Digitaal mindmappen

Betekenis, uitleg en toepassing digitaal mindmappen.

Digitaal mindmappen versnelt het werken

Het werkt nog sneller dan handmatig mindmappen


Digitaal mindmappen helpt jou om sneller een mindmap te maken die je ook makkelijk kunt delen. Door te mindmappen begrijp en onthoud je complexe informatie beter.

Mindmappen zorgt ervoor dat je effectief kunt leren en werken. Je kunt makkelijker associëren, verbanden leggen en complexe informatie doorgronden.

 

Digitaal mindmappen: mindmapsoftware

Dezelfde principes als handmatig mindmappen


Door middel van mindmap software kun je met behulp van tekst en afbeeldingen een digitale mindmap maken. Je werkt vanuit dezelfde principes als met mindmappen op papier:

01. Je begint met mindmappen vanuit een centraal onderwerp

02. Je ontleedt dit onderwerp door middel van een boomstructuur steeds verder

03. Je kunt de verschillende subonderwerpen elk een andere kleur geven

04. En het is belangrijk is dat je met trefwoorden werkt en niet met hele zinnen.

Zo behoud je, net als met het handmatig mindmappen, het overzicht.

 

Digitaal mindmappen toepassingen

Gelijk aan mindmaps op papier


 

digitaal mindmappen digitale mindmap

Wanneer je eenmaal de mindmap software beheerst werkt digitaal mindmappen sneller en makkelijker dan mindmappen op papier. Het belangrijkste voordeel van het maken van een mindmap met software is dat je takken en twijgen kunt kopiëren en verplaatsen.

De toepassingsgebieden zijn legio. Wij zien in onze cursus mindmappen dat professionals het willen inzetten voor:

01. Het in kaart brengen van alle aspecten die samenhangen met projecten

02. Het maken van samenvattingen van complexe teksten

03. Het voorbereiden van presentaties

04. Het ontwikkelen van nieuwe ideeën en innovaties (brainstormen)

05. Het doorgronden van complexe vraagstukken

06. Het maken van overzichtelijke notities

Plan een kennismaking

Neem contact op!

Elke training kan als een maatwerk- en incompanytraining worden aangeboden. Ook kunnen interventies op maat worden ontwikkeld.

Bel (085) 002 02 02

Voor vragen of een offerte

Ben je op zoek naar een korte inspiratiesessie of wil je worden geadviseerd over hoe je met effectieve trainingen de productiviteit van je organisatie kunt verbeteren?

 

Contact

Meer weten over slim werken?

Klassikale training
Verantwoord klassikaal leren

De klassikale bijeenkomsten kenmerken zich door een actieve en energieke didactiek. Door afwisseling in het programma vliegt de training voorbij en is het leerrendement onverminderd hoog.

Tussen en na de trainingsbijeenkomsten kun je gebruik maken van de online community. Hier kun je ervaringen met medecursisten en je trainers uitwisselen.

Trainingen en cursussen worden in lijn met richtlijnen van het RIVM en de veiligheidsregio verzorgd. Als een klassikale training vanwege het coronavirus niet kan worden voortgezet wordt naadloos overgegaan naar live online trainen. Onbenutte uitgaven voor het arrangement crediteren we.

Twee tot vier weken na de laatste online bijeenkomst volgt een één op één sessie van een uur met je trainer. Je kunt dit uur naar eigen inzicht indelen. Denk hierbij aan praktische tips maar ook aan herhaling van lesstof als je daar behoefte aan hebt.

Online classrooms
Live online bijeenkomsten

Alle incompany- en open trainingen worden ook als live online bijeenkomsten aangeboden. De dynamiek van een live online bijeenkomst is anders is dan die van een klassikale training. De planning en didactiek worden daarop aangepast.

Een dag klassikale training is gelijk aan 2 dagdelen live online training met een tussenpoos van een week. Tijdens een live online bijeenkomst wordt uitleg afgewisseld met oefeningen en breakout sessies.

Tussen de online bijeenkomsten pas je het geleerde toe in de praktijk. Je wordt via de online community gecoacht door je trainer. Ook kun je ervaringen uitwisselen met je medecursisten en leren van hun ervaringen.

Twee tot vier weken na de laatste online bijeenkomst volgt een één op één sessie van een uur met je trainer. Je kunt dit uur naar eigen inzicht indelen. Denk hierbij aan praktische tips maar ook aan herhaling van lesstof als je daar behoefte aan hebt.