Home | Training snellezen en mindmappen | Cursus mindmappen
Home | Training snellezen en mindmappen | Cursus mindmappen

Cursus mindmappen

Het nemen van belangrijke beslissingen, het doorgronden van complexe informatie en het bedenken van passende oplossingen voor moeilijke vraagstukken hoort bij jouw dagelijks werk. In de cursus mindmappen leer je hoe je snel je gedachten ordent en inventief denkt. Daardoor bedenk je sneller betere oplossingen en innovaties. Ook zal je merken dat je sneller grip hebt op complexe informatie en dat je in staat bent om beter geïnformeerde beslissingen te nemen.

Mindmap software inbegrepen

De cursus mindmappen is erop gericht dat je de geleerde vaardigheden na de training met het grootste gemak kan toepassen in je eigen werksituatie. Je wordt daarom ook getraind in het moeiteloos kunnen werken met mindmap software.

Cursus mindmappen

Tijdens de cursus mindmappen ga je samen met de trainer en je collega’s werken aan de volgende leerdoelen:

 Sneller denken
Je leert in de cursus mindmappen technieken om je gedachten snel te ordenen. Je leert hoe je analytisch denken optimaal combineert met creatief denken.

 Innovatiever denken
Je leert hoe je mindmapping inzet om te brainstormen. De methode is bij uitstek geschikt om snel innovatieve oplossingen te bedenken.

 Een veel hogere productiviteit
Je leert hoe je snel complexe vraagstukken doorgrondt. Daardoor kun je sneller en beter geïnformeerd de juiste beslissingen nemen.

Sneller kennis delen
Wanneer je de cursus met een of meer collega’s volgt zijn jullie in staat om samen aan een mindmap te werken en beter gebruik te maken van elkaars kennis en creativiteit.

Van 09:00 uur tot 17:00 uur

De cursus mindmappen is intensief en en afwisselend. De training is erop gericht dat je de dag na de training mindmappen meteen in je werksituatie kan gebruiken. Je leert in de cursus mindmappen hoe je informatie en gedachten optimaal organiseert maar ook hoe je mindmapping gebruikt om tot nieuwe ideeën en inzichten te komen. De training is er ook op gericht dat je moeiteloos kunt werken met mindmap software.

Tijdens de training komen de volgende onderdelen aan bod:

Associatieoefening ter voorbereiding op het mindmappen

Uitleg over de werking van het brein

Oefening gericht op het gebruik van tekeningen als manier van noteren

Het ordenen van informatie in de vorm van een mindmap

 Complexe teksten doorgronden door informatie in een mindmap te ordenen

Brainstormen en oplossingsgericht denken met mindmaps

Lang vervlogen herinneringen naar boven halen middels mindmapping

Het maken van mindmaps met mindmap software

Kleurgebruik en typografie bij het maken van een digitale mindmap

Inschrijven

Na verzending van het inschrijfformulier nemen wij contact met je op voor de verdere afhandeling. Je mag tot 3 weken voor aanvang van de training kosteloos annuleren. Liever telefonisch inschrijven? Bel 085 – 002 02 02.

BCN Utrecht CS

Toptraining op toplocatie

5 min. lopen vanaf station Utrecht CS en 2 min. lopen vanaf de parking.

 

100% zorgeloos inschrijven

Tot 3 weken voor aanvang van de training mag je kosteloos annuleren.

 

1 Dag € 495,- all-in

Leermiddelen, software, arrangement en parkeerkaart(en) inbegrepen.

 

Inschrijven

Cursisten over de training mindmapping

Ik gebruik de geleerde vaardigheden uit de training mindmappen vrijwel dagelijks. Het is voor mij een effectieve manier gebleken om complexe (klant)vraagstukken aan te pakken. In plaats van meteen met oplossingen te willen komen ga ik met mindmapping grondiger aan het werk. Dit leidt heel snel tot doortastende en creatievere oplossingen, wat uiteraard de business ook direct ten goede komt.

Cécile Lemmens
Sales Manager, YACHT

Met veel plezier heb ik deel genomen aan de training Mindmapping van Bas Hoorn. In 1 dag wordt je stapsgewijs meegenomen in de methode van mindmapping. Vooraf dacht ik dat het ingewikkeld zou zijn maar niets is minder waar. Aan het eind van de dag heb je geleerd om je brein creatief te laten werken, teksten te doorgronden en op een eenvoudige wijze in kaart te brengen. Mindmapping helpt je niet alleen je eigen gedachten te structureren maar ook om de essentie van teksten over te brengen. Het toepassen van de software is eenvoudig. En onder de deskundige en plezierige begeleiding van Bas ben je in staat om aan het eind van de dag het geleerde in de praktijk toe te passen. De resultaten van de training zijn goed bruikbaar en toepasbaar zowel in mijn werk als in het dagelijks leven.

Jacqueline Ratering
Projectmanager HRMD, Beweging 3.0

De training mindmappen is geweldig! Veel geleerd en het fijne is dat je erna mee door blijft gaan! Petje af voor de manier waarop de les is gegeven, goed te begrijpen en met mooie oefeningen.

Janny Elhorst
Redacteur, Nederlandse Vereniging voor Raadsleden

Gerelateerd

Handige braintraining, speed reading en mindmap weetjes

Meer informatie

Wil je een workshop of snelleescursus op maat?

Dat kan, lees verder…

Leer tot 3 à 4 keer sneller lezen met beter begrip

Meer informatie

Word samen slimmer met de incompany training mindmappen

Meer informatie

Orden je gedachten razendsnel, leer digitaal mindmappen

Meer informatie

Combineer snellezen met digitaal mindmappen

Meer informatie

Share This