Visie. Wat is een visie en waarom is het belangrijk?

De visie geeft de situatie weer waarin de organisatie zich in de toekomst wil bevinden, uitgedrukt in fundamentele doelen en/of een strategische richting. Het heeft betrekking op de lange termijn, je zou het de toekomstdroom van de organisatie kunnen noemen. Het is inspirerend en beschrijft soms zelfs hoe organisaties de wereld waarin ze werkzaam zijn graag zouden willen zien. Hierbij kun je denken aan armoedebestrijding. Denk aan de uitdrukking: “een wereld zonder armoede”.

cursus time management

Bereik meer met minder moeite! Krijg grip op je werk en rust in je hoofd met de cursus time management.

Homepage » Cursus time management » Wat is een visie?

Twee voorbeelden van een visie

Een voorbeeld van een bedrijf met een duidelijke toekomstvisie is Microsoft: op elk bureau hoort een computer te staan met Microsoft software.

Een ander voorbeeld is van War Child: een toekomst in vrede voor kinderen in oorlogsgebieden.

Wat is het verschil met ‘missie’?

Een belangrijk verschil is dat de missie gericht is op waar de organisatie voor staat; de identiteit en waarden. De visie daarentegen gaat meer om de toekomst van de organisatie, waar de organisatie voor gaat.

Management jargon?

Probeer de termen missie en visie niet te bombastisch, ingewikkeld of zwaarmoeidig te benaderen. Voor je dagelijkse productiviteit zou je het ook de stip op de horizon kunnen benoemen waar je naartle werkt. Die stip is dan in feite het ijkpunt om te bepalen of je wel effectief werkt.

Ontvang gratis tips & tricks

Haal meer uit je tijd en jezelf met onze gratis tips & tricks

Contactgegevens

Bezoekadres

BCN Utrecht CS
Catharijnesingel 48
3511 GC Utrecht

Secretariaat & klantenservice

T (085) 002 02 02
E klantenservice@timension.nl

Zorgeloos aanmelden

Tot drie weken voor de training mag je kosteloos annuleren. Een vervanger sturen mag altijd. Alle leermiddelen, het arrangement, deelnamecertificaat en benodigde parkeerkaarten zijn in het tarief inbegrepen.

Vragen?

Bel (085) 002 02 02 of vul het formulier in.

Share This