Cursus Snellezen

Volg onze cursus snellezen en lees tot 4 keer sneller in slechts 1 dag! Leer effectieve technieken om je leestempo en begrip te verbeteren.

9,3 starstarstarstarstar_half

Max. 12 deelnemers

€ 495,- per deelnemer

2 dagdelen of 1 dag

9,3 starstarstarstarstar_half

Max. 12 deelnemers

€ 495,- per deelnemer

2 dagdelen of 1 dag

cursus snellezen NZA
training snellezen en mindmappen
cursus mindmap maken online
Training snellezen en mindmapping

Onze cursus snellezen biedt technieken om je leessnelheid te verhogen en je begrip te verbeteren. Ideaal voor kenniswerkers, managers, studenten en politiek ambtsdragers. Met onze unieke didactiek verbeter je je leesvaardigheden binnen één dag. Neem contact op voor meer informatie of schrijf je direct in.

Opbrengst

Programma

Kosten

Incompany

Het resultaat van de cursus snellezen


Ben je op zoek naar manieren om je leesvaardigheid te verbeteren en je leessnelheid te verhogen? Een cursus snellezen biedt tal van voordelen die je kunnen helpen om efficiënter en effectiever te lezen. Hieronder vind je de zeven belangrijkste voordelen van een cursus snellezen.


Voordelen van de cursus snellezen

Hogere leessnelheid en productiviteit

Door deze cursus snellezen te volgen, leer je technieken om sneller te lezen en meer informatie in minder tijd te verwerken. Dit verhoogt je productiviteit, waardoor je efficiëntie aanzienlijk toeneemt. Met snellezen kun je je werkdag optimaal benutten en meer werk verzetten.

Minder leesstress

Door je leestechnieken te verbeteren, verminder je de hoeveelheid stress die je ervaart tijdens het lezen. De cursus snellezen helpt je om een duidelijk overzicht van de tekst te krijgen en een gestructureerde aanpak te hanteren. Dit zorgt ervoor dat je je minder overweldigd voelt door lange teksten.

Meer vrije tijd

Met deze cursus snellezen kun je efficiënter lezen, waardoor je meer tijd overhoudt voor persoonlijke activiteiten, familie en hobby's. Dit helpt je om een gezonde balans tussen werk en privé te creëren en je vrije tijd optimaal te benutten.

Meer focus en concentratie

Tijdens de cursus snellezen leer je technieken om afleidingen te minimaliseren en je focus te behouden. Dit leidt tot een verbeterde concentratie op je belangrijkste leesmateriaal, wat de kwaliteit van je leeservaring ten goede komt.

Je onthoudt informatie beter

De cursus snellezen helpt je om informatie effectiever te verwerken en beter te onthouden. Je leert technieken om de belangrijkste punten uit een tekst te halen en deze op een gestructureerde manier op te slaan, wat je geheugen ten goede komt.

Je neemt betere beslissingen

Door de cursus snellezen leer je sneller te lezen en de kern van de informatie te begrijpen. Betere ooordeelsvorming en beeldvorming leiden tot snellere en betere besluitvorming, waardoor je effectiever kunt werken en sneller beslissingen kunt nemen op basis van de gelezen informatie.

Je carrière krijgt een boost

Het beheersen van je leessnelheid en het behalen van je leesdoelen verhoogt niet alleen je zelfvertrouwen en motivatie aanzienlijk. Door sneller meer waardevolle informatie te verwerken kun je jezelf blijven ontwikkelen. Dit geeft jouw carrière een boost.


Hoge leessnelheid met meer begrip

De cursus snellezen biedt jou dus tal van voordelen die bijdragen aan je ontwikkeling en loopbaan. Of je nu op zoek bent naar manieren om je leessnelheid te verhogen, leesstress te verminderen, of meer vrije tijd te vinden, een cursus snellezen is de juiste keuze voor jou. Wil je je leesvaardigheid verbeteren en meer controle over je leestijd krijgen? Schrijf je dan in voor de cursus snellezen en ontdek zelf de voordelen!

Inhoud van de cursus snellezen


In deze cursus snellezen leer je wetenschappelijk beproefde snelleestechnieken om je leessnelheid en begrip te verbeteren. Ontdek hoe je efficiënter en effectiever kunt lezen door je leesgewoonten aan te passen en nieuwe strategieën toe te passen. Hieronder vind je de belangrijkste onderwerpen die in de cursus snellezen aan bod komen.


cursus snellezen van een beeldscherm

Modules van de cursus snellezen


Basisprincipes van snellezen

Wat is snelezen.
Voordelen van snellezen.
Misvattingen over snellezen.

analyse huidige leesgewoonten

Hoe lees je nu?
Identificeren van inefficiënte leesgewoonten.
Meten van je huidige leessnelheid.

Leesstrategieën en -technieken

Skimmen en scannen.
Het gebruiken van visuele gidsen zoals een pen of vinger.
Zinnen en zinsdelen lezen in plaats van individuele woorden.

Concentratie en focus

Technieken om afleidingen te minimaliseren.
Oefeningen om concentratie te verbeteren.
Het creëren van de optimale leesomgeving.

Beter begrijpen van teksten

Methoden om leesbegrip te verbeteren.
Actief lezen en het stellen van vragen tijdens het lezen.
Het samenvatten en parafraseren van gelezen tekst.

Oogbewegingen en leespatronen

Het optimaliseren van oogbewegingen voor snellezen.
Het verminderen van subvocaliseren (stilletjes meepraten met tekst).
Het vergroten van je perifere blikveld.

Realistische oefening en toepassing

Hoe oefen je dagelijks om je leessnelheid te verhogen?
Van snellezen een dagelijkse routine maken.
Real-life toepassingen zoals het lezen van kranten, artikelen en boeken.

Technologie en hulpmiddelen

Het verschil tussen lezen van papier en digitale teksten.
Snellezen vanaf beeldschermen.
Snellezen vanaf tablets.


Veel rendement in korte tijd met de cursus snellezen


Waarom kiezen voor onze cursus snellezen?

Onze cursus snellezen is bijzonder populair onder professionals met HBO- en WO-werk- en denkniveau die hoge eisen stellen aan zichzelf en de trainingen die hen helpen bij hun professionele ontwikkeling.


Praktisch leren met een wetenschappelijke basis

De cursus snellezen is een heel praktijkgerichte training. De oefeningen zijn gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en erop gericht dat je binnen 1 dag je leessnelheid aanzienlijk verbetert met behoud of beter begrip.

Kosten voor deelname aan cursus snellezen


Onderstaande tarieven zijn van toepassing op alle varianten van de cursus snellezen. Bij 5 of meer deelnemers, afkomstig van een organisatie, is een incompany cursus snellezen aan te bevelen.


Cursus snellezen klassikaal: € 495,-

 • 1 dag op locatie met arrangement
 • Alle leermiddelen inbegrepen
 • Inclusief bewijs van deelname
 • Na afloop 3 maanden support via online community
 • Inclusief facultatieve e-learning mindmapping en mindmapsoftware

Cursus snellezen online: € 445,-

 • 2 dagdelen via ZOOM
 • Alle leermiddelen inbegrepen
 • Inclusief bewijs van deelname
 • Na afloop 3 maanden support via online community
 • Inclusief facultatieve e-learning mindmapping en mindmapsoftware

Incompany cursus snellezen

Kosten € 1.900,- + reiskosten trainer


 • Maximaal 12 deelnemers
 • Leermiddelen € 10,- per deelnemer
 • 2 dagdelen op locatie bij opdrachtgever
 • Alle leermiddelen inbegrepen
 • Inclusief bewijs van deelname
 • Inclusief facultatieve e-learning mindmapping en mindmapsoftware

Wil je een cursus snellezen op maat?

De cursus snellezen kan helemaal naar wens worden aangepast. Bel (085) 002 02 02 of gebruik het contactformulier en informeer naar de mogelijkheden.

Incompany of maatwerk cursus snellezen


Een incompany training snellezen kan worden afgestemd op de behoeften van jouw team en aansluiten op actuele vraagstukken die spelen binnen de organisatie. Er zijn echter nog meer voordelen.


Incompany training snellezen

Voordelen incompany training snellezen


Op maat aangepast voor jouw team

Als je met vijf of meer deelnemers uit een bedrijf bent, is een incompany cursus snellezen de beste optie. De training wordt aangepast aan de specifieke behoeften van jouw team. Dit zorgt voor een hoog leerrendement dat meteen merkbaar is.

Lagere opleidingskosten per deelnemer

Als meerdere medewerkers uit een organisatie deelnemen aan een incompany cursus snellezen, zijn de opleidingskosten per deelnemer lager. Dit maakt een incompany training snellezen niet alleen effectiever, maar ook kostenefficiënter.

Minder lang weg van de werkplek

Een incompany cursus snellezen wordt op een door jou gekozen locatie en tijd gehouden, waardoor deelnemers minder lang afwezig zijn van hun werkplek. De training snellezen kan flexibel worden ingepland.

Heb je speciale wensen?

Naast de cursus snellezen van 1 dag bieden wij ook andere formats aan. Denk aan een workshop snellezen of een online training snellezen van een of twee dagdelen. Ook kan een 1-op-1 training snellezen aangeboden worden.


Meer weten? Neem contact op!

Wil je meer weten over de training of ben je op zoek naar een cursus snellezen voor jouw bedrijf? Neem contact op. Bel (085) 002 02 02 of gebruik het contactformulier en informeer naar de mogelijkheden.

100% tevredenheidsgarantie

We zullen je leessnelheid en tekstbegrip aanzienlijk verbeteren, en onze garantie weerspiegelt ons vertrouwen in de kwaliteit van onze training. Als verbetering uitblijft krijg je kosteloos extra begeleiding.

Kosteloze follow up

Na de cursus snellezen zal je merken dat je leessnelheid aanzienlijk is verbeterd met behoud of zelfs verbetering van begrip. Heb je toch nog vragen dan kun je altijd bij ons terecht. Sowieso behoud je toegang tot onze online resources.

De intelligente cursus snellezen

Praktische snelleestechnieken met een wetenschappelijke basis.

Bij Timension krijg je een cursus snellezen die effectief is en volledig afgestemd op jouw persoonlijke behoeften. Samen met onze deskundige trainers werk je aan blijvende verbeteringen in je leessnelheid en leesplezier.

Veelgestelde vragen

Wat is snellezen?expand_more

Snellezen is een techniek om de leessnelheid te verhogen door gebruik te maken van methoden die de efficiëntie verbeteren zonder het begrip te verminderen.

Hoe leer ik snellezen?expand_more

Je kunt snellezen leren door specifieke oefeningen en technieken te gebruiken, zoals het verminderen van subvocalisatie en het verbeteren van je oogbewegingen.

Verlies ik begrip?expand_more

Met de juiste technieken en training kun je je leessnelheid verhogen zonder dat je begrijpend lezen eronder lijdt.

Wat is subvocalisatie?expand_more

Subvocalisatie is het stille uitspreken van woorden in je hoofd tijdens het lezen. Verminderen kan je leessnelheid verhogen.

Zijn er hulpmiddelen?expand_more

Er zijn verschillende apps en softwareprogramma's, zoals Spreeder en Acceleread, die je kunnen helpen je leessnelheid te verhogen.

Hoe lang duurt het?expand_more

Met een training van ons bereik je binnen één dag, op een verantwoorde manier, een veel hogere leessnelheid. Je zal merken dat dit blijvend is.

Kunnen kinderen het leren?expand_more

Ja, kinderen kunnen ook snelleestechnieken leren, hoewel de methoden enigszins kunnen verschillen van die voor volwassenen.

Zijn er nadelen?expand_more

Sommige mensen kunnen moeite hebben met het behouden van begrip omdat ze te snel lezen. Daarom is het belangrijk om een goede training te volgen.

Geschikt voor alle teksten?expand_more

Snellezen is vooral nuttig voor informatieve en zakelijke teksten. Het kan minder geschikt zijn voor complexe informatie met tabellen, infographics en cijfermatige data.

Hoe behoud ik begrip?expand_more

Regelmatig oefenen, notities maken in de vorm van mindmaps, en technieken zoals het scannen van tekst en het identificeren van sleutelwoorden kunnen helpen.

Welke boeken zijn nuttig?expand_more

Een aanrader is "The Speed Reading Book" geschreven door Tony Buzan. Dit boek is een heel goed begin als eerste kennismaking met snellezen.

Veelvoorkomende misverstanden?expand_more

Een veelvoorkomend misverstand is dat je begrip altijd lijdt onder hogere leessnelheden, of dat snellezen alleen nuttig is voor studenten.

Hoeveel kan ik sneller lezen?expand_more

Met oefening kunnen veel mensen hun leessnelheid verdubbelen of zelfs verviervoudigen met behoud of verbetering van tekstbegrip.

Cursussen of workshops?expand_more

Er zijn bj Timension zowel online als offline cursussen en workshops beschikbaar. Ook bieden wij maatwerk- en incompanytrainingen aan.

Hoe vaak oefenen?expand_more

Regelmatige, dagelijkse oefening van ongeveer 15-30 minuten kan aanzienlijke verbeteringen opleveren in je leessnelheid en begrip.

Aanmelden

Incompany offerte aanvragen
Cursus Snellezen

Cursus Snellezen

Lees tot 3 à 4 keer sneller en verdiep je kennis na de cursus snellezen online. Meld je aan en leer vanuit huis bewezen snelleestechnieken.

Lees meer
Cursus Snellezen Online

Cursus Snellezen Online

Lees tot 3 à 4 keer sneller en verdiep je kennis na de cursus snellezen online. Meld je aan en leer vanuit huis bewezen snelleestechnieken.

Lees meer
Cursus Mindmappen

Cursus Mindmappen

Cursus Mindmappen: Word een meester in het organiseren van je gedachten! Denk snel, innovatief en los complexe vraagstukken makkelijk op.

Lees meer