Cursus mindmappen (incl. software)

Denk sneller en innovatiever na de cursus mindmappen

N

Leer slimmer brainstormen

N

Doorgrond sneller vraagstukken

N

Krijg grip op je gedachten

N

Maak heldere digitale mindmaps

N

Neem betere beslissingen

Wat bereik je met deze 1-daagse cursus mindmappen?

In de cursus mindmappen leer je hoe je optimaal jouw gedachten ordent met behulp van een getekend of met mindmapsoftware getekend diagram.

Je bent na de cursus mindmappen in staat om jouw intelligentie en creativiteit optimaal te benutten in een zakelijke omgeving en tijdens een opleiding.

Je leert hoe je moeiteloos met digitale mindmaps kunt brainstormen en innoveren én hoe je complexe vraagstukken snel en goed doorgrondt.

Denk effectiever en efficiënter

Kom snel tot de kern van complexe vraagstukken en verbeter beeld- en oordeelvorming.

Hoe gebruik je jouw intelligentie beter?

Mindmappen is een notatiewijze die zich aan jouw brein aanpast. Hoe jij denkt staat centraal. Daardoor versnel je jouw denken en herken je sneller verbanden..

Om een probleem op te kunnen lossen moet je in staat zijn om tot de kern van een vraagstuk te komen. Mindmappen is daarvoor de geschikte methode.

Tijdens de cursus leer je hoe je snel en overzichtelijk je gedachten ordent.

Innoveren en brainstormen wordt makkelijker

Je kunt met gemak probleemoplossend en innovatief denken en brainstormen.

Hoe benut je creativiteit professioneel?

Creativiteit, probleemoplossend vermogen en innovatie stimuleer je met associatief denken. Hoe je dat slim aanpakt leer je in de cursus mindmappen.

Tijdens de training leer je ook hoe je alleen en samen met anderen mindmaps in kunt zetten tijdens een brainstormsessie. Dit doen we aan de hand van een praktijkoefening.

Je zal merken dat je met mindmaps sneller tot oplossingen en innovaties komt.

Je kunt digitaal mindmappen

Je kunt mindmapsoftware intuïtief gebruiken. Je maakt met gemak digitale mindmaps.

Hoe werk je snel met mindmapsoftware?

In de cursus mindmappen combineer je werkvormen met het leren werken met mindmapsoftware. Aan het einde van de dag kun jij moeiteloos een digitale mindmap maken.

Cursisten die in hun dagelijks werk mindmapsoftware gebruiken hebben minder tijd nodig om een mindmap te maken. Mindmapsoftware levert hen veel tijdwinst op.

Na de training heeft de mindmapsoftware voor jou geen geheimen meer.

Maak optimaal gebruik van je intelligentie en creativiteitna de cursus mindmappen!

 

Associatief denken en brainstormen

Mindmappen past zich aan jouw manier van denken aan. We leren je hoe je verbinding legt tussen jouw manier van denken en de vertaling naar tekst en beeld.

De techniek achter mindmappen

Mindmappen is een notatiewijze waarbij je tekst en beeld met elkaar combineert. In de cursus mindmappen leer je de basistechnieken die je op papier en met software kunt toepassen.

Als je eerder de cursus zakelijk tekenen hebt gevolgd dan kun je de vaardigheden die je daar hebt geleerd ook meenemen in deze training.

Een digitale mindmap maken

In de cursus mindmappen leer je hoe je intuïtief werkt met mindmapsoftware. In de praktijk blijken digitale mindmaps twee keer vaker te worden gebruikt dan mindmapps op papier.

Informatie doorgronden en onthouden

Mindmaps worden vaak gebruikt om informatie te doorgronden en te onthouden. Tijdens de cursus mindmappen leer je hoe je de vertaalslag maakt van een complexe tekst naar een begrijpelijke digitale mindmap.

Innoveren en oplossingen bedenken

Werken bestaat vaak uit complexe vraagstukken oplossen en innoveren. In de cursus mindmappen combineer je digitaal mindmappen en het toepassen van mentale modellen om oplossingen te bedenken.

Vormgeving en functionaliteit

Een mindmap die overtuigend is vormgegeven communiceert. In de cursus mindmappen leer je ook hoe je bewezen principes over kleurgebruik en typografie toe moet passen met mindmapsoftware.

E-learning na de training

De eerste 30 dagen na een training zijn heel belangrijk; dan moet kennis worden geborgd. Dat geldt ook voor het kenniscomponent van de cursus mindmappen. Via onze app zorgen wij ervoor dat je theorie en methodiek niet meer vergeet!

Mindmapping is niet alleen een vaardigheid. Je zal ook basiskennis ‘on top of mind’ moeten hebben. Vergelijk het met autorijden. Alleen het kunnen besturen van de auto is niet voldoende; je zal ook een aantal afspraken en regels moeten beheersen. Met e-learning oefen je dagelijks enkele minuten en beklijft kennis.

Na de e-learning wordt online getoetst of je belangrijke methodes kent en beheerst. Na voltooiing ontvang je een bewijs van voltooiing.

Eigen casuïstiek

De cursus mindmappen gaat ervan uit dat geleerde vaardigheden de dag na de training meteen toegepast moeten kunnen worden. Er wordt uitgegaan van HBO/WO werk- en denkniveau van de cursisten.

Mindmappen met eigen casuïstiek

In de cursus mindmappen worden werkvormen gebruikt die van toepassing kunnen zijn op jouw eigen werksituatie. Er is ruimte om binnen deze werkvormen jouw vraagstukken te betrekken.

Kenniswerk is denkwerk. Ondertussen moet je ook overzicht houden over projecten. Mindmappen is een vaardigheid waarmee je jouw gedachten kunt ordenen. Je kunt het gebruiken om overzicht te behouden maar ook om oplossingen te bedenken en om grip te krijgen op complexe vraagstukken.

In de training mindmapping leer je hoe je jouw denken naar een veel hoger plan tilt. Daardoor zal je complexe vraagstukken beter en sneller doorgronden. Ook merk je dat je sneller grip krijgt op je dagelijkse werk en al je verantwoordelijkheden.

Ook leer je hoe je mentale modellen inzet om probleemoplossend te denken, te brainstormen en te innoveren. Doordat je leert werken met mindmapsoftware leer je een vaardigheid die in je werksituatie meteen toepasbaar is.

Samengevat: mindmappen is het ontwerpen van slimme diagrammen om je gedachten snel te kunnen orderen. Het is in zijn huidige vorm ontwikkeld door Tony Buzan. Zijn methodiek vertalen wij naar een praktische training waarbij we je garanderen dat je na de cursus moeiteloos met mindmapsoftware werkt.

 

cursus snellezen en mindmappen

\

Eendaagse cursus mindmappen - BCN Utrecht CS

Donderdag 14 mei | 09:00 – 17:00

\

Eendaagse cursus mindmappen - BCN Utrecht CS

Donderdag 17 september | 09:00 – 17:00

\

Eendaagse cursus mindmappen - BCN Utrecht CS

Donderdag 19 november | 09:00 – 17:00

Aanvullende informatie over de cursus mindmappen

Jouw investering

Je betaalt voor de training € 495,00 (exclusief 21% btw). In dit tarief is alles inbegrepen:

  • Alle leermiddelen
  • E-learning via onze app
  • Arrangement en verblijf
  • Parkeerkaart (als je die nodig hebt)

 

Kun je de BTW niet verrekenen?

Volg je de training via een BTW vrijgestelde organisatie? In dat geval krijg je een aangepaste factuur waardoor je prijstechnisch geen nadeel ondervindt ten opzichte van deelnemers die de BTW wél kunnen verrekenen?

Trainingsmateriaal inbegrepen

Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van trainingsmateriaal. Hiervoor betaal je geen extra kosten. Je ontvangt:

  • Oefenteksten
  • Mindmapsoftware
  • Roman
  • E-learning via onze app
  • Online toetsing en certificering
Arrangement inbegrepen

Voor het gebruik van de accommodatie, koffie, thee, frisdranken en een uitgebreid lunchbuffet betaal je eveneens geen kosten. Het arrengement is inbegrepen in het tarief voor de training.

Betaalwijze

Na de training versturen we de factuur. De betalingstermijn is 30 dagen.

 

Soepele annuleringsregeling

Tot 21 dagen voor aanvang van de training kun je kosteloos annuleren. Een vervanger naar de training sturen mag altijd.

Meld je aan voor de cursus mindmappen

€ 495,- per deelnemer

Na aanmelding nemen wij contact met je op om jouw aanmelding te voltooien. tot 3 weken voor aanvang van de training mag je kostenloos je deelname annuleren.

N

NS Station op loopafstand

N

Parking naast locatie

N

Arrangement inbegrepen

N

Inclusief alle leermiddelen

N

Soepele annuleringsvoorwaarden

N

Een vervanger sturen mag altijd

N

Met bewijs van deelname

Gerelateerde trainingen

Veel cursisten combineren deze training met een van onderstaande cursussen:

Cursus snellezen en mindmappen | 1-daagse training

Lees tot 3 à 4 keer sneller na de cursus snellezen en mindmappen. In de cursus leer je hoe je jouw leestempo verhoogt en je begrip rond complexe vraagstukken verbetert.

Open training
Incompanytraining

Cursus timemanagement | 2-daagse training

In de cursus timemanagement leer je effectief en efficiënt werken. Je bereikt meer resultaten met minder moeite en je voorkomt onnodige werkdruk en werkstress. Een tijdwinst van 30% is mogelijk!

Open training
Incompanytraining