Doe de gratis Belbin test en ontdek jouw teamrollen

De gratis Belbin test maakt jou bewust van de teamrollen die jij kunt vervullen. Daardoor word je productiever en werk je fijner samen.
Door: Bas Hoorn

Een team dat uit verschillende soorten mensen bestaat is effectiever dan een team dat alleen maar uit dezelfde soort mensen bestaat. Binnen een team heeft ieder zijn eigen rol. Dit geldt waarschijnlijk ook voor jou. Hoe weet je of je wel de juiste taken toebedeeld krijgt die passen bij jouw persoonlijkheid? Voordat je moeite doet om efficiënt te leren werken, is het nuttig om te weten hoe je zelf in elkaar steekt en welke rollen je in een team het beste kunt vervullen.

Gratis Belbin test en meteen de uitslag

De gratis Belbin test geeft een indicatief beeld over hoe hij het liefst in teams werkt en hoe jij je ten opzichte van jouw collega’s onderscheidt. Deze kosteloze test is geen toets; er zijn dus geen goede en foute antwoorden. Neem dus je tijd om zo goed mogelijk antwoord te geven. Je hebt 15 tot 20 minuten nodig om de gratis Belbin test te voltooien. In de uitslag zie in wat voor soort rollen jij het beste tot je recht komt binnen een team.

Wil je meer weten over de teamrollen van Belbin?

Lees het artikel van Anne Kien over de teamrollen van Belbin. Anne Kien is een geaccrediteerd Belbin Master en bevoegd om een uitgebreide Belbin test af te nemen binnen organisaties.

Gerelateerde artikelen

Neem contact op

Bereik meer met minder moeite

Bereik meer met minder moeite

Abonneer je op onze kennisbank

Je bent aangemeld voor de nieuwsbrief!