De 7 eigenschappen van effectief leiderschap

De zeven eigenschappen van effectief leiderschap is het belangrijkste businessboek van de 20ste eeuw. Het heeft miljoenen mensen geholpen meer plezier en zin te ervaren in hun omgang met anderen en het werk in talloze bedrijven fundamenteel verbeterd.
Door: Bas Hoorn

In het kort: De zeven eigenschappen van effectief leiderschap

Bij diverse outlet wordt dit boek aangeprezen met: “Dit belangrijkste businessboek van de 20ste eeuw heeft miljoenen mensen geholpen meer plezier en zin te ervaren in hun omgang met anderen en het werk in talloze bedrijven fundamenteel verbeterd.” Dat klinkt overdreven maar dat is het niet. Wat ons betreft is dit boek nog steeds het beste managementboek op de markt.

‘De zeven eigenschappen’ van Stephen Covey is al jaren een bestseller onder mensen die gelukkiger en succesvoller willen zijn in hun werk. Maar nog niet iedereen weet dat ‘De zeven eigenschappen’ even waardevol kan zijn voor geluk in je persoonlijke leven. De publiekseditie ‘De zeven eigenschappen voor succes in je leven’ is voor hen bedoeld.

Wie succesvol wil worden, in zijn werk, maar ook in de omgang met vrienden en familie, moet weten wat hij wil en wat hij voor anderen kan betekenen. Covey ging te rade bij de grote denkers over geluk, tevredenheid, zingeving en spiritualiteit. Met een heel praktische inslag vertaalde hij hun lessen in zeven principes, eigenschappen of gewoontes ,die je voor ogen houdt in het leven van alledag. Ze helpen je te focussen op wat belangrijk is: voor jezelf, en in de omgang met anderen.

Stephen R. Covey

“Stephen R. Covey (1932-2012) heeft er zijn levenswerk van gemaakt om mensen te laten zien hoe elk individu de regie kan nemen over zijn of haar eigen leven.

Er zijn meer dan twintig miljoen boeken van hem verkocht (in 38 talen), en De zeven eigenschappen van effectief leiderschap is uitgeroepen tot het belangrijkste businessboek van de twintigste eeuw. Van De 8ste eigenschap werden bijna 400.000 exemplaren verkocht. Hij was een gedreven docent, organisatieadviseur en auteur, en medeoprichter van de gerenommeerde advies- en trainingsorganisatie Franklin Covey, die vestigingen heeft in 123 landen. Op bol.com vind je alle boeken van Stephen R. Covey.”

Heb je een hekel aan leeswerk?

Je bent niet de enige. Als je opkijkt tegen het lezen van een boek komt dit vaak doordat je niet op de juiste manier leest. Als je op de juiste manier leest dwaal je niet af en kun je dit boek in een middag uitgelezen hebben. Wil je weten hoe je dit doet? Kijk dan eens bij de beschrijving van de cursus Snellezen.

Lees de zeven eigenschappen van effectief leiderschap

Abonneer je op onze kennisbank

Naam(Vereist)

Cursus Time Management

  • Bereik meer met minder moeite
  • Ook incompany en op maat

 

Bekijk cursus arrow_forward