Cursus Snellezen En Mindmappen

Lees na de cursus Snellezen En Mindmappen tot 3 à 4 keer sneller met behoud van begrip.

Incompany

Vanaf € 175,- per deelnemer

Open inschrijving

€ 495,- per deelnemer

cursus snellezen en mindmappen
mindmapping cursus
cursus mindmap maken online
Training snellezen en mindmapping

Leerdoelen

Moet jij voor je werk veel informatie in korte tijd doorgronden? Volg je een studie naast je (drukke) baan? De training snellezen en mindmappen draagt bij aan snellere en betere beeld-, oordeels- en besluitvorming. Daarnaast leer je hoe je in minder tijd veel complexe informatie goed kunt doorgronden en onthouden.

Wat leer je in de training?

1. Verhoog je leessnelheid
2. Verbeter je begrip
3. Maak effectieve notities
4. Orden snel je gedachten
5. Ontwikkel een leer- en leesstrategie

Hoe snel lees jij een boek?

Als je wilt leren snellezen doe je dat niet alleen om tijd te besparen. Het gaat er ook om dat je begrijpt en onthoudt wat je gelezen hebt. In de cursus snellezen en mindmappen leer je technieken die ook worden aanbevolen door het Princeton Center for Language Study.
Het is de bedoeling dat je tijdens de training ook oefent met een management- of studieboek dat je zelf meeneemt. Je leert daardoor meteen hoe je methodiek in jouw praktijk toepast. Het is mogelijk om na deze training een boek in 2,5 uren tijd te lezen.

Programma

De training is intensief. Je leert door te doen en er wordt veel van je concentratievermogen gevraagd. We adviseren je om uitgerust aan de cursus te beginnen. Tijdens deze snelleescursus leer je op een verantwoorde manier informatie sneller verwerken met snelleestechnieken waarvan wetenschappelijk de effectiviteit is aangetoond.

Leestempo verhogen

De gemiddelde leessnelheid is 150 tot 250 woorden per minuut. Een verdubbeling is eerder regel dan uitzondering. Tot 3 à 4 keer zo snel lezen is zeker mogelijk! Stel je voor dat je 2 pagina’s per minuut kunt lezen. Hoeveel boeken lees jij dan per week?

Geconcentreerd lezen

Herken je het volgende: Tijdens het lezen dwaalde ik af. Ik vraag me af wat ik gelezen heb. Focus is voorwaarde om in minder tijd een tekst te lezen en te begrijpen. Geconcentreerd leren lezen is een belangrijk aandachtspunt in de training.

Lees met begrip

Als je wilt leren snellezen is het ook de bedoeling dat je begrijpt wat je leest. Begrip is namelijk een voorwaarde om informatie te onthouden. In deze training leer je hoe je een optimale hoge leessnelheid combineert met optimaal begrip.

Kennis reproduceren

Je leert effectiever informatie onthouden doordat je met mindmappen breinvriendelijk en snel notities maakt. Mindmapping is een manier van noteren die zich aanpast aan hoe jouw brein associeert. Het is een bewezen effectieve techniek.

Strategisch lezen

Je leert strategisch lezen door vaardigheden die je tijdens de training hebt geleerd met elkaar op de juiste wijze te combineren. Je zult merken dat je met een planmatige aanpak in staat bent om veel complexe tekst snel en goed te doorgronden.

E-learning en community

In de community kun je vragen stellen en mindmaps delen. Daarnaast heb je toegang tot instructievideo’s waarmee je op je gemak kijktechnieken, mindmapmethodiek en best practices over kleurgebruik en typografie in mindmaps kunt oefenen.

Lees tot 3 à 4 keer sneller na de cursus snellezen en mindmappen

cursus snellezen en mindmappen

Kosten per deelnemer

De trainingen met open inschrijving (klassikaal en live online) zijn inclusief alle leermiddelen en arrangement als ze op een locatie worden verzorgd. Incompanytrainingen kunnen op maat worden aangepast. Deze trainingen kunnen zowel live online en op locatie van de opdrachtgever worden verzorgd.

Op locatie

1 dag met arrangement
5 tot 10 deelnemers

€ 495,-

Live online

2 dagdelen
3 tot 5 deelnemers

€ 495,-

Incompany

2 dagdelen of 1 hele dag
Maximaal 12 deelnemers

Vanaf € 175,-

Totaalprijs

Inclusief:
Alle leermiddelen
Arrangement

Indeling groep

We kunnen jou indelen op een andere startdatum en/of locatie. Dit doen we altijd in overleg met jou. Pas na jouw akkoord is je inschrijving definitief.

Annuleringskosten

Vanaf de 14e tot de 2e dag vóór de training: 75%, daarna 100%. Als je voor een vervanger zorgt worden geen annuleringskosten in rekening gebracht.

Aanmelden