Een kleurcategorie in Outlook maken

Met categorieën kun je makkelijk overzicht bewaren

Contact

Een kleurcategorie in Outlook maken

Het maken van een kleurcategorie in Outlook is niet ingewikkeld. De uitdaging is vooral de vraag hoe je kleurcategorieën kunt gebruiken om overzicht te behouden.

Het werken met categorieën heeft grote voordelen ten opzichte van het werken met mappen. Je kunt aan een e-mail meer dan één Outlook kleurcategorie toekennen waardoor de e-mail op meerdere manieren kan worden opgeborgen zonder dat je de e-mail hoeft te kopiëren.

Dat is vooral handig als je te maken hebt met e-mails die over meer dan een onderwerp gaan. Denk aan bijvoorbeeld notulen. Maar je moet dan wel eerst Outlook categorieën maken voordat je op de juiste manier kan gaan archiveren.

Je kunt kleurcategorieën  gebruiken om stappen van een werkproces te tonen. Denk bijvoorbeeld aan groen als een taak gereed is, rood als een taak te laat is en oranje wanneer de deadline in de buurt komt. In de cursus time management leren deelnemers hoe ze met kleuren prioriteiten kunnen stellen.

Er is echter ook een nog geavanceerdere manier om te werken met kleurcategorieën: je kunt mappen en submappen heel mooi groeperen. In de bovenstaande video leg ik je uit hoe je dat het beste aanpakt.

 

Volgende stap

Als je eenmaal kleurcategorieën hebt gemaakt kun je E-mail archiveren in Outlook met kleurcategorieën.

 


training snellezen en mindmappen

Join the future of work

Mis nooit meer de updates van Timension.


Laat je naam en e-mailadres achter en ontvang nieuws, nieuwe inzichten en meteen bruikbare tips.