Time manager agenda van TMI international

Time manager agenda en trainingen van TMI International worden in Nederland en België niet meer in de oude opzet door TMI Nederland verzorgd.
Door: Bas Hoorn

In een tijdperk waarin technologie ons leven domineert, herinneren velen van ons zich misschien nog de papieren Time Manager Agenda van TMI International. Ooit een toonaangevend instrument voor effectief en efficiënt werken, heeft het nu plaatsgemaakt voor moderne tools zoals MS Outlook en Google Workspace. Maar de kernprincipes van de Time Manager methode blijven relevant. In dit artikel duiken we in de geschiedenis van de Time Manager Agenda en ontdekken we hoe Timension deze tijdloze methodiek heeft geïntegreerd in hun hedendaagse cursus time management.

De Time Manager agenda is passé

De smartphone of laptop doen het beter

De papieren agenda van TMI International was een hard copy agenda die erop gericht was om gebruikers effectiever en efficiënter te laten werken. De effectieve methodiek kan tegenwoordig worden gevolgd in een training timemanagement bij ons.

De papieren agenda kon worden aangeschaft via de firma TMI Nederland. TMI international heeft deze agenda in de jaren ’70 bedacht. Door de komst van applicaties als bijvoorbeeld MS Outlook werd de vraag minder en is de productie stopgezet.

Let op: Timension verzorgt ook de training time management waarin deels de TMI methodiek wordt behandeld. De training is echter aangepast aan deze tijd en geschikt gemaakt voor gebruikers van MS Outlook, Google Workspace.

Time Manager agenda

De Time Manager methode is nog steeds effectief!

De naam Time Manager wekt voor enkele mensen de suggestie dat het product de tijd beheert. Zo is dat niet. De agenda was een gedegen instrument waarmee de gebruiker effectief doelstellingen en taken kan vastleggen. Het gebruik van de Time Manager agenda vereiste van de gebruiker discipline en tijd om privé- en werkgerelateerde taken en acties te plannen en organiseren. Plannen en organiseren via laptops, smartphones en tablets is tegenwoordig eenvoudiger.

Papier of liever software

Met MS Outlook of Google Workplace kan veel meer

Met de opkomst van productiviteitssoftware is voor veel mensen de de behoefte aan een papieren agenda minder geworden. Veel mensen geven tegenwoordig de voorkeur aan een training time management met Microsoft Outlook, HCS Notes, Trello of Google Workspace. Wij merken in onze praktijk dat het werken met een van voornoemde softwarepakketten een positiever effect heeft op de productiviteit dan het werken met de Time Manager agenda van TMI international.

Hoeveel kostte de Time Manager agenda?

De licentiekosten voor MS Outlook zijn veel voordeliger

De kosten waren afhankelijk van de uitvoering. Het is een mooi afgewerkt product en dat vertaalt zich in de aanschafprijs. De kosten voor bijvoorbeeld een licentie Microsoft Outlook zijn dan ook per jaar veel lager.

TMI Nederland BV

TMI International is in Nederland niet meer actief

TMI Nederland is nog ingeschreven bij de Kamer van Koophandel maar heeft onlangs haar website en domeinnaam laten verlopen. Zeer waarschijnlijk is de Time Manager agenda niet meer via TMI Nederland te bestellen. Bas Hoorn is trainer geweest bij TMI Nederland. Hij heeft de sterke punten van de Time Manager filosofie meegenomen naar een eigentijdse en heel effectieve training time management die nu door Timension wordt aangeboden.

Conclusie

In een tijd waarin digitale tools de overhand hebben, roept de Time Manager Agenda van TMI International nostalgische herinneringen op. Ooit een baanbrekend instrument voor effectief werken, het heeft nu plaatsgemaakt voor tools zoals MS Outlook en Google Workspace. Echter, de essentie van de Time Manager methode blijft onveranderd waardevol. Bij Timension hebben we deze beproefde methodiek geïntegreerd in onze moderne cursus time management, waarbij we de tijdloze principes combineren met hedendaagse technologieën voor optimaal resultaat.

Abonneer je op onze kennisbank

Naam(Vereist)

Cursus Time Management

  • Bereik meer met minder moeite
  • Ook incompany en op maat

 

Bekijk cursus arrow_forward