Door blended learning beter leerrendement

Effectieve didactiek met duurzaam effect.

Blended learning volgens het 70:20:10 model en OSF learning

Meer dan 30 jaar geleden heeft het Center for Creative Leadership het 70:20:10 model bedacht: 70% van de tijd leren we ervaringsgericht door uitdagende opdrachten in de praktijk uit te voeren; 20% van de tijd leren we sociaal door het aangaan van ontwikkelingsrelaties en 10% van de tijd leren we formeel door klassikaal leren en cursussen (e-learning en de boeken in). De afkorting die voor deze manier van leren wordt gebruikt is OSF (On the job, Social en Formal).

Wat zijn de voordelen van blended learning?

N

Het leerrendement is hoger

N

Bijeenkomsten zijn compacter

N

Leren en werken gaan samen

N

Kennis wordt makkelijk gedeeld

N

Vaardigheden worden geborgd

Blended learning
Effectief formeel leren

De dynamiek van de trainingsbijeenkomsten kenmerkt zich door action learning en compacte kennisoverdracht. De bijeenkomsten zijn erop gericht om cursisten compact methodes en vaardigheden te leren die ze in de praktijk kunnen toepassen.

E-learning is vooral gericht op het herhalen van essentiele methodiek en theorie. 

blended learning
Social learning met online community's

Door ervaringen te delen en te observeren leren cursisten van elkaar. Wij faciliteren social learning. Ook als tijd- en plaatsonafhankelijk wordt gewerkt.

Voor cursisten en opdrachtgevers stellen wij online community’s beschikbaar.

blended learning
Learning on the job

De didactiek en van de bijeenkomsten en e-learnings is erop gericht dat deelnemers vaardigheden meteen in de praktijk kunnen brengen. Compacte leerdoelen volgens een optimale planning bereikt.

Tijdens de trainingsbijeenkomsten wordt al geoefend met casuïstiek uit de werksituatie van cursisten.

We leiden je op voor de toekomst

de beste cursus future work skills

Ons aanbod: OSF learning

Wij ontwikkelen en verzorgen blended learning trainingen

Het 70:20:10 model wordt ook wel de OSF-ratio genoemd. In de praktijk blijkt dat vaak van deze ratio moet worden afgeweken. De OSF ratio kan dus ook 75:15:10 of 60:25:15 of 50:30:20 zijn. De vuistregel is wel dat ervaringsgericht leren (de O) de meeste tijd inneemt doordat het de dagelijkse realiteit van cursisten weerspiegelt. Blended learning is wat ons betreft vooral OSF learning. Ook als het om maatwerk- of incompanytrainingen gaat.

On the job learning

Maak van werken leren

De term working out loud wordt vaak gebruikt voor het delen van ‘waar we mee bezig zijn als we werken’. Het is belangrijk dat cursisten kennis en ervaringen met elkaar delen. Zo leren op een natuurlijke manier van elkaar.

Het belang van kennis delen behoeft geen betoog. Het delen van goede en slechte ervaringen wel. Door dat te stimuleren zorgen we ervoor dat mensen – ook op afstand – van elkaar kunnen blijven leren. We creëren een veilige omgeving waar men ook mindere ervaringen wil delen.

Social learning

Manage ontwikkelingsrelaties

Als mensen fysiek niet bij elkaar kunnen komen is een online ontmoetingsruimte gewenst. Het liefst een waar men tijd- en locatie-onafhankelijk bij elkaar kan komen. Online community’s bieden hier een oplossing. 

Door actuele vraagstukken te koppelen aan methodiek, kunnen deelnemers ervaringen met elkaar uitwisselen. Daarbij is het van belang dat cursisten veilig ontwikkelrelaties met elkaar aangaan. Ze worden door ons gecoacht in het online samenwerken.

Formal learning

Hoogwaardig formeel leren

De tijd die cursisten besteden aan formeel leren is relatief weinig in vergelijking tot learning on the job en social learning. Formeel leren moet daarom van een heel hoge kwaliteit zijn. Dat stelt eisen aan docenten en deelnemers.

Klassikale bijeenkomsten kenmerken zich door action learning. Tijdens webinars zorgen wij voor optimale interactie door een beperkt aantal deelnemers. Denk hierbij aan een groep niet groter dan 6 deelnemers.

 

online community
Online community

Online community’s stellen deelnemers in staat om met elkaar ervaringen uit te wisselen en op de hoogte te blijven van recente ontwikkelingen.

Voor deelnemers aan onze open trainingen bieden wij de mogelijkheid om tijdens en na de cursus gebruik te maken van onze online community.

Voor cliënten voor wie wij incompanytrainingen verzorgen kunnen wij aparte classrooms inrichten voorzien van de eigen corprate identity.

Onze trainers en coaches

Plan een kennismaking

Neem contact op!

Elke training kan als een maatwerk- en incompanytraining worden aangeboden. Ook kunnen interventies op maat worden ontwikkeld.

Bel (085) 002 02 02

Voor vragen of een offerte

Ben je op zoek naar een korte inspiratiesessie of wil je worden geadviseerd over hoe je met effectieve trainingen de productiviteit van je organisatie kunt verbeteren?

 

Contact

Meer weten over blended learning?

Klassikale training
Verantwoord klassikaal leren

De klassikale bijeenkomsten kenmerken zich door een actieve en energieke didactiek. Door afwisseling in het programma vliegt de training voorbij en is het leerrendement onverminderd hoog.

Tussen en na de trainingsbijeenkomsten kun je gebruik maken van de online community. Hier kun je ervaringen met medecursisten en je trainers uitwisselen.

Trainingen en cursussen worden in lijn met richtlijnen van het RIVM en de veiligheidsregio verzorgd. Als een klassikale training vanwege het coronavirus niet kan worden voortgezet wordt naadloos overgegaan naar live online trainen. Onbenutte uitgaven voor het arrangement crediteren we.

Twee tot vier weken na de laatste online bijeenkomst volgt een één op één sessie van een uur met je trainer. Je kunt dit uur naar eigen inzicht indelen. Denk hierbij aan praktische tips maar ook aan herhaling van lesstof als je daar behoefte aan hebt.

Online classrooms
Live online bijeenkomsten

Alle incompany- en open trainingen worden ook als live online bijeenkomsten aangeboden. De dynamiek van een live online bijeenkomst is anders is dan die van een klassikale training. De planning en didactiek worden daarop aangepast.

Een dag klassikale training is gelijk aan 2 dagdelen live online training met een tussenpoos van een week. Tijdens een live online bijeenkomst wordt uitleg afgewisseld met oefeningen en breakout sessies.

Tussen de online bijeenkomsten pas je het geleerde toe in de praktijk. Je wordt via de online community gecoacht door je trainer. Ook kun je ervaringen uitwisselen met je medecursisten en leren van hun ervaringen.

Twee tot vier weken na de laatste online bijeenkomst volgt een één op één sessie van een uur met je trainer. Je kunt dit uur naar eigen inzicht indelen. Denk hierbij aan praktische tips maar ook aan herhaling van lesstof als je daar behoefte aan hebt.