DISC test, ontdek gratis je persoonlijkheidsprofiel

De DISC test geeft je gratis en online binnen 10 minuten nauwkeurig inzicht in je persoonlijkheid en zorgt ervoor dat je optimaal kunt samenwerken.
bedrijfstrainingen
Disc Test

Wil jij weten in welke rol jij optimaal kunt samenwerken binnen je team? Dan is de DISC test de perfecte oplossing voor je. Deze krachtige persoonlijkheidstest geeft consistente en betrouwbare resultaten die je een waardevol inzicht geven in je eigen persoonlijkheid en hoe die je interacties met anderen beïnvloedt. Met een gedetailleerd persoonlijkheidsprofiel om je te helpen je sterke en zwakke punten te begrijpen, is de DISC test het perfecte hulpmiddel om de groepsdynamiek te verbeteren en de samenwerking met je teamleden verder te verbeteren.

De DISC test

Deze krachtige persoonlijkheidstest geeft consistente en betrouwbare resultaten die je een waardevol inzicht geven in je eigen persoonlijkheid en hoe die je interacties met anderen beïnvloedt. Met een gedetailleerd persoonlijkheidsprofiel om je te helpen je sterke en zwakke punten te begrijpen, is de DISC test het perfecte hulpmiddel om de groepsdynamiek te verbeteren en de samenwerking met je teamleden verder te verbeteren.

De veel voorkomende knelpunten in de samenwerking met anderen zijn gebrek aan zelfbewustzijn, ondoeltreffende communicatie, en gebrek aan vertrouwen. Als teamleden zich niet bewust zijn van hun eigen sterke en zwakke punten, weten ze vaak niet hoe ze het beste aan het team kunnen bijdragen. Dit kan leiden tot verwarring en frustratie, want teamleden hebben moeite om uit te achterhalen wat er van hen verwacht wordt. De DISC test maakt inzichtelijk hoe teamleden zich tot elkaar verhouden.

Waarom een DISC test?

De DISC test is een persoonlijkheidstest die je kan helpen jezelf en anderen beter te begrijpen. De test geeft betrouwbare en consistente resultaten die je inzicht geven in je persoonlijkheid. De test bevat ook een beschrijving van je persoonlijkheidsprofiel, zodat je kunt weten welke rol het beste bij je past. Het doen van de DISC test kan je op veel gebieden van je leven helpen, zoals het vergroten van zelfbewustzijn, het verbeteren van samenwerking, het omzetten van conflicten in productieve debatten, het verbeteren van verkoopvaardigheden, en je effectiever maken als leidinggevende. Of je nu je carrière vooruit wilt helpen of gewoon een beter inzicht in jezelf en de mensen om je heen wilt krijgen, een DISC test doen is een uitstekende manier om deze doelen te bereiken. Dus waarom zou je het niet eens proberen?

Wat zijn de 4 DISC profielen?

In het begin van de jaren 1940 ontwikkelde Marston de DISC theorie, die stelt dat er vier verschillende persoonlijkheidstypen zijn: Dominant, Invloedrijk, Standvastig, en Consciëntieus. Hij meende dat deze persoonlijkheidstypen gebruikt konden worden om menselijk gedrag beter te begrijpen en te voorspellen. Marston’s werk aan de DISC theorie leidde tot de creatie van de DISC persoonlijkheidstest, die nu nog gebruikt wordt.

Disc Test

Dominance

Als je hoog scoort op Dominance dan ben je zelfverzekerd en ga je de confrontatie niet uit de weg. Je bent resultaatgericht en besluitvaardig en proactief en je bent in staat om snel beslissingen te nemen. Je komt snel tot de kern van de vraag en je bent assertief. Je neemt graag risico’s maar tegelijkertijd ben je ook een goede onderhandelaar. Je kunt arrogant en bot overkomen je je communicatie kan als drammerig en te direct worden ervaren door anderen.

Influencing

Als je bij een DISC test hoog scoort op Influencing dan scoor je vooral goed op aanvoelen. Je voelt trends goed aan en je bent in staat om anderen soepel te beïnvloeden. Je laat je niet alleen door intelligentie leiden: beslissingen neem je op gevoel en je staat open voor nieuwe ervaringen en ideeën. Verder ligt je tempo hoog en ben je goed van vertrouwen en optimistisch ingesteld.

Stabilizing

Als je bij een DISC test hoog scoort op Stabilizing dan ga je conflicten liever uit de weg en ben je vooral servicegericht en een echte luisteraar. Je kijkt liever eerst de kat uit de boom en overpeinst en reflecteert voordat je een beslissing neemt. Je bent sensitief voor de gevoelens van anderen en je maakt een bescheiden, attente en meegaande indruk. Het gevaar bestaat dan wel dat je moeite hebt met ‘Nee’ zeggen.

Cautious

Als je bij een DISC test hoog scoort bij Cautious dan kenmerkt jouw persoonlijkheid zich door betrouwbaarheid, zorgvuldigheid en streven naar kwaliteit. De overdenkt en overweegt zorgvuldig voordat je een besluit neemt. Je credo is: eerst zien dan geloven. Daardoor komt je wat gereserveerd, formeel en feitelijk over. Je stelt eisen aan jezelf en je hebt oog voor detail. Daardoor is de kans dat je een fout maakt klein.

Meer dan 40 miljoen mensen hebben al gebruik gemaakt van de DISC test

De DISC persoonlijkheidstest is een betrouwbare en geldige maatstaf voor persoonlijkheid. Hij is gebruikt in onderzoeksstudies en door bedrijven en organisaties over de hele wereld om mensen te helpen hun eigen persoonlijkheid en de manier waarop ze met anderen omgaan beter te begrijpen. Inmiddels hebben meer dan 40 miljoen mensen gebruik gemaakt van de DISC test.

Wat mag je verwachten van de DISC test?

De uitkomsten zijn consistent en betrouwbaar

De DISC test is een persoonlijkheidsbeoordeling die ontworpen is om je een gedetailleerde beschrijving van jouw persoonlijkheidstype te geven. De test wordt als betrouwbaar en consistent beschouwd, wat betekent dat de resultaten bij elke afname consistent zullen zijn. Dit kan helpt je om te bepalen welke rollen goed bij jou kunnen passen.

Het verschaft inzicht in je persoonlijkheid

Door de DISC test te doen, kun je begrijpen hoe je persoonlijkheid je interacties met anderen beïnvloedt en een beter inzicht in jezelf krijgen. Deze zelfkennis kan je helpen je communicatievaardigheden te verbeteren en sterkere relaties op te bouwen, wat zowel in je persoonlijk als in je beroepsleven nuttig kan zijn.

Een persoonlijkheidsprofiel wordt beschreven

De DISC test bevat ook een gedetailleerde beschrijving van je profiel, met informatie over je sterke en zwakke punten, en je ideale rol in verschillende settings. Of je nu je communicatievaardigheden wilt verbeteren of sterker wilt worden in je persoonlijk of beroepsleven, kan deze informatie je helpen jezelf beter te begrijpen en belangrijke gebieden voor verbetering te identificeren.

Alle antwoorden zijn goed

Het maakt niet uit wat je score op de DISC test is, alle antwoorden zijn goed. je kunt dus niet slagen, zakken of een goede of slechte score behalen. De test is een hulpmiddel om je te helpen inzicht te krijgen in je persoonlijkheid in relatie tot anderen. Het zegt in tegenstelling tot een IQ test niet hoe je werkt aan taken.

Voor wie is de DISC test bestemd?

De DISC test is een instrument van onschatbare waarde voor professionals die hun persoonlijkheid beter willen begrijpen en willen weten welke rol het beste bij hen past. Ook als je een leidinggevende bent die een sterk team wil opbouwen, of een HR professional die gericht is op het creëren van een positieve groepsdynamiek, de DISC test kan je helpen waardevol inzicht te krijgen in jezelf en je sterke kanten en dat van teamleden en medewerkers. Door zijn betrouwbare en consistente resultaten is de DISC test een onmisbaar hulpmiddel voor iedereen die zijn zelfbewustzijn en begrip voor anderen wil verbeteren.

Door de DISC test krijg je waardevol inzicht in je eigen persoonlijkheid (en die van anderen). Deze test helpt je om je zelfbewustzijn te verbeteren, jezelf en anderen beter te begrijpen, en beter geïnformeerde beslissingen te nemen in zowel je persoonlijke als je beroepsleven. Het maakt niet uit of je een medewerker, manager of leidinggevende bent; de DISC test een uitstekend hulpmiddel.

Kortom

De DISC test is een betrouwbaar en consistent instrument dat je een nauwkeurig inzicht in je persoonlijkheid geeft. Andere persoonlijkheidstests zijn misschien niet zo betrouwbaar, en geven je misschien niet dezelfde mate van detail of inzicht.

De DISC test is een instrument van onschatbare waarde voor iedereen die zijn zelfbewustzijn en begrip voor anderen wil verbeteren. Met zijn betrouwbare en consistente resultaten is de DISC test een onmisbaar hulpmiddel voor iedereen die zijn zelfbewustzijn wil verbeteren en zijn persoonlijkheid wil begrijpen. Begin vandaag nog en leer meer over jezelf en de mensen om je heen!

$

Neem contact op

Bereik meer met minder moeite

Bereik meer met minder moeite

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Je bent aangemeld voor de nieuwsbrief!

Share This