Cursus Leidinggeven op Afstand

Cursus Leidinggeven op Afstand: Ontdek hoe je je team inspireert, ook in een hybride werkomgeving!

9,3 starstarstarstarstar_half

Incompany

Kosten: Op aanvraag

Vanaf 2 dagdelen

9,3 starstarstarstarstar_half

Incompany

Kosten: Op aanvraag

Vanaf 2 dagdelen

cursus snellezen en mindmapping
inbox zero e-mail training cursus time management training snellezen en mindmappen training timemanagement met MS Outlook
cursus timemanagement personal kanban methode yacht
cursus timemanagement met MS Outlook cursus time management

Zoek je een manier om effectief leiding te geven op afstand? Veel leidinggevenden worstelen met deze nieuwe realiteit. De Cursus Leidinggeven op Afstand helpt je verder. Leer hoe je vertrouwen opbouwt met je team, zelfs als je niet fysiek aanwezig bent. Ontdek hoe je heldere communicatie en sterke relaties onderhoudt, terwijl je de productiviteit en het moreel hoog houdt. Begin vandaag nog met het versterken van je leiderschapsvaardigheden voor de digitale wereld.

Inhoudexpand_more

Aanpakexpand_more

Resultaatexpand_more

Tariefexpand_more

Sturen op resultaat

 • Verantwoordelijkheden delegeren vanuit vertrouwen
 • Van controle naar vertrouwen bewegen
 • Organisatievisie, koersbepalen, afspraken maken

Leiderschapsrollen

 • Begrijpen van je rol als leidinggevende
 • Herkennen van onderlinge verstandhoudingen
 • Begeleiden van het team door verandering

Communicatie en verbinding

 • Contact maken en onderhouden op afstand
 • Creëren van psychologische veiligheid
 • Gesprek over werkzaamheden organiseren

Motivatie en productiviteit

 • Motivatie en productiviteit van je team hooghouden
 • Stimuleren van betrokkenheid en eigenaarschap
 • Bevorderen van de ontwikkeling van het team

Online tools en technieken

 • Gebruikmaken van online meetings
 • Toepassen van online faciliteren
 • Transparant maken van de workload

Zelfsturing en autonomie

 • Geven van autonomie en controle nemen
 • Ontwikkeling van een virtuele samenwerking
 • Doorontwikkeling van jouw leiderschap

Voorbereiding en leerdoelen

In deze fase is het belangrijk om je rol als leidinggevende te begrijpen en je bewust te zijn van de uitdagingen van het leiden van een team op afstand. Je brengt je leerdoelen in kaart, die kunnen variëren van het verbeteren van de communicatie met je team tot het effectief delegeren van verantwoordelijkheden. Deze fase is cruciaal om een solide basis te leggen voor het leertraject.

Leerinterventies

Tijdens de leerinterventies leer je hoe je je leiderschapsvaardigheden kunt toepassen in een virtuele omgeving. Je leert hoe je een gevoel van verbondenheid en vertrouwen kunt creëren binnen je team, hoe je de motivatie en productiviteit kunt verhogen en hoe je effectief gebruik kunt maken van online tools en technieken. Deze interventies zijn ontworpen om je te helpen je leiderschapsvaardigheden aan te passen aan de uitdagingen van het werken op afstand.

Na afloop

Na de leerinterventies is er de mogelijkheid voor coaching op de werkvloer. Hierbij krijg je gerichte feedback en ondersteuning om de geleerde vaardigheden in de praktijk te brengen. Dit kan variëren van tips voor het omgaan met specifieke uitdagingen tot aanvullende bronnen om je kennis te verdiepen. Het doel van deze fase is om je te helpen de geleerde vaardigheden te integreren in je dagelijkse praktijk en je voortdurende groei als leidinggevende op afstand te ondersteunen.

Versterkt leiderschap

Na de cursus heb je je leiderschapsvaardigheden op afstand aanzienlijk verbeterd. Je bent in staat om effectief te communiceren, duidelijke doelen te stellen en je team te motiveren, ongeacht de afstand. Je hebt geleerd hoe je een gevoel van verbondenheid en vertrouwen binnen je team kunt creëren, wat essentieel is voor het succes van je team.

Verhoogde productiviteit

Door de cursus ben je in staat om de productiviteit van je team te verhogen. Je hebt geleerd hoe je de juiste online tools en technieken kunt gebruiken om de workflow te optimaliseren en de efficiëntie te verhogen. Je teamleden voelen zich ondersteund en begrepen, wat hun motivatie en productiviteit ten goede komt.

Duurzame groei

De cursus heeft je niet alleen uitgerust met de vaardigheden die je nodig hebt voor het huidige klimaat van werken op afstand, maar heeft je ook voorbereid op de toekomst. Je hebt geleerd hoe je je kunt aanpassen aan nieuwe uitdagingen en hoe je je team kunt leiden door veranderingen. Dit resulteert in duurzame groei voor jou als leidinggevende en voor je team als geheel.

Deze resultaten zijn bereikt door een combinatie van theorie, praktische oefeningen en persoonlijke feedback, waardoor je de geleerde vaardigheden direct in de praktijk kunt brengen. Met deze resultaten ben je goed uitgerust om je team op afstand met vertrouwen en succes te leiden.

Investering in je team

De Cursus Leidinggeven op Afstand is een incompanytraject, wat betekent dat de investering afhankelijk is van het aantal dagdelen die worden ingezet en de eventuele begeleiding on-the-job. Als bijvoorbeeld twee van de zes modules worden verzorgd in een compacte cursus van twee dagdelen, begint het tarief bij € 1.250,- per dagdeel. Deze investering resulteert in versterkt leiderschap, verhoogde productiviteit en duurzame groei binnen je team.

Vragen? Neem contact op!

We adviseren je graag persoonlijk om te bepalen wat het beste bij jouw behoeften past. Neem contact met ons op voor een voorstel op maat. We kijken ernaar uit om je te helpen bij de transitie naar effectief leidinggeven op afstand. Bel (085) 002 02 02 of gebruik het contactformulier en informeer naar de mogelijkheden.

Neem contact op

Incompany offerte aanvragen