Cursus Zakelijk Tekenen

Overtuig en verhelder je boodschap met professionele visuals na de cursus Zakelijk Tekenen. Meld je aan voor de open training of boek een incompany training.

Beoordeling
training: 9,0

starstarstarstarstar_half

mindmapping voorbeeld
cursus time management
cursus zakelijk tekenen en visual thinking CNV
cursus zakelijk tekenen HAN

Zakelijk Tekenen

Je leert in de cursus Zakelijk Tekenen overtuigend tekenen en ingewikkelde vraagstukken verduidelijken. De training is praktijkgericht en bestemd voor kenniswerkers.

Inhoud

De cursus Zakelijk Tekenen leert je op een praktische manier hoe je theorie over beeld vertaalt naar heldere en aansprekende tekeningen.

Tekenvaardigheid

Je leert hoe je informatie vertaalt naar tekeningen die overtuigend en esthetisch zijn;

Verhelderen

Je leert hoe je een analyse maakt van complexe informatie en dit vertaalt naar beeld;

Processen

Je weet hoe je een complex proces vertaalt naar logische getekende stappen;

Typografie

Je leert hoe je tekst en beeld combineert en hoe je op de juiste wijze tekst vormgeeft in het vlak;

Psychologie

Je weet hoe mensen informatie waarnemen en verwerken en houdt daar rekening mee als je tekent;

Metaforen

Je kunt gebruik maken van metaforen om de betekenis van een onderwerp aansprekend onder de aandacht te brengen;;

Overzicht en layout

Je weet hoe je overzicht creëert door op verschillende manieren de layout vorm te geven..

Praktisch

De cursus Zakelijk Tekenen is praktisch opgezet. Bondige theorie wordt afgewisseld met veel tekenopdrachten waarbij je onmiddellijk merkt dat jouw tekenvaardigheid verbetert.

Gestalt en semiotiek

In de training leer je werken met theorie uit vormenleer (Gestalt) en hoe tekens en vormen worden ervaren en verwerkt door mensen (semiotiek).

Zakelijke toepassing

De opdrachten zijn gericht op het aanleren van tekenvaardigheid voor zakelijk gebruik. Er wordt geoefend in het maken van tekeningen waarbij complexe informatie en processen. Veranderingen; toe- en afname; vergroten en verkleinen; kwaliteit en kwantiteit, zijn onderwerpen die worden gecombineerd in opdrachten.

Programma

De cursus Zakelijk Tekenen richt zich op de kenniswerker die complexe informatie en processen op een heldere en overtuigende manier met beeld wil communiceren..

1. E-learning

Voorafgaand aan de training Zakelijk Tekenen voorloop je een e-learning waarin theorie over hoe wij met beeld omgaan bondig is uitgelegd. Hierdoor is er meer tijd om tijdens de trainingsbijeenkomst te tekenen.

2. Tekenvaardigheid

Je leert hoe je snel en overtuigend basisvormen tekent. De volgende onderwerpen komen aan bod: Theorie over beeld, tekenen en het brein; tekenen van basisvormen, complexe vormen, mensen  en emoties. In een spelvorm leer je hoe je vanzelf makkelijk gaat tekenen.

3. Tekst naar beeld

Een beeld zegt vaak meer dan duizend woorden. Hoe leg je een complex verhaal uit? Door tekst met beeld te combineren blijft informatie beter hangen. Je leert in de cursus Zakelijk Tekenen aan de hand van een tekst met tekeningen communiceren en cijfermatige data visualiseren.

4. Overtuigen

Slides van een presentatie of training zijn vaak al voorbereid. Maar hoe speel jij snel in op vraagstukken die zich ineens aandienen? Na de training zakelijk tekenen ben je in staat om aansprekende flip charts te tekenen.

5. Vorm is informatie

Je leert in de cursus zakelijk tekenen toepassingsgericht tekenen aan hand van de volgende onderwerpen: Kwaliteit, kwantiteit, richting, toe- en afname; Tekst, typografie, beeld, informatie en organisatie. Hierbij pas je methodiek toe van Stephen P. Anderson en Edward Tüfte.

6. Planmatig tekenen

Hoe vertaal je een aanpak naar een makkelijk te begrijpen beeldtaal. De training Zakelijk Tekenen En Visual Thinking heeft als doel dat jij helder kan visualiseren hoe je een vraagstuk aanpakt. Jij mag een oplossing voor een probleem bedenken en uitwerken in de vorm van een tekening.

De cursus Zakelijk Tekenen En Visual Thinking kan op maat en incompany worden verzorgd

training zakelijk tekenen en visual thinking

Kosten

Deelnamekosten voor het open aanbod van de cursus Timemanagement zijn per persoon. Bij een maatwerk- of incompanytraining worden kosten per groep in rekening gebracht. 

Op locatie

2 dagdelen
5 tot 12 deelnemers

€ 495,-

Live online

2 dagdelen
3 tot 10 deelnemers

€ 495,-

Incompany

2 dagdelen of meer
Maximaal 12 deelnemers

Neem contact op

We kunnen jou indelen op een andere startdatum en/of locatie. Dit doen we altijd in overleg met jou. Pas na jouw akkoord is je inschrijving definitief.

Annuleringsregeling: Vanaf de 14e tot de 2e dag vóór de training: 75%, daarna 100%. Als je voor een vervanger zorgt worden geen annuleringskosten in rekening gebracht.

Trainingsdata

Deze training kan ook op binnen jouw organisatie als een incompanytraining worden aangeboden. Bel 085 – 002 02 02 of neem contact op voor meer informatie.

30 mei

Kies uit 6 locaties
max. 12 deelnemers

klassikaal

6 juni & 13 juni

2 dagdelen
max. 5 deelnemers

live online

3 oktober

Kies uit 6 locaties
max. 12 deelnemers

klassikaal

28 september & 10 oktober

2 dagdelen
max. 5 deelnemers

live online

28 november

Kies uit 6 locaties
max. 12 deelnemers

klassikaal

6 december & 12 december

2 dagdelen
max. 5 deelnemers

live online

Aanmelden / offerte aanvragen

 

Bereik meer met minder moeite

Bereik meer met minder moeite

Abonneer je op onze kennisbank

Je bent aangemeld voor de nieuwsbrief!