Nieuwe Map maken in Outlook: uitleg

Ga niet telkens een nieuwe map maken in Outlook: zorg voor overzicht.

Contact

Een nieuwe map maken in Outlook

Een nieuwe map maken in Outlook is niet ingewikkeld. In de cursus time management leren wij cursisten om de juiste mappen te maken waarmee overzichtelijk werkt.

De reden is een simpele: wanneer je teveel mappen en submappen (en sub-submappen) hebt raak je het overzicht kwijt. Dat komt doordat je brein een beperrkte spanwijdte heeft.

Teveel mappen in Outlook zorgen ervoor dat je e-mails ‘te goed’ gaat opruimen. Zo goed zelfs dat het moeite kost om de e-mails na verloop van tijd terug te vinden.

Het is voor veel mensen wennen als ze teruggaan naar minder dan 10 mappen. Toch zien wij in onze cursus time management dat het voor veel meer overzicht zorgt.

In deze video laat ik je zien wat handige mappen zijn om snel je inbox op orde te krijgen. Het maken van mappen in Outlook is typisch een geval van ‘less is more’.

 


Nieuwe map maken in Outlook

1. Een nieuwe map maken in Outlook

Klik met je rechtermuisknop op Postvak In

 


Nieuwe map maken in Outlook

2. Klik in de pop up

Selecteer in de pop up Nieuwe map.

 


Nieuwe map maken in Outlook

3. Geef de nieuwe map een naam

Mappen worden op alfabetische volgorde gesorteerd. Wat daaraan voorafgaat is een numerieke volgorde. Daaraan gaat vooraf een speciaal teken. Denk aan bijvoorbeeld een koppelteken (-). Maak daar gebruik van om de volgorde te bepalen.

 


Nieuwe map maken in Outlook

4. Combineer speciale tekens met cijfers

Een nieuwe map maken in Outlook is niet ingewikkeld. Denk wel vooraf goed na over de juiste volgorde waarin je ze plaatst en pas daar het gebruik van tekens, cijfers en letters op aan. In dit voorbeeld zie je links dat daar optimaal gebruik van is gemaakt.

 


training snellezen en mindmappen

Join the future of work

Mis nooit meer de updates van Timension.


Laat je naam en e-mailadres achter en ontvang nieuws, nieuwe inzichten en meteen bruikbare tips.