Hey carrièrevrouw, ken jij deze 10 rode vlaggen?

Sta jij als carrièrevrouw op een kruispunt? Deze 10 tekenen wijzen erop dat het tijd wordt voor een andere baan!

Als carrièrevrouw sta je sterk in je schoenen. Je hebt ambities, dromen en doelen die je wilt bereiken. Maar net als in elke carrière, zijn er momenten waarop je jezelf moet evalueren. Zijn er tekenen die suggereren dat je misschien een nieuwe richting moet overwegen? Hier zijn tien rode vlaggen die elke carrièrevrouw serieus moet nemen.

1. Gebrek aan groeimogelijkheden

Elke carrièrevrouw wil groeien, zowel professioneel als persoonlijk. Maar wat als je huidige baan die groei belemmert?

Dieper inzicht:

Stilstand in je carrière kan leiden tot demotivatie. Als je voelt dat je niet verder komt, kan dit je zelfvertrouwen en enthousiasme verminderen.

Tip:

Overweeg eventueel jobcrafting. Hiermee pas je je huidige baan aan jouw wensen en talenten aan. Zo creëer je nieuwe uitdagingen en blijf je groeien. Als dit niet helpt wordt het tijd voor een andere baan.

2. Onduidelijk carrièrepad

Een duidelijk carrièrepad helpt je om gericht te werken aan je toekomst. Zonder dit pad kun je je verloren voelen.

Dieper inzicht:

Een onduidelijk carrièrepad kan leiden tot verwarring en frustratie. Je weet niet welke stappen je moet nemen om je doelen te bereiken.

Tip:

Zoek begeleiding. Werk samen met een mentor of loopbaancoach om een duidelijk carrièrepad uit te stippelen. Een goede loopbaancoach heeft veel ervaring met loopbaanbegeleiding van carrièrevrouwen en kan jou helpen om op een succesvolle manier de regie te nemen bij het vinden van je droombaan.

3. Gebrek aan erkenning en beloning

Erkenning en beloning zijn essentieel voor je motivatie. Als je inspanningen niet worden gezien, kan dit je drive verminderen.

Dieper inzicht:

Gebrek aan erkenning kan leiden tot een verminderd gevoel van eigenwaarde. Je kunt het gevoel hebben dat je niet goed genoeg bent of dat je inspanningen tevergeefs zijn.

Tip:

Neem het heft in eigen handen. Praat met je leidinggevende over je prestaties en vraag om feedback. Zoek ook naar kansen waar je inspanningen worden erkend.

4. Slechte werk-privébalans

Een goede balans tussen werk en privé is essentieel voor je welzijn. Als je constant overwerkt bent, kan dit leiden tot stress en andere gezondheidsproblemen.

Dieper inzicht:

Een onevenwichtige werk-privébalans kan je relatie, gezondheid en algehele welzijn beïnvloeden. Het kan leiden tot vermoeidheid, burn-out en zelfs gezondheidsproblemen. Het is belangrijk om een goede work-life balance te hebben voor een gezond en gelukkig leven.

Tip:

Leer beter je tijd te beheren met een cursus timemanagement. Zoek ook naar een werkgever die een goede werk-privébalans ondersteunt.

5. Beperkte flexibiliteit

In de moderne wereld is flexibiliteit een must. Vooral als je andere verantwoordelijkheden hebt, zoals een gezin of mantelzorg.

Dieper inzicht:

Gebrek aan flexibiliteit kan leiden tot stress en frustratie. Het kan moeilijk zijn om je werk en privéleven te combineren, wat kan leiden tot conflicten en spanningen.

Tip:

Kies voor bedrijven die flexibele werkuren en -locaties aanbieden. Zo kun je je werk beter combineren met je privéleven. Zeker in deze tijd dat hybride en remote werken steeds meer gemeengoed zijn, zijn er veel organisaties die het mogelijk maken om werk en privé beter te combineren.

6. Slechte werkomgeving of -cultuur

Een positieve werkomgeving is essentieel voor je welzijn. Als je je niet gewaardeerd of ondersteund voelt, kan dit je werkplezier verminderen.

Dieper inzicht:

Op je werk kun je te maken hebben met onredelijke werkdruk, gebrek aan ondersteuning, slechte relaties met enkele collega’s, discriminatie en genderongelijkheid. Een giftige werkomgeving kan leiden tot angst, stress en een verminderd gevoel van eigenwaarde. Het kan je mentale gezondheid beïnvloeden en leiden tot burn-out of depressie.

Tip:

Zoek een positieve werkomgeving waar je je gewaardeerd voelt. Overweeg ook een assertiviteitstraining om beter voor jezelf op te komen.

7. Als carrièrevrouw heb je gebrek aan uitdagende taken

Uitdaging in je werk houdt je scherp en gemotiveerd. Als je je verveelt, kan dit leiden tot een bore-out.

Dieper inzicht:

Een gebrek aan uitdaging kan je creativiteit en innovatie verminderen. Je kunt het gevoel hebben dat je stagneert en niet vooruitgaat in je carrière.

Tip:

Zoek naar nieuwe projecten of taken die je uitdagen. Dit kan je helpen om je passie voor je werk weer terug te vinden.

8. Slechte leiderschapscultuur

Leiderschap speelt een cruciale rol in je werkervaring. Als je leidinggevende je niet ondersteunt of inspireert, kan dit je werkplezier verminderen.

Dieper inzicht:

Slecht leiderschap kan leiden tot een gebrek aan richting, ondersteuning en motivatie. Het kan ook leiden tot conflicten en een verminderd teamgevoel. Het is belangrijk om doelen te stellen op een SMART manier om duidelijkheid en richting in je carrière te krijgen.

Tip:

Leer meer over dienend leiderschap en situationeel leiderschap. Ga op zoek naar organisaties waar sprake is van goed leiderschap.

9. Geen passie meer voor je werk

Passie is wat je drijft. Als je merkt dat je passie voor je werk afneemt, is het tijd om te reflecteren op wat je echt wilt. Voorkom dat jij die afgestompte medewerker wordt.

Dieper inzicht:

Het verliezen van je passie kan leiden tot demotivatie, verminderde productiviteit en een gevoel van ontevredenheid.

Tip:

Herontdek je intrinsieke motivatie en zoek naar werk dat je echt inspireert en motiveert.

10. Slechte financiële gezondheid van het bedrijf

Stabiliteit is belangrijk. Als het bedrijf waar je werkt financiële problemen heeft, kan dat je baanzekerheid bedreigen.

Dieper inzicht:

Werken voor een bedrijf dat financieel onstabiel is, kan stressvol zijn. Je maakt je misschien zorgen over ontslagen, salarisverlagingen of andere financiële problemen. Dit kan je focus en motivatie beïnvloeden.

Tip:

Onderzoek hoe het financieel gaat met bedrijven voordat je er gaat werken. Je wilt niet in een onstabiel bedrijf werken.

Conclusie

Als carrièrevrouw is het essentieel om alert te blijven op deze rode vlaggen. Door proactief te handelen en de nodige stappen te ondernemen, kun je een bevredigende en succesvolle carrière opbouwen die in lijn is met je passies en ambities. En vergeet niet, als je hulp nodig hebt, kan een goede loopbaancoach je begeleiden op je carrièrepad.

Tip:

Zoek je een ervaren loopbaancoach die gespecialiseerd is in het begeleiden van carrièrevrouwen, dan ben je welkom bij Esenzz. De koffie staat al klaar!

Abonneer je op onze kennisbank

Naam(Vereist)

Cursus Time Management

  • Bereik meer met minder moeite
  • Ook incompany en op maat

 

Bekijk cursus arrow_forward