Layout in je tekening

Layout is de onderliggende indeling van je visual story. Er zijn verschillende layouts mogelijk.
layout

Als je de inhoud van je visual story hebt bepaald en deze inhoud hebt gegroepeerd, ga je kijken of er een bepaaldeonderliggende layout -een indeling- naar voren komt. Je kunt vormen van layout onderscheiden in: chronologie, reis, centraal thema of structuur:

Lijst-layout

Voor als je verhaal van boven naar beneden loopt. Voor lijsten zoals agenda’s, programma’s en tijdsplanning. 

Stappen-layout

Voor als je verhaal van beneden naar boven gaat. Voor een routekaart , berekeningen, road map naar de horizon of klimmen (een ladder op). 

Tijdlijn-layout

Voor als je verhaal van links naar rechts loopt. Chronologisch, A-Z, tijdlijnen, veranderingen, wenselijke situatie.Reis
Voor als je verhaal een customer journey is, een weg, een reis naar de horizon of top van een berg. Voor stappen nemen, mijlpalen behalen, mogelijkheden naar de toekomst, gevaren naar de toekomst.

Mandala-layout

De mandala vorm is geschikt voor brainstormsessies of wanneer je één centraal onderwerp hebt met details eromheengeplaatst.

Matrix-layout

Een gestructureerde manier om informatie aan te bieden, bijvoorbeeld voor do’s en don’ts of een sterke- zwakte-analyse. 

Focus-layout

Voor als er één belangrijke visual is die moet opvallen.


Leestip: Sketchnote Handbook Illustrated Guide

Het Sketchnote-handboek legt aan de hand van illustraties praktische sketchnote-technieken uit voor het maken van visuele aantekeningen. Auteur Mike Rohde pakt tekenangst aan door stap voor stap te laten zien hoe je snel mensen, gezichten, letters en eenvoudige objecten kunt tekenen voor effectieve en snelle schetsnotities. Uiteraard kun je ook een cursus Zakelijk Tekenen boeken voor jou en je collega’s.


Contactformulier

Wil je meer uit jezelf halen?

Wil je meer uit jezelf halen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Je bent aangemeld voor de nieuwsbrief!

Share This