Cursus Zakelijk Tekenen en Visual Thinking – 1 dag

Overtuig en verhelder je boodschap met duidelijke en professionele visuals na de cursus Zakelijk Tekenen
mindmapping voorbeeld
cursus time management
cursus zakelijk tekenen en visual thinking CNV
cursus zakelijk tekenen HAN

Leerdoelen

Overtuig anderen van jouw ideeën met behulp van krachtige tekeningen. De cursus Zakelijk Tekenen En Visual Thinking helpt je bij het verduidelijken van ingewikkelde vraagstukken. Je leert overtuigend tekenen voor zakelijke toepassingen. We leren je visueel noteren, faciliteren, denken en complexe informatie duidelijk visualiseren. Deze cursus Zakelijk Tekenen En Visual Thinking gaat verder dan het kunnen uitdrukken van vormen, mensen en emoties. Je leert ook hoe je complexe informatie vertaalt naar schema’s en hoe je processen beschrijft.

Resultaat van de training

Je wordt tijdens de cursus Zakelijk Tekenen getraind in het snel en goed kunnen tekenen van jouw boodschap. Je merkt al tijdens de training dat tekenen steeds makkelijker wordt.
1. Verhelder complexe informatie
2. Communiceer overtuigend
3. Visualiseer processen
4. Ontwikkel tekenvaardigheid
5. Organiseer tekst en beeld

Je leert helder tekenen!

In de cursus Zakelijk Tekenen En Visual Thinking ontwikkelen we jouw tekenvaardigheid. Je wordt getraind in het tekenen van objecten, mensen, emoties, processen en data. Je past wetten en regels over visuele waarneming moeiteloos toe. Hoe werkt dat in de praktijk? Je leert rekening houden met hoe mensen beeld verwerken. Je past vuistregels toe over ontwerp op het platte vlak in jouw visualisaties. Daardoor ogen jouw getekende presentaties professioneel. Je leert ook hoe je typografie, vlakverdeling en hiërarchie effectief toepast. Dit komt van pas als je bijvoorbeeld processen, interfaces of interactie wilt uitdrukken.

Programma van de cursus Zakelijk tekenen

Vraagstukken vragen regelmatig om toelichting, verduidelijking of verheldering. Een overtuigend beeld kan daarbij helpen. In de training Zakelijk Tekenen En Visual Thinking leer je hoe je met beeld communiceert! Je leert in de cursus alle vaardigheden van een zakelijk tekenaar. Je gebruikt een eigen stijl. De cursus zakelijk tekenen en visual thinking is heel geschikt als je in jouw werk complexe informatie wil verhelderen.

Tekenvaardigheid en vorm

Je leert hoe je snel en overtuigend basisvormen tekent. De volgende onderwerpen komen aan bod: Theorie over beeld, tekenen en het brein; tekenen van basisvormen, complexe vormen, mensen  en emoties. In een spelvorm leer je hoe je vanzelf makkelijk gaat tekenen.

Vorm is informatie

Je leert in de cursus zakelijk tekenen toepassingsgericht tekenen aan hand van de volgende onderwerpen: Kwaliteit, kwantiteit, richting, toe- en afname; Tekst, typografie, beeld, informatie en organisatie. Hierbij pas je methodiek toe van Stephen P. Anderson en Edward Tüfte.

Van tekst naar beeld

Een beeld zegt vaak meer dan duizend woorden. Hoe leg je een complex verhaal uit? Door tekst met beeld te combineren blijft informatie beter hangen. Je leert in de cursus Zakelijk Tekenen aan de hand van een tekst met tekeningen communiceren en cijfermatige data visualiseren.

Teken je plan

Hoe vertaal je een aanpak naar een makkelijk te begrijpen beeldtaal. De training Zakelijk Tekenen En Visual Thinking heeft als doel dat jij helder kan visualiseren hoe je een vraagstuk aanpakt. Jij mag een oplossing voor een probleem bedenken en uitwerken in de vorm van een tekening.

Overtuigend tekenen

Slides van een presentatie of training zijn vaak al voorbereid. Maar hoe speel jij snel in op vraagstukken die zich ineens aandienen? Na de training zakelijk tekenen ben je in staat om aansprekende flip charts te tekenen.

Coaching en community

Tijdens de training merk je dat zakelijk tekenen ook een kwestie is van planmatig opzetten van visuele informatie. Dat vraagt om oefening en herhaling. Daarom houd je ook na de training toegang tot de community en e-learning en kun je om coaching vragen van je trainer.

De cursus Zakelijk Tekenen En Visual Thinking kan op maat en incompany worden verzorgd

training zakelijk tekenen en visual thinking

Kosten per deelnemer

Alle genoemde tarieven zijn inclusief leermiddelen en kosten voor arrangement. Bij 5 of meer deelnemers adviseren wij een incompanytraining. De cursus Zakelijk Tekenen En Visual Thinking kan op maat worden aangeboden. Er zijn verschillende formats mogelijk. Denk aan een training verspreid over enkele dagdelen, een training van 1 dag, een korte workshop. Ook een e-learning kan op maat worden ontwikkeld. Meer weten? Bel 085 – 002 02 02 voor meer informatie!

Op locatie

1 dag met arrangement
5 tot 12 deelnemers

€ 495,-

Live online

2 dagdelen
3 tot 10 deelnemers

€ 495,-

Incompany

2 dagdelen
Maximaal 12 deelnemers

Vanaf € 175,-

Totaalprijs

Inclusief:
Alle leermiddelen
Arrangement

Indeling groep

We kunnen jou indelen op een andere startdatum en/of locatie. Dit doen we altijd in overleg met jou. Pas na jouw akkoord is je inschrijving definitief.

Annuleringskosten

Vanaf de 14e tot de 2e dag vóór de training: 75%, daarna 100%. Als je voor een vervanger zorgt worden geen annuleringskosten in rekening gebracht.

Details

Kosten
Incompany vanaf € 900, – per dagdeel per groep
Open inschrijving € 495, – per deelnemer

Contactformulier

Share This