Cursus Leidinggeven Op Afstand

De cursus leidinggeven op afstand maakt gebruik van de best practices van organisaties die aantoonbaar succesvol hybride werken.

Beoordeling
training: 8,7

starstarstarstarstar_half

cursus snellezen en mindmapping
inbox zero e-mail training cursus time management training snellezen en mindmappen training timemanagement met MS Outlook
cursus timemanagement personal kanban methode yacht
cursus timemanagement met MS Outlook cursus time management

Leerdoelen

Als medewerkers hybride werken vraagt dat om een andere manier van leidinggeven. Hoe weet je of iedereen op koers is? Hoe zorg je voor een optimale productiviteit zonder dat er sprake is van een te hoge werkdruk? We kunnen leren van organisaties die al voor de coronacrisis succesvol remote en/of hybride werkten. De ervaringen en best practices van deze organisaties zijn vertaald naar deze praktische cursus leidinggeven op afstand.

cursus Leidinggeven op afstand

Resultaat van de training

1. Er is grip op informatie, kennis en communicatie
2. Er is sociale cohesie en onderling vertrouwen
3. Medewerkers zijn vooral gericht op high value werk
4. Als leidinggevende vervul je een rolmodel
5. Er wordt resultaatgericht gewerkt

Pragmatisch leidinggeven

Als er minder momenten zijn dat mensen kunnen communiceren met hun leidinggevenen en collega’s vraagt dat om meer zelfstandigheid van medewerkers. Dit vraagt ook om een andere manier van leidinggeven. Gebleken is dat een pragmatische manier van leidinggeven, waarbij de nadruk ligt op vereenvoudiging en transparantie, het meest effectief is. Daarom is deze training ook praktisch opgezet. Na elke module kun je methodiek meteen vertalen en toepassen in je eigen werksituatie.

De cursus leidinggeven op afstand is pragmatisch en praktijkgericht

cursus leidinggeven op afstand

Programma

Een optimaal leerrendement wordt verkregen door leren en werken met elkaar te combineren. In deze cursus leidinggeven op afstand wordt gebruik gemaakt van OSF didactiek. Dat wil zeggen dat formeel leren, zoals e-learning en (online) trainingsbijeenkomsten, wordt afgewisseld met toepassen in de eigen werksituatie (on the job) en het uitwisselen van ervaringen (social learning) via een online community. Tussen elke (online) trainingsbijeenkomst is een tussenpoos van tenminste twee weken.

Samen resultaatgericht

In deze module leer je hoe je op een praktische manier medewerkers betrekt bij de doelstellingen die moeten worden bereikt. Ook leer je hoe je, door een analyse te maken van de werkzaamheden, medewerkers kunt begeleiden in de vertaling van doelen naar taken en dagelijkse acties. 
Door te zorgen voor een gedeeld begrip over doelen, taken, prioriteiten en processen creëer je een stevige basis van waaruit medewerkers zelfstandig kunnen werken.

Vertrouwen en welwillendheid

Door onderling vertrouwen te creëren en sociale cohesie te bevorderen zorg je ervoor dat medewerkers bereid zijn om elkaar te helpen.
Wat bijdraagt is het bevorderen van transparantie. Dat doe je als leidinggevende door middel van thinking and working out loud (openlijk delen waar je mee bezig bent).
Ook is het belangrijk dat je de mogelijheid faciliteert dat medewerkers niet werkgerelateerd met elkaar kunnen communiceren.

Focus op high value work

Het kunnen managen van de cognitieve belasting is een zogenaamde future work skill. Het zorgt ervoor dat meer aandacht en energie gericht kan worden op taken die veel impact maken.
Als leidinggevende kun je hierin een rol vervullen. Denk hierbij aan breinvriendelijk plannen taken en projecten, het ontwikkelen van routines en gewoontes en het streven naar overzicht, voorspelbaarheid en eenvoud.

Informatie, kennis en communicatie

Om taken te kunnen voltooien besteedt een kenniswerker gemiddeld 19% van de werktijd aan het verzamelen van informatie en 14% van de werktijd aan overleg om informatie te achterhalen.
Door documenten goed te managen en online meetings en chats beter te organiseren wordt frictie gereduceerd. Bovendien kan nog efficiënter worden gewerkt als gebruik wordt gemaakt van een social intranet.

Coaching en community

De leermiddelen zijn beschikbaar in de online leeromgeving. Daarnaast is het mogelijk om in de community vragen te stellen en om ervaringen en uitwerkingen uit te wisselen.

Kosten per deelnemer

Alle genoemde tarieven zijn inclusief leermiddelen en kosten voor arrangement. Bij 5 of meer deelnemers adviseren wij de cursus leidinggeven op afstand als een incompanytraining. De cursus leidinggeven op afstand kan ook op maat worden aangeboden. Het is de bedoeling dat werken en leren met elkaar worden gecombineerd. Als maatwerk zijn verschillende formats mogelijk. Denk aan een opleiding verspreid over enkele dagdelen, een training van 1 dag of een korte workshop. Ook een e-learning kan op maat worden ontwikkeld. Meer weten? Bel 085 – 002 02 02 voor meer informatie!

Op locatie

2 dagen met arrangement
5 tot 12 deelnemers

€ 995,-

Live online

4 dagdelen
3 tot 10 deelnemers

€ 995,-

Incompany

4 dagdelen
Maximaal 12 deelnemers

Vanaf € 365,-

Totaalprijs

Inclusief:
Alle leermiddelen
Arrangement

Indeling groep

We kunnen jou indelen op een andere startdatum en/of locatie. Dit doen we altijd in overleg met jou. Pas na jouw akkoord is je inschrijving definitief.

Annuleringskosten

Vanaf de 14e tot de 2e dag vóór de training: 75%, daarna 100%. Als je voor een vervanger zorgt worden geen annuleringskosten in rekening gebracht.

Neem contact op

Bereik meer met minder moeite

Bereik meer met minder moeite

Abonneer je op onze kennisbank

Je bent aangemeld voor de nieuwsbrief!