Cursus Mindmappen inclusief mindmapsoftware

Maak na de cursus Mindmappen optimaal gebruik van je creativiteit en intelligentie!

Incompany

Vanaf € 45,- per deelnemer

Open inschrijving

€ 495,- per deelnemer

mindmapping wetenschappelijk onderzoek
mindmapping voorbeeld
Cursus snellezen en mindmapping
cursus mindmappen

Leerdoelen

Denk als een genie en krijg snel grip op complexe vraagstukken! In de cursus Mindmappen leer je hoe je snel en goed jouw gedachten ordent. Dit doe je met behulp van een getekend diagram. Om dat proces te versnellen leer je ook hoe je intuïtief met mindmapsoftware digitale mindmaps maakt. Je bent na de cursus Mindmappen in staat om jouw intelligentie en creativiteit optimaal te benutten in je werk en tijdens een cursus of studie. Je leert hoe je moeiteloos met digitale mindmaps kunt brainstormen en complexe vraagstukken snel en goed doorgrondt.

Resultaat van de training

1. Leer slimmer brainstormen
2. Doorgrond sneller vraagstukken
3. Krijg grip op je gedachten
4. Maak heldere digitale mindmaps
5. Neem betere beslissingen

Effectief en efficiënt denken

Mindmappen is een manier van noteren die zich aan jouw brein aanpast. Jouw manier van denken hoeft zich niet aan te passen want hoe jij denkt staat centraal. Daardoor versnel je jouw denken en herken je sneller verbanden.
Om een probleem op te kunnen lossen moet je in staat zijn om tot de kern van een vraagstuk te komen. Mindmappen is daarvoor de geschikte methode. Tijdens de cursus leer je hoe je snel en overzichtelijk je gedachten ordent.

Programma

Maak gebruik van je creativiteit en intelligentie. In deze training Mindmapping leer je hoe je jouw denken naar een veel hoger plan tilt. Daardoor zul je complexe vraagstukken beter en sneller doorgronden. Ook merk je dat je sneller grip krijgt op je dagelijkse werk en al je verantwoordelijkheden. Verder leer je hoe je mentale modellen inzet om probleemoplossend te denken, te brainstormen en te innoveren. Doordat je leert werken met mindmapsoftware leer je een vaardigheid die meteen in je werksituatie toepasbaar is. Mindmapping is in zijn huidige vorm ontwikkeld door Tony Buzan. Zijn methodiek vertalen wij naar een praktische training waarbij we je garanderen dat je na de cursus moeiteloos met mindmapsoftware werkt.

 

Associatief denken

Mindmappen is een manier van noteren die zich aanpast aan jouw brein. Je leert hoe je verbinding legt tussen jouw manier van denken en de vertaling naar tekst en beeld. Als je al de cursus zakelijk tekenen hebt gevolgd kun je de vaardigheden die je daar hebt geleerd ook toepassen.

Digitaal mindmappen

In de cursus Mindmappen leer je hoe je intuïtief in jouw eigen tempo werkt met mindmapsoftware. De meeste mensen die kunnen mindmappen geven de voorkeur aan digitaal mindmappen. Na de training heb je onbeperkt toegang tot instructievideo’s.

Doorgronden en onthouden

Een mindmap wordt vaak gebruikt om informatie te doorgronden en te onthouden. Tijdens de cursus Mindmappen leer je hoe je complexe informatie ‘vertaalt’ naar een digitale mindmap. Dit komt ook goed van pas als je naast je werk een studie of cursussen volgt.

Innoveren en oplossen

Werken bestaat vaak uit complexe vraagstukken doorgronden, oplossen en innoveren. In de cursus leer je 2 mentale modellen gebruiken om oplossingen te bedenken. Je mag een eigen casus inbrengen om met de methodiek te oefenen.

Overtuigend vormgeven

Een mindmap die overtuigend is vormgegeven communiceert beter dan een rommelig diagram. In de cursus mindmappen leer je bewezen principes over kleur en typografie praktisch toepassen. Je oefent vanuit het het principe form follows function.

E-learning en community

De e-leaning is bedoeld om het theoretisch deel van de training te herhalen. Het is vrijwillig. Daarnaast heb je toegang tot onze community waar je instructievideo’s kunt bekijken en waar je vragen kunt stellen aan de trainers en andere deelnemers.

De cursus mindmappen kan op maat of aan de hand van een casus worden verzorgd

cursus mindmappen

Kosten per deelnemer

De cursus Mindmappen kan incompany worden aangeboden en als een programma op maat. Ook de tijdsduur en doorlooptijd kan worden aangepast. Denk aan een workshop Mindmappen van een dagdeel of een rond het thema creativiteit. Ook kan deze training worden gecombineerd met een cursus Snellezen van een halve dag. De cursus Mindmappen kan op maat worden aangepast en worden gecombineerd met werken aan een actueel vraagstuk van jouw organisatie. Meer weten? Bel 085 – 002 02 02.

Op locatie

1 dag met arrangement
5 tot 10 deelnemers

€ 495,-

Live online

2 dagdelen
3 tot 5 deelnemers

€ 495,-

Incompany

1 of 2 dagdelen
Maximaal 24 deelnemers

Vanaf € 45,-

Totaalprijs

Inclusief:
Alle leermiddelen
Arrangement

Indeling groep

We kunnen jou indelen op een andere startdatum en/of locatie. Dit doen we altijd in overleg met jou. Pas na jouw akkoord is je inschrijving definitief.

Annuleringskosten

Vanaf de 14e tot de 2e dag vóór de training: 75%, daarna 100%. Als je voor een vervanger zorgt worden geen annuleringskosten in rekening gebracht.

Aanmelden