Cursus Snellezen Online

Lees tot 3 à 4 keer sneller en verdiep je kennis na de cursus snellezen online. Meld je aan en leer vanuit huis bewezen snelleestechnieken.

9,3 starstarstarstarstar_half

Max. 12 deelnemers

€ 445,- per deelnemer

1 dag

9,3 starstarstarstarstar_half

Max. 12 deelnemers

€ 445,- per deelnemer

1 dag

cursus snellezen voor ICT Recht
cursus snellezen NZA
cursus snellezen
cursus snellezen Amsterdam

Wil je je leestempo verhogen vanuit het comfort van je eigen huis? Met onze cursus snellezen online bereik je dit doel. We gebruiken een wetenschappelijk bewezen methodiek en de training is net zo effectief als klassikale cursus snellezen. Leer tot wel 4 keer sneller lezen en profiteer van de voordelen van online leren. Of je nu individueel leert of een op maat gemaakte training voor je bedrijf wenst, wij bieden het aan.

Inhoudexpand_more

Aanpakexpand_more

Resultaatexpand_more

Tariefexpand_more

Dagdeel 1

Van 09:00 uur tot 13:00 uur


Huidig leesgedrag herkennen

 • Leessnelheid en begrip meten
 • Concentratieniveau meten
 • Leesgewoontes in kaart brengen

Ontwikkelen van leesvaardigheid

 • Subvocaliseren (in stilte meemompelen) minimaliseren
 • Regressie (terugspringen) reduceren
 • Tekst aanwijzen met een pointer

Verschillende snelleestechieken beheersen

 • Snelleestechnieken onderzoeken
 • Snellezen met saccades (sprongetjes)
 • Snellezen met smooth pursuit (soepel volgen)

Dagdeel 2

Van 09:00 uur tot 13:00 uur


Resultaatgericht snellezen

 • Leesdoelen formuleren
 • Previewing (verkenning) van complexe tekst
 • Scannen en skimmen van tekst

Werking van het brein en de ogen

 • Snelleestechniek afstemmen op tekstopmaak
 • Chunking van woorden tijdens het snellezen
 • Leestempo verhogen door efficiënt te fixeren

Praktische tips en adviezen

 • Tekstopmaak van digitale bestanden aanpassen
 • Wetenschappelijke inzichten over leessnelheid
 • Snellezen vanaf beeldschermen en tablets

De Cursus Snellezen Online is praktijkgericht

De Cursus Snellezen Online kent een opbouw die erop gericht is dat tijdens de cursus de leessnelheid gelijkmatig wordt verhoogd met behoud of verbetering van begrip van de tekst. In het begin van de cursus wordt gewerkt met oefenteksten om de leesvaardigheid te ontwikkelen. In het laatste deel van de online cursus ga je snelleestechnieken oefenen met teksten die je nodig hebt in je werksituatie of tijdens je studie.

Bewezen methodiek

Tijdens de Cursus Snellezen Online oefen je met wetenschappelijk bewezen methodes en leer je hoe je die naar je hand kunt zetten. Je leert hoe je op een verantwoorde manier je leesnelheid verhoogt zonder begrip te verliezen.

Planning

De Cursus Snellezen Online wordt verdeeld over 2 dagdelen van 09:00 uur tot 13:00 uur met een tussenpoos van een dag tot een week. De didactiek bij het online trainen verschilt van een klassikale training. Het leerrendement is maximaal wanneer de cursus over twee dagdelen wordt verdeeld.

Na de cursus

Na de cursus krijg je kosteloos toegang tot onze online leeromgeving waarin je op je gemak nogmaals kunt kijken hoe je snelleestechnieken toepast in de praktijk.

Verhoog verantwoord je leessnelheid

Na de Cursus Snellezen Online lees je op een verantwoorde wijze met gemak tot wel 3 à 4 keer sneller dan voorheen, zonder in te boeten op tekstbegrip. Je zal ook merken dat je gefocust leest en daardoor minder afdwaalt met je gedachten.

Bespaar tijd na de Cursus Snellezen Online

Als je in staat bent om tot 3 à 4 keer sneller te lezen, zal je veel meer tijd over houden voor andere taken die ook belangrijk zijn. Dit komt zowel je productiviteit als je werk-privé balans ten goede.

Mis geen belangrijke informatie meer!

Met de vaardigheden die je opdoet in de Cursus Snellezen Online, mis je geen informatie meer als gevolg van tijdgebrek, wat je ontwikkeling en carrière ten goede komt. Je voelt je zelfverzekerd in je vermogen om bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied.

Cursus Snellezen Online

€ 445,00

Alle leermiddelen worden per pakket naar het thuisadres opgestuurd.

Incompanycursus

De kosten voor een cursus van een dagdeel zijn € 1.050,- . Een cursus van een hele dag is een investering van € 1.950,-. De leermiddelen zijn inbegrepen.

De cursus kan op maat worden aangepast. Denk bijvoorbeeld aan snellezen combineren met onderdelen uit de Cursus Mindmappen.

Wil je liever klassikaal trainen?

De Cursus Snellezen Online kan ook klassikaal worden verzorgd. Dit is handig wanneer medewerkers vanuit huis werken. De klassikale cursus kan op maat worden aangepast. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een cursus Snellezen en Geheugentechnieken of Snellezen en Digitaal Mindmappen. Bekijk ook onze klassikale training en de training snellezen en mindmappen.

Vragen? Neem contact op!

Wil je meer weten over de cursus of ben je op zoek naar een Cursus Snellezen Online voor jouw bedrijf? Neem contact op. Bel (085) 002 02 02 of gebruik het contactformulier en informeer naar de mogelijkheden.

Aanmelden

Incompany offerte aanvragen