Work life balance: betekenis en definitie

Een goede work life balance, oftewel werk privé balans, is belangrijk. Het voorkomt stress en zorgt voor meer productiviteit. Belangrijk. Mensen proberen vaak hun werk en privéleven los van elkaar te zien. Het is echter onmogelijk om ze compleet te scheiden. Als je bijvoorbeeld onder druk staat op je werk, vaak overwerkt en geen tijd voor ontspanning hebt, zorgt dit ervoor dat je minder lekker in je vel zit en dit kan voor spanningen thuis zorgen.

cursus time management

Bereik meer met minder moeite! Krijg grip op je werk en rust in je hoofd met de cursus time management.

Homepage » Cursus time management » Work life balance

Prioriteiten stellen

Voor een goede work life balance is het belangrijk dat je prioriteiten stelt, zowel voor werk als privé. Door het maken van een planning waarin je de prioriteiten van beide opneemt, creëer je een goed overzicht voor jezelf. Het inplannen van ontspanning moet je hierbij niet vergeten.

Eigen invloed op je work life balance

Voor een (groot) deel kunnen we zelf invloed uitoefenen op onze work life balance. Het gaat om bewust keuzes maken en om het ontwikkelen van gezonde gewoontes. Zo zijn er snel te implementeren Work life balance tips die echt effect hebben.

Work life balance: technologie

Een balans tussen werk en privé creëren wordt moeilijker door bijvoorbeeld de smartphone. Je bent nu altijd en overal bereikbaar en dit maakt het lastiger om je werk niet mee naar huis te nemen. Het is belangrijk dat je je hiervan bewust bent en grenzen stelt.

Work life balance: Het Nieuwe Werken

Veel mensen dachten dat Het Nieuwe Werken zou zorgen voor een betere work life balance. Helaas blijkt dat voor veel mensen niet het geval te zijn: men heeft juist het idee altijd maar bezig te zijn. Of men doet op thuiswerkdagen te weinig aan het werk (geen zelfsturing) waardoor metn gestrest raakt doordat men achterloopt met cruciale werkzaamheden.

Een gezonde work life balance hoort thuis in het rijtje De zeven eigenschappen van effectief leiderschap van Stephen Covey. Het hoort tot het domein van de zevende eigenschap.

Ontvang gratis tips & tricks

Haal meer uit je tijd en jezelf met onze gratis tips & tricks

Contactgegevens

Trainingslocatie & bezoekadres

BCN Utrecht CS
Catharijnesingel 48
3511 GC Utrecht

Secretariaat & klantenservice

T (085) 002 02 02
E klantenservice@timension.nl

Zorgeloos aanmelden

Tot drie weken voor de training mag je kosteloos annuleren. Een vervanger sturen mag altijd. Alle leermiddelen, het arrangement, deelnamecertificaat en benodigde parkeerkaarten zijn in het tarief inbegrepen.

Vragen?

Bel (085) 002 02 02 of vul het formulier in.

BCN Utrecht CS

Share This