Cursus inbox zero / e-mail training

Live online en klassikaal beschikbaar. Online leeromgeving inbegrepen.

De praktijkgerichte cursus inbox zero / e-mail training

Het afhandelen van een e-mail is heel wat anders dan het voltooien van een taak. Na de cursus inbox zero zal je jouw inbox niet meer als takenlijst gebruiken. In deze e-mail training leer je hoe je e-mail efficiënt verwerkt en overzicht behoud over de taken die eruit voortkomen. Je hebt dus echt grip op je e-mail. De cursus inbox zero is een ‘hands on’ training die geschikt is voor Office 365, alle MS Outlook versies, Gmail en IBM Notes.

Resultaat van de

Cursus inbox zero / e-mail training levert je veel op!

N

Eindig elke dag met een lege inbox

N

Archiveer e-mails overzichtelijk

N

Maak overzichtelijke takenlijsten

N

Krijg 100% grip op je werk

N

Je bespaart 20% tot 30% tijd

cursus inbox zero e-mail training
MS Outlook, Gmail en IBM Notes

Je leert een manier van werken die toepasbaar is op verschillende platformen. In de cursus inbox zero leer je een universele manier van werken die je kunt kun je toepassen op uiteenlopende platformen. Dat maakt je heel flexibel.

Daarnaast leer je ook specifieke functionaliteit van het pakket waar jij meer werkt. Denk aan het automatisch afhandelen van e-mail en slimme instellingen. Je oefent je met je echte e-mail. Na de training kun je instructievideo’s blijven bekijken.

cursus inbox zero e-mail training
Elke dag een lege inbox

Je verwerkt e-mail sneller en slimmer. Je bent elke dag helemaal bij met jouw e-mail. In de cursus inbox zero leer je hoe je snel en efficiënt e-mails verwerkt. Daarmee voorkom je onnodige achterstanden en onnodig opnieuw lezen van e-mails.

Door e-mails waar je wat mee moet om te zetten naar taken zal je merken dat je niet meer de angst hebt om taken te vergeten en ervaar je minder stress. Ook heb je meer overzicht over jouw archief en kun je e-mails makkelijk terugvinden.

cursus inbox zero e-mail training
Boek aanzienlijke tijdwinst

Je maakt effectieve keuzes en je werkt al jouw e-mails af met een efficiënt werkproces. Veel e-mails leiden tot acties. In de cursus inbox zero leer je hoe je prioriteiten kunt toekennen aan e-mails. Je kiest bewuster welke e-mails je moet opvolgen.

Ook leer je in deze e-mail training hoe je acties die voortvloeien uit e-mails optimaal plant in jouw agenda. Dat doe je met bewezen planningsprincipes. In feite combineer je timemanagement methodiek aan slim werken met je mailbox.

Krijg grip op je werk en rust in je hoofd met de cursus inbox zero / e-mail training!

cursus timemanagement met gsuite en gmail

Programma

Krijg rust in je hoofd na de cursus inbox zero / e-mail training

Door de cursus inbox zero neemt jouw productiviteit toe. Dat komt doordat je een efficiënt werkproces ontwikkelt en gebruikt. Dat doe je al tijdens de training. Wanneer je eenmaal gewend bent aan de manier van werken die we je hebben geleerd in de e-mail training kun je 20 tot 30% tijd besparen. Je zal merken dat je onnodige handelingen voorkomt en dat je minder tijd kwijt bent aan het zoeken naar e-mails.

 

01.

Intake

We willen goed laten aansluiten bij jouw werksituatie. Voorafgaand aan de cursus inbox zero / e-mail training worden jouw leerdoelen en je huidige manier van werken in kaart gebracht. Dat doen we aan de hand van een uitgebreid online werkstijlonderzoek.

02.

Voorbereidende opdracht

Voorafgaand aan de training voer je een opdracht uit. Het is de bedoeling dat je een informatiestructuur ontwikkelt die jou helpt om overzicht te behouden. Je wordt daarbij via de online community geholpen door je trainer. 

03.

Inrichting

Binnen MS Outlook, G Suite of IBM Notes voor je de juiste instellingen door. Nadat jouw werkomgeving is geoptimaliseerd begin je met de eerste oefening: Hoe transformeer je een onoverzichtelijke en volle mailbox naar een overzichtelijke inbox zero.

04.

Automatiseren

Je leert aan de hand van jouw werksituatie: werken met slimme takenlijsten; informatie logisch archiveren; taken plannen in de agenda / calendar; dag-, week- en lange termijnplanning maken; werken met filter en rules; nnelle stappen maken (MS Outlook).

05.

30 dagen e-learning

Via onze app zorgen wij ervoor dat je de belangrijkste principes niet meer vergeet! Je leert gedurende een periode van 30 dagen vanaf je telefoon of laptop enkele minuten per dag. De e-leaning is bedoeld om stof te herhalen en is facultatief. Wij raden herhaling van stof aan!

06.

Coaching & community

Je leert samen met medecursisten en/of collega’s om methodiek in de praktijk te brengen. Na de cursusdag kun je al 1 tot 2 uren per dag aan tijd winnen! Na de training blijf je in contact met je trainer en medecursisten via onze online community.

Lees de ervaringen van andere cursisten en klanten

\

Cursus inbox zero / e-mail training - BCN Utrecht CS

Donderdag 8 oktober | 09:00 – 17:00

\

Cursus inbox zero / e-mail training - BCN Utrecht CS

Donderdag 10 december | 09:00 – 17:00

495,- per deelnemer

Klassikale training op toplocatie

Een dag training op een toplocatie. Arrangement, leermiddelen, e-learning en online community inbegrepen. Maximaal 10 deelnemers.

395,- per deelnemer

Live online training met trainer

Twee dynamische dagdelen online training. Met een tussenpoos van een week. Leermiddelen, e-learning en online community inbegrepen. Maximaal 5 deelnemers.

Annuleren & BTW

Flexibel en betrouwbaar

Tot 21 dagen voor aanvang kun je deelname kosteloos annuleren. Een vervanger sturen kan altijd. De factuur wordt gematigd als je BTW niet kunt verrekenen.

Aanmelden

Cursus inbox zero / e-mail training

Klassikale training
Verantwoord klassikaal leren

De klassikale bijeenkomsten kenmerken zich door een actieve en energieke didactiek. Door afwisseling in het programma vliegt de training voorbij en is het leerrendement onverminderd hoog.

Tussen en na de trainingsbijeenkomsten kun je gebruik maken van de online community. Hier kun je ervaringen met medecursisten en je trainers uitwisselen.

Trainingen en cursussen worden in lijn met richtlijnen van het RIVM en de veiligheidsregio verzorgd. Als een klassikale training vanwege het coronavirus niet kan worden voortgezet wordt naadloos overgegaan naar live online trainen. Onbenutte uitgaven voor het arrangement crediteren we.

Twee tot vier weken na de laatste online bijeenkomst volgt een één op één sessie van een uur met je trainer. Je kunt dit uur naar eigen inzicht indelen. Denk hierbij aan praktische tips maar ook aan herhaling van lesstof als je daar behoefte aan hebt.

Online classrooms
Live online bijeenkomsten

Alle incompany- en open trainingen worden ook als live online bijeenkomsten aangeboden. De dynamiek van een live online bijeenkomst is anders is dan die van een klassikale training. De planning en didactiek worden daarop aangepast.

Een dag klassikale training is gelijk aan 2 dagdelen live online training met een tussenpoos van een week. Tijdens een live online bijeenkomst wordt uitleg afgewisseld met oefeningen en breakout sessies.

Tussen de online bijeenkomsten pas je het geleerde toe in de praktijk. Je wordt via de online community gecoacht door je trainer. Ook kun je ervaringen uitwisselen met je medecursisten en leren van hun ervaringen.

Twee tot vier weken na de laatste online bijeenkomst volgt een één op één sessie van een uur met je trainer. Je kunt dit uur naar eigen inzicht indelen. Denk hierbij aan praktische tips maar ook aan herhaling van lesstof als je daar behoefte aan hebt.