Cursus Mindmappen

Word tot 35% productiever na de cursus Mindmappen. Denk sneller, slimmer en innovatiever met een getekende en digitale mindmap!

Beoordeling
training: 9,3

starstarstarstarstar_half

mindmapping wetenschappelijk onderzoek
cursus mindmappen voor Blauwhoed
Cursus snellezen en mindmapping
cursus mindmappen

Mindmappen

Na de cursus Mindmappen (in het Engels bekend als ‘mindmapping’) kun je door het maken van een diagram, je geheugen, intelligentie en creativiteit optimaal benutten.

Inhoud

De cursus Mindmappen is een eigentijdse training waarin je, met bewezen methodiek, jouw brein optimaal leert benutten om vraagstukken op te lossen en te doorgronden.

Brainstormen

Na de training kun je alleen en samen met anderen door middel van mindmaps sneller brainstormen en ideeën bedenken;

Doorgronden

Als informatie overweldigend is en kun je met mindmaps overzicht creëren en zodat je het beter kunt doorgronden;

Gedachten ordenen

Denk je van de hak op de tak? Heel goed! Met mindmaps kun je jouw gedachten logisch ordenen en tot nieuwe inzichten komen;

Besluitvaardigheid

Sta je voor een complex vraagstuk waarover je een besluit moet nemen. Mindmaps dragen bij aan jouw besluitvaardigheid;

Studeren

Mindmappen kun je ook inzetten om snel heldere samenvattingen te maken. Hierdoor leer je sneller en makkelijker;

Digitaal mindmappen

Wil je snel notities kunnen maken?. Na de cursus mindmappen kun jij met kosteloze (1) mindmapaoftware werken.

Acieve leerstijl

Tijdens de cursus mindmappen leer je door te doen. Bondige theorie wordt afgewisseld met oefeningen die jou de techniek van het mindmappen leren én tegelijkertijd ook leert kennismaken met de vele toepassingsgebieden.

Gratis software

In de cursus Mindmappen leer je ook werken met kosteloze software )open source). De werkvormen zijn zodanig opgezet dat je op een natuurlijke manier ermme leert werken. De software die we gebruiken is veilig en wordt ook gebruikt binnen de Rijksoverheid.

Ook incompany

Deze training is bij uitstek geschikt om meteen toe te passen op een vraagstuk dat leeft binnen een organisatie. Timension heeft al vaak organisaties begeleid bij het oplossen van vraagstukken door een workshop mindmappen te faciliteren waarin een complex vraagstuk centraal stond.

Combineren

De cursus kan op maat worden aangepast. Vormen die we kunnen aanbieden zijn:

Programma

De opbouw van de cursus Mindmappen is gericht op een actieve leerstijl die veel afwisseling kent. Hierdoor is het leerrendement hoog.

1. Associatief denken

Mindmappen is een manier van noteren die zich aanpast aan jouw brein. Je leert hoe je verbinding legt tussen jouw manier van denken en de vertaling naar tekst en beeld. Als je al de cursus zakelijk tekenen hebt gevolgd kun je de vaardigheden die je daar hebt geleerd ook toepassen.

2. Begrijp en onthoud

Een mindmap wordt vaak gebruikt om informatie te doorgronden en te onthouden. Tijdens de cursus Mindmappen leer je hoe je complexe informatie ‘vertaalt’ naar een digitale mindmap. Dit komt ook goed van pas als je naast je werk een studie of cursussen volgt.

3. Overtuig met vorm

Een mindmap die overtuigend is vormgegeven communiceert beter dan een rommelig diagram. In de cursus mindmappen leer je bewezen principes over kleur en typografie praktisch toepassen. Je oefent vanuit het het principe form follows function.

4. Innoveren en oplossen

Werken bestaat vaak uit complexe vraagstukken doorgronden, oplossen en innoveren. In de cursus Mindmappen leer je 2 mentale modellen gebruiken om oplossingen te bedenken. Je mag een eigen casus inbrengen om met de methodiek te oefenen.

5. Digitaal mindmappen

In de cursus Mindmappen leer je hoe je intuïtief in jouw eigen tempo werkt met mindmapsoftware. De meeste mensen die kunnen mindmappen geven de voorkeur aan digitaal mindmappen. Na de training heb je onbeperkt toegang tot instructievideo’s.

6. Community

De e-leaning is bedoeld om oefeningen uit de cursus Mindmappen te herhalen aan de hand van handige video’s. Het is vrijwillig. Daarnaast heb je toegang tot onze community waar je ook na de cursus Mindmappen vragen kunt stellen aan de trainers en andere deelnemers.

De cursus mindmappen kan op maat of aan de hand van een casus worden verzorgd

cursus mindmappen

Kosten

Deelnamekosten voor het open aanbod van de cursus Mindmappen zijn per persoon. Bij een maatwerk- of incompanytraining worden kosten per groep in rekening gebracht. 

Op locatie

1 dag
5 tot 12 deelnemers

€ 495,-

Live online

2 dagdelen
3 tot 10 deelnemers

€ 495,-

Incompany

2 dagdelen of meer
Maximaal 12 deelnemers

Neem contact op

We kunnen jou indelen op een andere startdatum en/of locatie. Dit doen we altijd in overleg met jou. Pas na jouw akkoord is je inschrijving definitief.

Annuleringsregeling: Vanaf de 14e tot de 2e dag vóór de training: 75%, daarna 100%. Als je voor een vervanger zorgt worden geen annuleringskosten in rekening gebracht.

Neem contact op

Bereik meer met minder moeite

Bereik meer met minder moeite

Abonneer je op onze kennisbank

Je bent aangemeld voor de nieuwsbrief!