Cursus Snellezen (maatwerk mogelijk)

De cursus snellezen wordt aangeboden als een open en incompanytraining en kan ook online worden verzorgd. De training kan ook als maatwerktraject worden aangeboden.
leeromgeving raadsleden gemeente Gouda
training snellezen
1-daagse cursus snellezen
leeromgeving raadsleden gemeente Amsterdam

Wat levert de cursus Snellezen jou op?

De cursus snellezen zorgt ervoor dat je veel minder tijd nodig hebt om teksten te lezen en te begrijpen. Als je voor je werk veel moet lezen of naast je werk actief bent in een ondernemingsraad of gemeenteraadslid bent levert dit meteen voordelen op. Studeren gaat makkelijker en het kost aanzienlijk minder moeite om complexe stukken tekst snel te doorgronden. 

Resultaat van de training

1. Verhoog je leestempo aanzienlijk
2. Beheers beproefde snelleestechnieken
3. Verbeter je begrip in weinig tijd
4. Studeer en leer sneller
5. Houd meer tijd over!

Meer lezen in minder tijd

Niet voor niets is de cursus snellezen van Timension populair bij hoogopgeleide professionals, OR-leden en gemeenteraadsleden. Met een optimaal leestempo ben je in staat om naast je werk elke week een studie- of managementboek te lezen en te begrijpen! En hoe zou het zijn als je als lid van een OR of gemeenteraad eindelijk wat kunt doen aan stapels leeswerk? Doordat je verschillende snelleestechnieken in de cursus snellezen leert, zal je uiteenlopende teksten snel doorgronden. De cursus snellezen zorgt ervoor dat je leestempo tot 3 à 4 keer wordt versneld met behoud van of zelfs beter begrip!

Programma van de cursus Snellezen

Lees met gemak tot 3 à 4 keer sneller dan voorheen. Heb je altijd al willen leren snellezen? We leren je verschillende technieken van het Princeton Center for Language Study. Na de training kun je meer tekst lezen in minder tijd. Deze cursus Snellezen onderscheidt zich door effectieve didactiek. Aan het begin van de dag leer je basisvaardigheden. Daarna leer je hoe je een zakelijke tekst snel leest. Om te voorkomen dat je onderliggende theorie vergeet behoud je na de cursus snellezen toegang tot e-learnings en onze community.

Sneller lezen

De gemiddelde leessnelheid is 150 tot 250 woorden per minuut. Je wordt uitgedaagd om grenzen te verleggen. Je merkt dat je, als je zelf mag gaan bepalen wat voor jou een lekker leestempo is, sneller leest dan aan het begin van de dag. Hoe kan dat? Je hebt tijdens de training snelleestechnieken vanzelf geautomatiseerd.

Efficiënt fixeren

Herken je het volgende: Tijdens het lezen dwaalde ik af. Ik vraag me af wat ik gelezen heb. Focus is voorwaarde om in minder tijd een tekst te lezen en te begrijpen. Geconcentreerd leren lezen is een belangrijk aandachtspunt in de training.

Concentratie en flow

Flow is de wetenschappelijke term die wordt gebruikt wanneer sprake is van optimale productiviteit op een optimaal cognitief niveau. Om in flow te komen is concentratie een vereiste. In de cursus snellezen leren we je hoe je jezelf optimaal concentreert.

Begrijpen en doorgronden

Je kunt informatie pas onthouden als je het goed begrijpt. In de cursus snellezen focussen we niet alleen op snelheid. We zoeken naar jouw optimale leessnelheid waarbij jouw begrip optimaal is. Die snelheid moet je kunnen aanpassen aan de tekst die je leest

Onthouden en borgen

Hoe kun je onthouden wat je gelezen hebt? Wat deed je op de middelbare school als je een mondeling examen had over literatuur? Je maakte een samenvatting. Met mindmaps kun je nog sneller en beter samenvatten.

Lid van de community

Je behoud toegang tot onze community waar je instructievideo’s kun bekijken en waar je vragen kunt stellen aan de trainers en andere deelnemers. Ook kun je de trainers om tips en adviezen vragen.

De cursus Snellezen kan ook incompany en op maat worden verzorgd

incompany training snellezen

Kosten per deelnemer

Een cursus Snellezen kan op maat worden verzorgd. Denk aan een korte sessie van een dagdeel, een intensieve training van een hele dag of twee avonden met een tussenpoos van een week. Ook een combinatie met een cursus Mindmappen van een halve dag behoort tot de mogelijkheden. Het lesmateriaal kan worden aangepast. Denk bijvoorbeeld aan oefenen met actuele vraagstukken die spelen bij de cursisten.

Op locatie

1 dag met arrangement
5 tot 10 deelnemers

€ 495,-

Live online

2 dagdelen
3 tot 5 deelnemers

€ 495,-

Incompany

1 of 2 dagdelen
Maximaal 12 deelnemers

Neem contact op

Totaalprijs

Inclusief:
Alle leermiddelen
Arrangement

Indeling groep

We kunnen jou indelen op een andere startdatum en/of locatie. Dit doen we altijd in overleg met jou. Pas na jouw akkoord is je inschrijving definitief.

Annuleringskosten

Vanaf de 14e tot de 2e dag vóór de training: 75%, daarna 100%. Als je voor een vervanger zorgt worden geen annuleringskosten in rekening gebracht.

Details

Kosten
Incompany vanaf € 900, - per dagdeel per groep
Open inschrijving € 495, - per deelnemer
 
Contactformulier