Cursus mindmappen incl. software

Live online en klassikaal beschikbaar. Online leeromgeving inbegrepen.

In het kort

Denk als een genie en krijg snel grip op complexe vraagstukken

In de cursus mindmappen leer je hoe je snel en goed jouw gedachten ordent. Dat doe je met behulp van een getekend diagram. Om dat proces te versnellen leer je ook hoe je intuïtief met mindmapsoftware digitale mindmaps maakt. Je bent na de cursus mindmappen in staat om jouw intelligentie en creativiteit optimaal te benutten in je werk en tijdens een cursus of studie. Je leert hoe je moeiteloos met digitale mindmaps kunt brainstormen en complexe vraagstukken snel en goed doorgrondt.

Bekijk programma ↘

Resultaat

Van de cursus mindmappen

● Leer slimmer brainstormen
● Doorgrond sneller vraagstukken
● Krijg grip op je gedachten
● Maak heldere digitale mindmaps
● Neem betere beslissingen

training mindmapping
Denk effectief en efficiënt

Mindmappen is een manier van noteren die zich aan jouw brein aanpast. Jouw manier van denken hoeft zich niet aan te passen want hoe jij denkt staat centraal. Daardoor versnel je jouw denken en herken je sneller verbanden.

Om een probleem op te kunnen lossen moet je in staat zijn om tot de kern van een vraagstuk te komen. Mindmappen is daarvoor de geschikte methode. Tijdens de cursus leer je hoe je snel en overzichtelijk je gedachten ordent.

cursus mindmappen
Innoveren en problemen oplossen

Creativiteit, probleemoplossend vermogen en innovatie stimuleer je met associatief denken. Hoe je dat slim aanpakt leer je in de cursus mindmappen.

Tijdens de training leer je ook hoe je alleen en samen met anderen mindmaps in kunt zetten tijdens een brainstormsessie. Dit doen we aan de hand van een praktijkoefening. Je zal merken dat je met mindmaps sneller tot oplossingen en innovaties komt.

Digitale mindmap maken
Digitaal mindmappen

In de cursus mindmappen combineer je werkvormen en het leren werken met mindmapsoftware. Aan het einde van de dag kun jij moeiteloos een digitale mindmap maken.

Cursisten die in hun dagelijks werk mindmapsoftware gebruiken hebben minder tijd nodig om een digitale mindmap te maken.  Na de training heeft de mindmapsoftware voor jou geen geheimen meer.

Leer denken als een genie met de cursus mindmappen

training mindmapping

Programma

Maak optimaal gebruik van je creativiteit en intelligentie

In deze training mindmapping leer je hoe je jouw denken naar een veel hoger plan tilt. Daardoor zal je complexe vraagstukken beter en sneller doorgronden. Ook merk je dat je sneller grip krijgt op je dagelijkse werk en al je verantwoordelijkheden. Verder leer je hoe je mentale modellen inzet om probleemoplossend te denken, te brainstormen en te innoveren. Doordat je leert werken met mindmapsoftware leer je een vaardigheid die meteen in je werksituatie toepasbaar is. Mindmapping is in zijn huidige vorm ontwikkeld door Tony Buzan. Zijn methodiek vertalen wij naar een praktische training waarbij we je garanderen dat je na de cursus moeiteloos met mindmapsoftware werkt.

Meld je aan ↘

01.

Associatief denken

Mindmappen is een manier van noteren die zich aanpast aan jouw brein. Je leert hoe je verbinding legt tussen jouw manier van denken en de vertaling naar tekst en beeld. Als je al de cursus zakelijk tekenen hebt gevolgd kun je de vaardigheden die je daar hebt geleerd ook toepassen.

02.

Digitaal mindmappen

In de cursus mindmappen leer je hoe je intuïtief in jouw eigen tempo werkt met mindmapsoftware. De meeste mensen die kunnen mindmappen geven de voorkeur aan digitaal mindmappen. Na de training heb je onbeperkt toegang tot instructievideo’s.

03.

Doorgronden en onthouden

Een mindmap wordt vaak gebruikt om informatie te doorgronden en te onthouden. Tijdens de cursus mindmappen leer je hoe je complexe informatie “vertaalt” naar een digitale mindmap. Dit komt ook goed van pas als je naast je werk een studie of cursussen volgt.

04.

Innoveren en oplossen

Werken bestaat vaak uit complexe vraagstukken doorgronden, oplossen en innoveren. In de cursus leer je 2 mentale modellen gebruiken om oplossingen te bedenken. Je mag een eigen casus inbrengen om met de methodiek te oefenen. 

05.

Overtuigend vormgeven

Een mindmap die overtuigend is vormgegeven communiceert beter dan een rommelig diagram. In de cursus mindmappen leer je bewezen principes over kleur en typografie praktisch toepassen. Je oefent vanuit het het principe form follows function.

06.

E-learning & community

De e-leaning is bedoeld om het theoretisch deel van de training te herhalen. Het is facultatief. Daarnaast heb je toegang tot onze community waar je instructievideo’s kunt bekijken en waar je vragen kunt stellen aan de trainers en andere deelnemers.

Lees de ervaringen van andere cursisten en klanten

Maatwerk of incompany?

Deze training mindmappen kan naar wens worden aangepast

De cursus mindmappen kan incompany worden aangeboden en als een programma op maat. Ook de tijdsduur en doorlooptijd kan worden aangepast. Denk aan een workshop mindmappen van een dagdeel of in een creativiteit clinic. De cursus mindmappen kan op mat worden aangepast en worden gecombineerd met werken aan een actueel vraagstuk van jouw organisatie. Meer weten? Bel 085 – 002 02 02 of gebruik het contactformulier

Flexibel en betrouwbaar

Annuleren & BTW

Kosteloos annuleren kan tot 3 weken voor aanvang (vervanger sturen kan altijd).
Ben je particulier of vrijgesteld van BTW? Dan betalen wij de BTW voor jou!

495,- per deelnemer

Klassikale training op toplocatie

Een dag training op een toplocatie. Arrangement, leermiddelen, e-learning en online community inbegrepen. Maximaal 10 deelnemers.

395,- per deelnemer

Live online training met trainer

Twee dynamische dagdelen online training. Leermiddelen, e-learning en online community inbegrepen. Maximaal 5 deelnemers.

 

Aanmelden

Cursus mindmapping

Gerelateerde trainingen

 

Timemanagement en werkdruk reduceren

Bereik meer met minder moeite. Leer effectief en efficiënt werken en bespaar tijd.

Training snellezen en mindmapping

Lees tot 3 à 4 keer sneller en begrijp tekst beter met wetenschappelijk beproefde methodiek.

Incompanytraining of workshop snellezen

Wil je een cursus of een workshop snellezen? Wij ontwikkelen een prigramma op maat.