cursus time management

Bereik meer met minder moeite! Schrijf je in voor de cursus time management

Homepage » Cursus time management » Kleurcategorie Outlook maken

Een kleurcategorie in Outlook maken

Het maken van een kleurcategorie in Outlook is niet ingewikkeld. De uitdaging is vooral de vraag hoe je kleurcategorieën kunt gebruiken om overzicht te behouden.

Het werken met categorieën heeft grote voordelen ten opzichte van het werken met mappen. Je kunt aan een e-mail meer dan één Outlook kleurcategorie toekennen waardoor de e-mail op meerdere manieren kan worden opgeborgen zonder dat je de e-mail hoeft te kopiëren.

Dat is vooral handig als je te maken hebt met e-mails die over meer dan een onderwerp gaan. Denk aan bijvoorbeeld notulen. Maar je moet dan wel eerst Outlook categorieën maken voordat je op de juiste manier kan gaan archiveren.

Je kunt kleurcategorieën  gebruiken om stappen van een werkproces te tonen. Denk bijvoorbeeld aan groen als een taak gereed is, rood als een taak te laat is en oranje wanneer de deadline in de buurt komt. In de cursus time management leren deelnemers hoe ze met kleuren prioriteiten kunnen stellen.

Er is echter ook een nog geavanceerdere manier om te werken met kleurcategorieën: je kunt mappen en submappen heel mooi groeperen. In de bovenstaande video leg ik je uit hoe je dat het beste aanpakt.

Volgende stap

Als je eenmaal kleurcategorieën hebt gemaakt kun je E-mail archiveren in Outlook met kleurcategorieën.

Ontvang gratis tips & tricks

Haal meer uit je tijd en jezelf met onze gratis tips & tricks

Contactgegevens

Bezoekadres

BCN Utrecht CS
Catharijnesingel 48
3511 GC Utrecht

Secretariaat & klantenservice

T (085) 002 02 02
E klantenservice@timension.nl

Zorgeloos aanmelden

Tot drie weken voor de training mag je kosteloos annuleren. Een vervanger sturen mag altijd. Alle leermiddelen, het arrangement, deelnamecertificaat en benodigde parkeerkaarten zijn in het tarief inbegrepen.

Vragen?

Bel (085) 002 02 02 of vul het formulier in.

Share This