Ik ben o.k., jij bent o.k.

De bestseller Ik ben o.k., jij bent o.k. laat zien hoe de mens op een volwassen manier met zijn medemens om kan gaan. Een aanrader als je intensief samenwerkt met anderen!
Door: Bas Hoorn

In het kort: Ik ben ok, jij bent o.k.

In de bestseller ‘Ik ben o.k. Jij bent o.k.’ laat psychiater Thomas Harris zien hoe de mens werkelijk vrij kan worden en op volwassen manier met zijn medemens kan omgaan. Harris maakt begrijpelijk waarom wij handelen zoals we doen, waarom wij altijd op een bepaalde wijze reageren en wat nu eigenlijk de basis is van ons gedrag.

Daarnaast bevat ‘Ik ben o.k. Jij bent o.k.’ praktische aanwijzingen voor problemen in huwelijk, relatie en opvoeding, voor vraagstukken op religieus terrein en voor conflicten in organisaties en in de samenleving. Het is normaal dat we het niet altijd met elkaar eens zijn. Dit boek helpt om daarmee op een volwassen manier mee om te gaan.

Ik ben o.k, jij bent o.k. gaat ervan uit dat we zelf positief in de wereld staan en anderen onvoorwaardelijk accepteren. Er zijn echter ook situaties waarbij dit geen uitgangspunt is. Bijvoorbeeld als je wordt bejegend door iemand die zichzelf o.k vind maar jou niet. Dit zorgt voor frictie en in extreme gevallen voor huftergedrag. Hoe hiermee om te gaan wordt beschreven in deze evergreen van Thomas Harris.

Dit boek helpt je als je moeite hebt om ‘nee’ te zeggen tegen anderen en om op een prettige manier assertiviteit te ontwikkelen. Hiermee wordt bedoelt dat je opkomt voor jezelf zonder agressief over te komen.

Over Thomas Harris

Thomas Harris (1910 – 1995) was een Amerikaanse psychiater en heeft in die hoedanigheid werkervaring opgedaan bij de marine, in ziekenhuizen, in het gevangeniswezen en in zijn eigen particuliere psychiatrische kliniek. Hij werkte samen en was bevriend met Eric Berne die bekend werd als de bedenker van de Transactionele Analyse. Thomas Harris verwierf bekendheid met zijn boek Ik ben o.k., jij bent o.k.. Het boek werd een bestseller en was met name in de jaren ’70 van de vorige eeuw populair. Ondanks dat het boek al enkele decennia geleden is geschreven blijft het een evergreen.

Bestel Ik ben o.k., jij bent o.k.

Abonneer je op onze kennisbank

Naam(Vereist)

Cursus Time Management

  • Bereik meer met minder moeite
  • Ook incompany en op maat

 

Bekijk cursus arrow_forward