Cursus future work skills

Live online en klassikaal beschikbaar. Online leeromgeving inbegrepen.

In het kort

Word toekomstbestendig met de cursus future work skills

In de cursus Future Work skills leer jij slimmer werken met nieuwe technologie en de mensen om je heen. Door automatisering en robotisering worden er andere vaardigheden van jou verlangd. Deze noemen we 21st century skills. Het doel van de cursus Future Work Skills is dat jij kan inspelen op veranderingen en je met jouw unieke talenten van toegevoegde waarde blijft.

Bekijk programma ↘

Resultaat van de

Cursus future work skills

● Denk vernieuwend en adaptief
● Ontwikkel (social) media wijsheid
● Werk vanuit een design mindset
● Leer samenwerken met andere disciplines
● Verbeter je informatievaardigheid

cursus future work skills
Ontwikkel wendbaarheid

Je zal in staat moeten zijn om je snel aan te passen aan veranderende werkomstandigheden. Ook zal je moeten kunnen samenwerken met uiteenlopende culturen en diverse generaties.

Een van de 21st century skills is dat je ook in staat bent om virtueel samen te werken. Een cursus online samenwerken kan je daarbij helpen. Ook leer je hoe persoonlijk kennismanagement jouw omgevingsbewustzijn bevordert.

cursus future work skills
Leer transdisciplinair werken en denken

Je kunt tijdens projecten jezelf snel kennis eigen maken van aanverwante disciplines. De cursus Future Work Skills gaat ervan uit dat werken ook continu leren is.

Om projecten te voltooien moet je in staat zijn om kennis te nemen van andere disciplines. Snel kunnen filteren en interpreteren van kennis en informatie is een belangrijke vaardigheid.

21st century skills cursus future work skills
Ontwikkel een design mindset

Je denkt buiten gebaande paden en je komt snel tot oplossingen en innovaties. We werken steeds vaker aan unieke projecten waar nog geen vastomlijnde processen en prodedures voor zijn bedacht.

In de cursus Future Work Skills leer je hoe je jouw manier van denken en je werkwijze kunt aanpassen aan het complexe vraagstuk dat je op wilt lossen. Je wordt getraind in oplossingsgericht werken.

Met de cursus Future Work Skills geef je de toekomst van je werk vorm!

de beste cursus future work skills

Modulair programma

De cursus Future Work Skills stel je samen uit een aantal modules

Langer werken, een leven lang leren, diversiteit, work-life balance en werken met nieuwe technologie vormen het vertrekpunt van de cursus Future Work Skills. Het doel van een cursus Future Work Skills is dat jij kan inspelen op veranderingen en jij met jouw unieke talenten en expertise van toegevoegde waarde kunt blijven. In een cursus Future Work Skills leer je hoe je hedendaagse technologie en nieuwe vaardigheden combineert met jouw unieke talenten.

Informatie aanvragen ↘

01.

Sense making

Het kunnen denken en oordelen zoals alleen een mens dat kan. Denk aan logisch beredeneren en morele oordeelsvorming. Mensen in de toekomst worden vooral betrokken bij het maken van complexe beslissingen door middel van ‘higher level thinking’.

02.

Sociale intelligentie

We werken in uiteenlopende omstandigheden steeds samen met meer verschillende mensen met verschillende achtergronden. Sociale intelligentie drukt zich uit in het vermogen om anderen aan te voelen en je eigen gedrag daarop aan te passen. 

03.

Vernieuwen en aanpassen

Snel kunnen aanpassen aan grote veranderingen is altijd belangrijk. Organisaties die dat kunnen zullen succesvol blijven. Werknemers kunnen zich positief onderscheiden door flexibiliteit, aanpassingsbereidheid en een hoge mate van creativiteit.

04.

Cultuurverschillen

Van medewerkers wordt verwacht dat ze zich aanpassen aan verschil in leeftijd (generatie), vaardigheden, discipline, werk- en denkstijlen. Openstaan voor cultuurverschillen en daar op de juiste manier mee om kunnen gaan is daarom een van de future work skills.

05.

Computervaardigheid

In functies met een abstract en conceptueel denkniveau moeten mensen kunnen rekenen en simulaties kunnen uitvoeren door middel van softwarepakketten en/of programmeertalen. Dat geldt ook voor professionals die niet werken als softwareontwikkelaar.

06.

New media literacy

Het vermogen om multimediale content kritisch te beoordelen en overtuigende content kunnen creëren is belangrijk. De medewerker van de toekomst zal behendig moeten zijn in het maken van overtuigende video’s en multimediale presentaties.

07.

Transdisciplinair werken

Uitblinken in een specialisme maar ondertussen makkelijk samen kunnen werken met andere professionals wordt de norm. Dat vraagt om een van nature nieuwsgierige houding en de bereidheid om formeel en informeel te blijven leren. 

08.

Design mindset

High skill beroepen werken vaak aan unieke projecten en vraagstukken. Voor dergelijk werk is het vaak contraproductief om volgens vaste patronen te denken. Je denkwijze en mindset kunnen aanpassen aan de taak maakt je oplossingsgericht.

09.

Cognitive load management

We besteden 19% van de tijd aan het verzamelen van de juiste informatie en 14%  aan overleggen. Ondertussen is er information overload. De medewerker van de toekomst moet in staat zijn om informatie te kanaliseren, te filteren en te interpreteren.

10.

Virtual collaboration

Social collaboration vraagt om strategieën en management om een ​groep mensen aan te trekken en te motiveren. Directe feedback, duidelijke doelstellingen en aeen gefaseerde reeks uitdagingen kan deelname en motivatie aanzienlijk stimuleren.

Lees de ervaringen van andere cursisten en klanten

Incompanytraining

Klassikale training en/of live online

Deze training wordt alleen als een incompanytraining aangeboden. Het programma wordt afgestemd op de leerdoelen van de organisatie.

Bel (085) 002 02 02

Of gebruik het formulier

Ben je op zoek naar een korte inspiratiesessie of wil je worden geadviseerd over hoe je productiviteit kunt verbeteren met deze training? Neem contact op!

 

Ik heb interesse

Cursus Future Work Skills