Cursus snellezen

De training snellezen is live online en klassikaal beschikbaar.

Lees een boek in 2,5 uur na de cursus snellezen

In de cursus snellezen optimaliseer je de samenwerking tussen wat je ogen waarnemen en de verwerking van die informatie door jouw brein. Je zal merken dat je na de cursus snellezen meer woorden per minuut leest dan voordat je aan de training begon. Je leestempo is hoger en je zal informatie sneller verwerken doordat we je op een veel slimmere manier leren lezen.

Resultaat

Na de cursus snellezen

N

Verhoog je leestempo aanzienlijk

N

Beheers de beste snelleestechnieken

N

Verbeter je begrip in weinig tijd

N

Studeer en leer sneller

N

Hou tijd over!

training snellezen sneleestechnieken
Lees in een middag een boek uit

Met een optimaal leestempo ben je in staat om naast je werk elke week een managementboek te lezen! 

cursus speedreading
Je weet raad met uiteenlopende teksten

Je hebt geleerd welke snelleestechnieken je het beste kunt gebruiken voor uiteenlopende teksten.

training snellezen
Je leestempo is indrukwekkend hoog

Door anders te lezen kun je het leestempo tot 3 à 4 keer versnellen met behoud van of zelfs beter begrip.

De cursus snellezen leert je tot 3 à 4 keer sneller lezen met beter begrip

cursus speedreading, snelleescursus, training snellezen

Programma

Lees met gemak tot 3 à 4 keer sneller dan voorheen

Heb je altijd al willen leren snellezen? We leren je verschillende technieken van het Princeton Center for Language Study. Na de training kun je meer tekst lezen in minder tijd. Deze cursus snellezen onderscheidt zich door effectieve didactiek. Aan het begin van de dag leer je basisvaardigheden. Daarna leer je hoe je een zakelijke tekst snel leest. Om te voorkomen dat je onderliggende theorie vergeet krijg je de eerste 30 dagen na de cursus snellezen een online cursus via onze app aangeboden.

 

01.

Sneller lezen

Je wordt uitgedaagd om grenzen te verleggen. Je merkt dat je, als je zelf mag gaan bepalen wat voor jou een lekker leestempo is, sneller leest dan aan het begin van de dag. Hoe kan dat? Je hebt tijdens de training snelleestechnieken vanzelf geautomatiseerd.

02.

Efficiënt fixeren

We leren je om efficiënter naar tekst te kijken. Daardoor ben je in staat om op een natuurlijke manier te versnellen. Tijdens de cursus snellezen word je gestimuleerd om een persoonlijke stijl te ontwikkelen. De trainer helpt jou daarbij.

03.

Concentratie en flow

Flow is de wetenschappelijke term die wordt gebruikt wanneer sprake is van optimale productiviteit op een optimaal cognitief niveau. Om in flow te komen is concentratie een vereiste. In de cursus snellezen leren we je hoe je jezelf optimaal concentreert.

04.

Begrijpen om te onthouden

Je kunt informatie pas onthouden als je het goed begrijpt. In de cursus snellezen focussen we niet alleen op snelheid. We zoeken naar jouw optimale leessnelheid waarbij jouw begrip optimaal is. Die snelheid moet je kunnen aanpassen aan de tekst die je leest.

05.

Onthouden en borgen

Hoe kun je onthouden wat je gelezen hebt? Wat deed je op de middelbare school als je een mondeling examen had over literatuur? Je maakte een samenvatting. Met mindmaps kun je nog sneller en beter samenvatten.

06.

E-learning & community

De e-leaning is bedoeld om het theoretisch deel van de training te herhalen. Het is facultatief. Daarnaast heb je toegang tot onze community waar je instructievideo’s kun bekijken en waar je vragen kunt stellen aan de trainers en andere deelnemers.

Lees de ervaringen van andere cursisten en klanten

\

Eendaagse training snellezen en mindmapping - Zeist (locatie Woudschoten)

Dinsdag 29 september | 09:00 - 17:00

\

Eendaagse training snellezen en mindmapping - BCN Utrecht CS

Dinsdag 24 november | 09:00 - 17:00

\

Eendaagse training snellezen en mindmapping - BCN Utrecht CS

Dinsdag 8 december | 09:00 - 17:00

495,- per deelnemer

Klassikale training op toplocatie

Een dag training op een toplocatie. Arrangement, leermiddelen, e-learning en online community inbegrepen. Maximaal 10 deelnemers.

435,- per deelnemer

Live online training met trainer

Twee dynamische dagdelen online training. Met een tussenpoos van een week. Leermiddelen, e-learning en online community inbegrepen. Maximaal 5 deelnemers.

Annuleren & BTW

Flexibel en betrouwbaar

Tot 21 dagen voor aanvang kun je deelname kosteloos annuleren. Een vervanger sturen kan altijd. De factuur wordt gematigd als je BTW niet kunt verrekenen.

Aanmelden

Cursus snellezen en mindmapping

Klassikale training
Verantwoord klassikaal leren

De klassikale bijeenkomsten kenmerken zich door een actieve en energieke didactiek. Door afwisseling in het programma vliegt de training voorbij en is het leerrendement onverminderd hoog.

Tussen en na de trainingsbijeenkomsten kun je gebruik maken van de online community. Hier kun je ervaringen met medecursisten en je trainers uitwisselen.

Trainingen en cursussen worden in lijn met richtlijnen van het RIVM en de veiligheidsregio verzorgd. Als een klassikale training vanwege het coronavirus niet kan worden voortgezet wordt naadloos overgegaan naar live online trainen. Onbenutte uitgaven voor het arrangement crediteren we.

Twee tot vier weken na de laatste online bijeenkomst volgt een één op één sessie van een uur met je trainer. Je kunt dit uur naar eigen inzicht indelen. Denk hierbij aan praktische tips maar ook aan herhaling van lesstof als je daar behoefte aan hebt.

Online classrooms
Live online bijeenkomsten

Alle incompany- en open trainingen worden ook als live online bijeenkomsten aangeboden. De dynamiek van een live online bijeenkomst is anders is dan die van een klassikale training. De planning en didactiek worden daarop aangepast.

Een dag klassikale training is gelijk aan 2 dagdelen live online training met een tussenpoos van een week. Tijdens een live online bijeenkomst wordt uitleg afgewisseld met oefeningen en breakout sessies.

Tussen de online bijeenkomsten pas je het geleerde toe in de praktijk. Je wordt via de online community gecoacht door je trainer. Ook kun je ervaringen uitwisselen met je medecursisten en leren van hun ervaringen.

Twee tot vier weken na de laatste online bijeenkomst volgt een één op één sessie van een uur met je trainer. Je kunt dit uur naar eigen inzicht indelen. Denk hierbij aan praktische tips maar ook aan herhaling van lesstof als je daar behoefte aan hebt.