Train je hersenen
Breintraining maakt je productiever
Breintraining maakt je productiever en vitaler. Je hersenen trainen heeft namelijk tot gevolg dat je brein actiever wordt en sneller gaat werken. Het stelt als het ware de veroudering van je brein uit. Je kunt meer onthouden, sneller informatie uit je geheugen halen en het heeft (beperkte) invloed op je intelligentie.
Simpele breintraining oefeningen
Doe nieuwe dingen en eet je soep niet met een vork
Breintraining hoeft niet ingewikkeld te zijn. Het gaat erom dat je je brein prikkelt en aan het werk zet. Dit bereik je door nieuwe dingen te doen.
Tip: gebruik alledaagse handelingen voor je breintraining
Een makkelijke manier om je brein te trainen is om bij simpele dagelijkse bezigheden en handelingen links en rechts om te wisselen. Op die manier activeer je namelijk een ander gebied in je hersenen. De linkerhelft van je brein stuurt de rechterkant van je lichaam aan. Stel dat je rechtshandig bent: Je eet soep met je rechterhand, schrijft met rechts, poetst je tanden met rechts et cetera. Als je je soep ineens met je linkerhand eet of bij het avondeten mes en vork omwisselt activeer en stimuleer je een ander gebied in je andere hersenhelft. Tip: in het geval je telefoonverslaafd bent. Je kunt ook gebruik maken van sites als neurocampus of apps op je smartphone. Daar zijn allerlei oefeningen en leuke tests om je brein te trainen.
Zakelijke breintraining
Een zakelijke breintraining
Een manier om breintraining te combineren met werk is het maken van mindmaps of snelleestechnieken toepassen. Dat helpt je bovendien ook om meer te bereiken in je werk of tijdens het studeren. Het is aangetoond dat als kunt snellezen en effectieve notities maakt in de vorm van mindmaps, je over meer dossierkennis beschikt en een beter inzicht verkrijgt in voor jou relevante vraagstukken. Je kunt oefenen met snellezen door tekst op een efficiëntere manier aan te wijzen. Even nog een tip: als je op kauwgom kauwt mompel je niet mee met de tekst. Als je jouw brein flink aan het werk zet draagt dat bij aan vitaliteit op latere leeftijd. Er is dus naast tijdwinst ook sprake van flinke gezondheidswinst.
Slaap voldoende
Elke training vraagt om rust
Mensen hebben 7 tot 8 uren slaap per nacht nodig. Slechts 1% à 2% van de wereldbevolking functioneert goed in het dagelijks leven met slechts 4 uren slaap per nacht. Voor de meeste mensen zorgt te weinig slaap voor een verhoogde kans op hartaanvallen of klachten van depressieve aard. Slaaptekort leidt tot een significante daling van het IQ. Het is zelfs door middel van IQ tests aangetoond dat het er zelfs op lijkt dat er sprake is van een leerstoornis. Zorg dus voor een goede slaaphygiëne.
Wil je een training volgen?
Ben je geïnteresseerd in een training voor jezelf of voor jouw organisatie? Bekijk onze trainingen: