Wat is BYOD?


Bring your own device wordt afgekort tot BYOD.

cursus social business social collaboration

training snellezen en mindmappen

Join the future of work

Mis nooit meer de updates van Timension.


Laat je naam en e-mailadres achter en ontvang nieuws, nieuwe inzichten en meteen bruikbare tips.

BYOD en BYOT

BYOD staat voor Bring Your Own Device, ook wel BYOT (Bring Your Own Technology) genoemd. Bij organisaties die Het Nieuwe Werken of flexibel werken goed invoeren is het vaak mogelijk dat medewerkers met hun eigen technologie werken.

Het personaliseren van werkplektechnologie is een groeiende trend en houdt ook in dat werknemers hun eigen apparaten meenemen naar het werk. Een smartphone is hiervan het meest voorkomende voorbeeld.

Er zijn bedrijven die hier heel goed erop inspelen en hun werknemers tegemoet komen en werken met een CYOT policy: Choose Your Own Device. In een tijd waarbij medewerkers steeds meer zelfstandig werken is CYOT een logische ontwikkeling.

 

Voordelen BYOD

Organisaties met een BYOD initiatief willen werknemers stimuleren hun eigen apparaten te gebruiken om toegang te krijgen tot zakelijke documenten. Het maakt flexibel werken mogelijk, zonder hoge kosten.

Deze maniet van werken is in feite best of both worlds: organisaties de productiviteit verhogen en de kosten verlagen. Wanneer medewerkers met hun eigen middelen kunnen werken profiteren ze van het gebruiksgemak wat de productiviteit ten goede komt.

 

Nadelen BYOD

Er zijn veel verschillende apparaten en besturingssystemen op de werkvloer. Het kan minder goed gereguleerd worden en gevoelige informatie kan daardoor minder veilig zijn wat een risico kan vormen.

 

BYOD beleid

Beleid rondom het werken met eigen apparatuur is tegenwoordig voor iedere organisatie noodzakelijk en vormt een ware uitdaging voor IT managers. Wanneer het om het primaire proces gaat moeten er bijvoorbeeld afspraken worden gemaakt over werken in de cloud, werken met een remote desktop en bescherming van informatie.

Daarnaast is het logisch dat medewerkers een vergoeding krijgen aangezien ze eigen middelen inzetten om hun werk uit te voeren. Deze middelen moeten worden afgeschreven en op den duur worden vervangen.

Ontvang gratis tips