Top 10 populaire goede voornemens

De top 10 goede voornemens volgens onderzoek: Laat je inspireren door deze lijst en formuleer voor jezelf levensveranderende doelen voor 2024!
Door: Bas Hoorn

Ontdek de top 10 goede voornemens voor 2024, samengesteld op basis van uitgebreid onderzoek. Van gezonder eten tot meer tijd besteden met dierbaren, deze lijst biedt praktische en inspirerende doelen om je leven te verbeteren. Of je nu streeft naar persoonlijke groei, gezondheid, of financiële stabiliteit, deze voornemens zijn een perfect startpunt voor een succesvol en voldoening gevend nieuw jaar.

Welke 10 goede voornemens zijn het populairst?

Veel van de goede voornemens op deze lijst zijn evergreens, die elk jaar terugkomen. Je zult ongetwijfeld een aantal van deze doelen herkennen, zoals gezonder eten of meer bewegen, die altijd relevant blijven voor een beter leven.

1. Afvallen of Gezonder Eten

Wil je een gezonder gewicht bereiken en je voedingspatroon verbeteren? Dit is niet alleen goed voor je welzijn, maar helpt ook bij het verminderen van het risico op ziektes zoals hart- en vaatziekten en diabetes. Een evenwichtig dieet geeft je de energie die je nodig hebt en houdt je fit.

2. Meer Bewegen of Sporten

Regelmatig bewegen is essentieel voor je gezondheid. Het voorkomt overgewicht, vermindert het risico op hartziekten en verbetert je humeur. Probeer wekelijks minstens 150 minuten matig tot intensief te bewegen.

3. Minder Stress

Stress kan leiden tot slaapproblemen en vermoeidheid. Door regelmatig te bewegen, voldoende te slapen en tijd voor jezelf te nemen, kun je stress aanzienlijk verminderen. Ben je te druk? Overweeg dan een cursus time management.

4. Meer Tijd voor Jezelf

Neem tijd voor ontspanning en persoonlijke groei. Dit kan je creativiteit stimuleren en helpt bij het ontdekken van je eigen behoeften. Doe dingen die je leuk vindt, zoals lezen of wandelen.

5. Leren en Ontwikkelen

Persoonlijke groei is belangrijk. Of het nu gaat om het volgen van cursussen, het lezen van boeken (een cursus snellezen komt dan heel goed van pas) of het bekijken van online tutorials, kies iets dat je interesseert en waarvan je kunt leren.

6. Meer Sparen of Budgetteren

Door te sparen en te budgetteren voorkom je financiële problemen. Het geeft je inzicht in je inkomsten en uitgaven, zodat je niet meer uitgeeft dan je verdient.

7. Minder Geld Uitgeven aan Onnodige Dingen

Vraag jezelf af of je iets echt nodig hebt voordat je het koopt. Dit helpt je om te besparen en je financiën onder controle te houden.

8. Meer Tijd met Familie en Vrienden

Sociale steun en verbondenheid zijn belangrijk. Door tijd door te brengen met dierbaren, verminder je stress en verbeter je je mentale gezondheid.

9. Reizen en Nieuwe Dingen Ontdekken

Verbreden je horizon door te reizen of nieuwe dingen te ontdekken. Dit kan je kijk op de wereld veranderen en nieuwe ervaringen bieden.

10. Minder Roken of Drinken

Roken en drinken zijn schadelijk voor je gezondheid. Door minder te roken of te drinken, kun je je gezondheid aanzienlijk verbeteren.

Goede voornemens gebaseerd op onderzoek

Deze lijst van goede voornemens voor 2024 is gebaseerd op onderzoek van organisaties zoals het CBS en de NEA. Het is belangrijk om realistische doelen te stellen die je ook kunt volhouden. Begin met een paar kleine, haalbare voornemens en bouw daarop voort.

Abonneer je op onze kennisbank

Naam(Vereist)

Cursus Time Management

  • Bereik meer met minder moeite
  • Ook incompany en op maat

 

Bekijk cursus arrow_forward