Cursus Snellezen

De beste cursus snellezen voor jouw carrière! Leer binnen 1 dag bewezen snelleestechnieken en lees tot 4 keer sneller met dieper begrip.

9,3 starstarstarstarstar_half

Max. 12 deelnemers

€ 495,- per deelnemer

2 dagdelen of 1 dag

9,3 starstarstarstarstar_half

Max. 12 deelnemers

€ 495,- per deelnemer

2 dagdelen of 1 dag

cursus snellezen NZA
training snellezen en mindmappen
cursus mindmap maken online
Training snellezen en mindmapping

Het vermogen om snel grote hoeveelheden tekst te verwerken is een doorslaggevende factor voor je professionele succes. De beste cursus snellezen, is er een die past bij jouw wensen en is afgestemd op jouw unieke behoeften. Kies uit ons gevarieerde aanbod de training die naadloos aansluit bij jouw gewenste professionele ontwikkeling.

Opbrengstexpand_more

Programmaexpand_more

Inschrijvenexpand_more

Incompanyexpand_more

Ontdek de kracht van snellezen


Snellezen is niet zomaar een techniek; het is een vaardigheid die je leesgewoonten compleet kan veranderen. Door snellezen te leren, ontdek je talloze voordelen die je professionele en persoonlijke leven verrijken. Hier zijn de tien voornaamste voordelen die een cursus snellezen jou kan bieden:


01. Heel hoge leessnelheid

Door snellezen te beheersen met de juiste technieken, kun je jouw leessnelheid drastisch verhogen, waardoor je meer informatie in een kortere tijdspanne absorbeert.


02. Dieper tekstbegrip

Snellezen gaat niet alleen over snelheid. Het stelt je in staat om de inhoud volledig te begrijpen, waardoor je de informatie beter kunt verwerken en onthouden.


03. Efficiënter leren

Met snellezen kun je complexe informatie sneller verwerken. Dit versnelt je leerproces, waardoor je nieuwe kennis efficiënter kunt opnemen en toepassen.


04. Tijdsbesparing

Stel je voor dat je in staat bent om dezelfde hoeveelheid tekst in de helft van de tijd te lezen. Dat is de kracht van snellezen!


05. Overzicht en structuur

Door teksten effectief te scannen en te skimmen, kun je snel de kernpunten identificeren. Dit optimaliseert je leestijd en verbetert je begrip van de tekst.


06. Minder afleiding

Snellezen helpt je om je beter te concentreren op wat je leest. Hierdoor verminderen afleidingen en kun je je volledig focussen op de tekst.


07. Verhoogd zelfvertrouwen

Wanneer je weet dat je snel en effectief kunt lezen, geeft dat een enorme boost aan je zelfvertrouwen, zowel in studie- als werksituaties.


08. Beeld- en oordeelsvorming

Snellezen verscherpt je waarneming en helpt je om informatie kritisch te beoordelen. Hierdoor kun je beter geïnformeerde beslissingen nemen.


09. Flexibiliteit in leesstijlen

Snellezen biedt je de tools om je leesstijl aan te passen. Afhankelijk van de tekst en het doel, kun je verschillende technieken toepassen.


10. Betere loopbaanontwikkeling

De vaardigheid van snellezen kan je onderscheiden in je carrière. Het biedt je meer kansen en kan je professionele groei aanzienlijk stimuleren.

Wat kun je verwachten van de cursus snellezen?


Snellezen is een essentiële vaardigheid die je helpt om efficiënter informatie te verwerken. Met de cursus snellezen duik je diep in technieken die je leessnelheid en tekstbegrip verhogen.


01. In kaart brengen van huidige leesgedrag

Analyseer je huidige leesgewoontes. Ontdek welke gewoontes je leessnelheid belemmeren en welke je kunt optimaliseren voor betere resultaten.


02. Minimaliseren van subvocaliseren

Leer het in stilte meemompelen tijdens het lezen te verminderen. Deze techniek kan je leessnelheid aanzienlijk verhogen.


03. Reductie van regressie

Beperk het onnodig terugspringen in de tekst. Hierdoor lees je met een snelle, efficiënte en gestroomlijnde flow.


04. Tekst aanwijzen met een pointer

Gebruik een pointer om je leessnelheid te verhogen. Het helpt je focus te verbeteren en afleiding te minimaliseren.


05. Beheersing van snelleestechnieken

Verdiep je in diverse snelleestechnieken. Ontdek en oefen technieken die het beste bij jouw leesstijl en de tekstopmaak passen.


06. Snellezen met saccades en smooth pursuit

Leer hoe je je ogen efficiënt beweegt tijdens het lezen. Of je nu kiest voor saccades of smooth pursuit, beide technieken verhogen je leessnelheid.


07. Resultaatgericht snellezen

Formuleer duidelijke leesdoelen. Pas technieken toe zoals previewing en skimmen om je leesdoelen effectief te bereiken.


08. Inzicht in brein en ogen

Verdiep je in de werking van je brein en ogen tijdens het lezen. Begrijp hoe deze samenwerken om je leessnelheid te optimaliseren.


09. Onthouden van wat je leest

Leer effectief aantekeningen maken. Begrijp de wetenschap achter 'vergeten' en ontdek strategieën om je geheugen te versterken.


10. Praktische tips en wetenschappelijke inzichten

Ken de actuele wetenschappelijke inzichten over leessnelheid. Verrijk je kennis en pas praktische tips dagelijks toe.


Garantie

Elke deelnemer krijgt minstens 3 maanden toegang tot de online leeromgeving. Hier kun je kosteloos leren werken met gratis beschikbare mindmapsoftware. Bovendien biedt het platform een reeks video's die alle snelleestechnieken uitleggen.

Meld je aan


De cursus snellezen kun je op verschillende manieren en op verschillende locaties volgen. Wij bieden cursussen aan die zijn ontworpen om aan jouw individuele behoeften te voldoen. Het inschrijfproces is eenvoudig, zodat je zonder gedoe de cursus kunt kiezen die het beste bij je past. Bekijk hieronder de opties en meld je aan:


Overzichtelijk aanmeldproces en geen verborgen kosten

Je kunt je inschrijven via het formulier op deze pagina of even bellen naar (085) 002 02 02 als je nog vragen hebt. Na je aanmelding ontvang je per e-mail een formeel inschrijfformulier met een duidelijke kostenopgave. Omdat wij en bijna al onze klanten BTW plichtig zijn, is de kostprijs zonder BTW vermeld. Alle kosten voor leermiddelen en arrangement zijn in de kostenopgave inbegrepen. Geen verassingen achteraf dus! Jouw inschrijving is definitief nadat je dit formulier ingevuld aan ons retour hebt gestuurd.


Online en klassikaal

De cursus snellezen is zowel online als klassikaal beschikbaar? Beide opties bieden hetzelfde hoge leerrendement. Wil je meer weten over de online training voor jezelf of je bedrijf? Lees dan verder op onze website. Inschrijven is eenvoudig: vul het formulier in of bel ons op (085) 002 02 02 als je nog vragen hebt. Het aanmeldproces is net zo eenvoudig en transparant aan dat van de klassikale cursus.


Verschillende locaties

Onze klassikale cursus snellezen wordt op verschillende locaties in Nederland aangeboden: Utrecht, Eindhoven, Amsterdam, Rotterdam, Zwolle en Arnhem. Mocht er onvoldoende aanmeldingen zijn voor een locatie, dan doen we een voorstel voor een andere locatie of een online training. Je bent vrij om dit aanbod af te slaan. Inschrijven kan ook via het formulier of door te bellen naar (085) 002 02 02. We staan klaar om je vragen te beantwoorden.


Annuleringsregeling

We begrijpen dat plannen kunnen veranderen. Daarom kun je tot 3 weken voor aanvang van de cursus kosteloos annuleren. Tot 2 weken voor aanvang wordt 50% van het tarief in rekening gebracht en tot een week voor aanvang 75%. Als er een voorstel wordt gedaan voor een andere locatie of een online training, kun je tot 1 week voor aanvang kosteloos annuleren. Als je een vervanger regelt, worden er geen extra kosten in rekening gebracht.


Ben je particulier of kun je BTW niet verrekenen?

Als particulier is het niet mogelijk om BTW te verrekenen. Wij begrijpen dat dit een hindernis kan zijn bij het volgen van een cursus snellezen. Daarom bieden we je een speciale korting van 17,5% aan. Zo kun je, net als een zakelijke gebruiker die wel BTW kan verrekenen, profiteren van onze cursus. Bel ons op (085) 002 02 02 voor een aangepast inschrijfformulier waarin we de korting hebben verrekend.

Incompany en maatwerk voor snellezen


Tip: Ben je met 4 of meer collega's die hun leessnelheid willen verbeteren? Overweeg dan een incompany cursus snellezen. Deze training wordt speciaal afgestemd op jullie wensen en behoeften, waardoor je de technieken direct kunt toepassen in je dagelijkse werkzaamheden.

Wanneer meerdere collega's uit één organisatie de cursus snellezen volgen, zijn de kosten per deelnemer vaak lager dan bij individuele inschrijvingen. Zo investeer je slim in jullie gezamenlijke ontwikkeling.

Wil je meer informatie over snellezen of zoek je een specifieke training voor jouw team? We helpen je graag verder. Bel (085) 002 02 02 of vul het contactformulier in en ontdek alle mogelijkheden.

Ontdek de kracht van maatwerk trainingen

Stel je voor, een training die volledig is afgestemd op jouw behoeften en die van je team. Al onze cursussen kunnen ook worden aangeboden als incompany trainingen en kunnen op maat worden aangepast om aan jouw specifieke eisen te voldoen. De rode draad in al onze trainingen is dat wij mensen en organisaties leren hoe ze meer kunnen bereiken met minder moeite. Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan via ons contactformulier of bel ons op (085) 002 02 02.

Veelgestelde vragen

Hoe doe je dat, snellezen?expand_more

Snellezen is een vaardigheid die je kunt ontwikkelen door oefening en techniek. Het begint met het verminderen van subvocalisatie, het innerlijk uitspreken van woorden. Focus ook op het lezen van woordgroepen in plaats van individuele woorden. Gebruik een aanwijzer om je ogen te begeleiden en vermijd teruglezen. Met regelmatige oefening kun je je leessnelheid en begrip aanzienlijk verbeteren.

Is snellezen onzin?expand_more

Snellezen is geen onzin. Het is een bewezen techniek die mensen helpt om informatie sneller te verwerken. Echter, zoals elke vaardigheid, vereist het oefening en de juiste technieken. Het is niet alleen het snel doorgaan van tekst, maar ook het behouden van begrip.

Hoe lees je snel en effectief?expand_more

Effectief snellezen vereist technieken zoals het verminderen van subvocalisatie, het lezen in chunks (groepen woorden tegelijk), en het minimaliseren van oogbewegingen. Het is ook belangrijk om een doel te hebben bij het lezen, zodat je weet welke informatie je zoekt. Oefening en focus zijn essentieel voor succes.

Waarom lees ik zo langzaam?expand_more

Langzaam lezen kan verschillende oorzaken hebben, zoals subvocalisatie, veelvuldig teruglezen, of afleiding. Het kan ook zijn dat je jezelf nog niet hebt getraind in snelleestechnieken. Het is belangrijk om je leesgewoonten te evalueren en te oefenen om je snelheid en begrip te verbeteren.

Kun je met dyslexie snellezen?expand_more

Snellezen met dyslexie is mogelijk als sprake is van milde dyslexie. Je snelheid zal wel lager liggen dan die van cursisten zonder dyslexie. Als je bent gediagnosticeerd met ernstige dyslexie raden we deelname aan de cursus snellezen af. In het geval van milde dyslexie oefen je tijdens de cursus snellezen met aangepaste technieken. Belangrijk is om te blijven werken aan woordherkenning en begrip. Sommige mensen met dyslexie vinden visuele hulpmiddelen en kleurenfilters nuttig bij het lezen. Dit kan worden gecombineerd met oefeningen in onze cursus.

Aanmelden / offerte aanvragen

Cursus Snellezen Online

Cursus Snellezen Online

Lees tot 3 à 4 keer sneller en verdiep je kennis na de cursus snellezen online. Meld je aan en leer vanuit huis bewezen snelleestechnieken.

Lees meer
Cursus Mindmappen

Cursus Mindmappen

Cursus Mindmappen: Word een meester in het organiseren van je gedachten! Denk snel, innovatief en los complexe vraagstukken makkelijk op.

Lees meer