Spark Joy, Marie Kondo

Spark Joy van Marie Kondo is een inspirerende, geïllustreerde handleiding om je huis te ‘ontspullen’ en specifieke items in je hele huis te organiseren!
Door: Bas Hoorn

Reacties op het boek Spark Joy van Marie Kondo

Wil je effectief en efficiënt werken? Of wil je werken volgens de principes van Deep Work van Cal Newport? Het begint allemaal met een opgeruimde omgeving! In een tijd dat hybride werken gemeengoed wordt, is het belangrijker dan ooit om je werkplek op kantoor en thuis op orde te hebben.

Naast een cursus time management zijn er twee ingrepen die moeiteloos leiden tot meer productiviteit: voldoende nachtrust en een georganiseerde omgeving. Het is wetenschappelijk bewezen dat opruimen automatisch leidt tot een betere nachtrust en tot een opgeruimd karakter. Doe dus je voordeel met Spark Joy van Marie Kondo!

‘De eerste opruimcelebrity van de wereld is opgestaan.’ – Aaf Brandt Corstius in Volkskrant Magazine

‘Was ik al enthousiast over haar eerste boek ‘Opgeruimd!’ nu ben ik helemaal blij geworden door de praktische aanwijzingen van de Japanse Marie Kondo. Niet alleen rust in je kast, maar ook in je hart!’ – Catherine Keyl

‘De ode aan het ontspullen van deze Japanse expert is simpel en makkelijk te volgen.’ – Vogue.com

‘Marie Kondo brengt haar opgeruimde manifest als een soort Zen nanny: opbeurend en levendig.’ – The New York Times

‘Het is een inspirerende, geïllustreerde handleiding om je huis te ‘ontspullen’ en specifieke items in je hele huis te organiseren.’ – De Zondag

‘Maart luidt de lente in, een seizoen waar we allemaal hard naar uitkijken. Wie lente zegt, denkt (soms) ook schoonmaak. Vervelend? Ja, maar ook bevrijdend, en niet alleen letterlijk. Vraag het maar aan Marie Kondo.’ – Plus Magazine

Over Marie Kondo, de auteur van Spark Joy

De japanse bestseller auteur Marie “”KonMari”” Kondo runt een befaamd consultingbedrijf in Tokio waar zij klanten help hun rommelig huis (en leven) om te zetten in inspirerende en serene ruimten. Met een wachtlijst van ruim drie maanden is haar organisatie methode een waar fenomeen geworden. Ze schreef vier boeken over organiseren en opruimen, welke vertaald zijn in talen als Koreaans, Chinees, Duits, Frans, Engels en, natuurlijk, Nederlands.

Haar meest bekende boek is ‘Opgeruimd!’(The Life-Changing Magic of Tidying up), bestseller in onder meer Japan, de UK en Duitsland en is wereldwijd al meer dan 2 miljoen keer verkocht en meer dan 30 landen. Daarnaast is haar boek omgezet in een dramaserie speciaal voor de Japanse TV. Ze heeft in meer dan 30 televisie- en radioshows opgetreden en verscheen in kranten als The London Times, The Sunday Times, Red Magazine, The Wall Street Journal, The New York Time en vele meer. In 2015 werd Kondo uitgeroepen door het Amerikaanse weekblad ‘Time’ tot één van de 100 meest invloedrijke mensen van 2015.

Al sinds haar jeugd is Marie geobsedeerd over alles wat te maken heeft met opruimen. Als volwassen vrouw was het dan ook geen verassing dat Kondo ‘professional cleaning consultant’ werd. Nu helpt ze haar klanten om hun huis te veranderen in een rustige, inspirerende omgeving. Haar boek is zo’n doorslaand succes gebleken dat zij de hele wereld wordt overgevlogen om workshops te geven en te spreken over, jawel, opruimen! Kondo wordt ook wel Queen of Organizing of Opruimguru genoemd.

Bestel Spark Joy van Marie Kondo

Abonneer je op onze kennisbank

Naam(Vereist)

Cursus Time Management

  • Bereik meer met minder moeite
  • Ook incompany en op maat

 

Bekijk cursus arrow_forward