5 redenen waarom timemanagement voor bedrijven werkt

Er zijn 5 goede redenen waarom bedrijven werk zouden moeten maken van timemanagement. Lees welke 5 dit zijn.
Door: Bas Hoorn

Timemanagement heeft betrekking op alle aspecten van ons leven. De meeste mensen komen daar pas achter op het moment dat ze een cursus timemanagement volgen. Het beperkt zich dus niet alleen maar tot werk of studie. We kunnen ook meer uit ons privéleven halen als we timemanagement goed beheersen. Gelijktijdig is het zo dat veel bedrijven, van klein tot heel groot, productiever kunnen worden als timemanagement gemeengoed wordt op de werkvloer.

Timemanagement biedt organisaties erg veel voordelen

Er zijn vijf goede redenen waarom timemanagement een vaardigheid hoort te zijn die bedrijfsbreed zou moeten worden aangeboden aan alle medewerkers.

1. Deadlines worden gehaald

Tijdgebonden werken hangt onlosmakelijk samen met timemanagement. Organisaties die werken met deadlines kunnen niet zonder tijdgebonden werken. Als medewerkers binnen een organisatie moeite hebben om zich aan deadlines te houden, zorgt dit voor minder opbrengsten, meer kosten en mogelijk ontevreden klanten. Het is dan van belang om effectief en efficiënt te leren werken en om de juiste tools, zoals Outlook, op de juiste manier te gebruiken.

2. Timemanagement draagt bij aan focus en efficiency

Timemanagement gaat niet over alle acties op een takenlijst afwerken. Minstens zo belangrijk is het kunnen maken van goede takenlijsten en ervoor zorgen dat de juiste taken erop staan. Prioriteiten stellen dus! Timemanagement helpt om mensen, teams en organisatie efficiënt te laten werken doordat er wordt gefocust op de acties die daadwerkelijk bijdragen aan de doelen die bereikt moeten worden.

3. Uitstelgedrag wordt aanzienlijk gereduceerd

Onzekerheid en niet weten waar en hoe te beginnen aan welke taken zorgt voor onnodige cognitieve belasting. Dit is een vorm van frictie die leidt tot uitstelgedrag. Timemanagement zorgt ervoor dat helderheid en overzicht ontstaat over ieders verantwoordelijkheden. Hierdoor wordt frictie weggenomen en wordt uitstelgedrag aanzienlijk gereduceerd.

4. Doordachte plannen zorgen voor rust

Door op een slimme manier tijd in te delen kan werkdruk en werkstress worden gereduceerd. Door bijvoorbeeld niet elke dag aan verschillende taken te werken maar de dagen thematisch in te delen kan met minder moeite meer worden bereikt. Dit leidt automatisch tot meer vrije tijd en rust.

5. Timemanagement is makkelijker geworden

De Timemanager agenda in de jaren ’70 van TMI International was revolutionair. Elk jaar kocht de trotse bezitter voor een flink bedrag een nieuwe vulling en werden taken en afspraken braaf genoteerd. Nu hebben we Outlook en Google Workspace. Om nog maar te zwijgen over andere handige tools waarmee we ons werk beter kunnen plannen en organiseren. Hoe kan het dan dat zoveel mensen last hebben van werkdruk en werkstress? Zijn we verleerd om effectief en efficiënt te werken?

Abonneer je op onze kennisbank

Naam(Vereist)

Cursus Time Management

  • Bereik meer met minder moeite
  • Ook incompany en op maat

 

Bekijk cursus arrow_forward