt je om snel effectief en efficiënt te worden, waardoor je meer tijd overhoudt voor wat echt belangrijk is.

Abonneer je op onze kennisbank

Naam(Vereist)

Cursus Time Management
Cursus Time Management
Cursus Time Management
Bereik meer met minder moeite.
Bereik meer met minder moeite.
Ook incompany en maatwerk.
Ook incompany en maatwerk.