Deep Work: Ontdek de supermacht van focus!

Deep Work van Cal Newport is een beschouwend boek vol praktische adviezen over hoe je effectief en efficiënt werkt door gedoseerd "diep op te gaan" in je werk.
Door: Bas Hoorn

In het kort: Deep Work

Een van de meest waardevolle vaardigheden in onze economie wordt steeds zeldzamer: geconcentreerd werken. Als je deze vaardigheid onder de knie hebt, bereik je buitengewone resultaten. Deep Work is een onmisbare gids voor iedereen die gericht succes zoekt in een afgeleide wereld.

‘Cal Newport is uitzonderlijk op het gebied van zelfhulpauteurs’ New York Times ‘Diep werk’ is het vermogen om zonder afleiding te focussen op een cognitief veeleisende taak. Bedacht door auteur en professor Cal Newport op zijn populaire blog Study Hacks, zal deep work je beter maken in wat je doet, je meer laten bereiken in minder tijd en het gevoel van echte voldoening geven dat voortkomt uit de beheersing van een vaardigheid.

Kortom, deep work is als een supermacht in onze steeds concurrerender wordende economie. En toch zijn de meeste mensen, of het nu kenniswerkers in lawaaierige kantoortuinen zijn of creatievelingen die worstelen om hun visie aan te scherpen, het vermogen verloren om diep te gaan – in plaats daarvan brengen ze hun dagen door in een waanzinnige waas van e-mail en sociale media, niet eens beseffend dat er een betere manier.

Het boek Deep Work is een mix van culturele kritiek en praktisch advies. Het neemt de lezer mee op een reis door gedenkwaardige verhalen – van Carl Jung die een stenen toren bouwt in het bos om zijn geest te concentreren, tot een pionier op het gebied van sociale media die een businessclass-ticket koopt voor een retourtje naar Tokio om een ​​boek te schrijven zonder afleiding in de lucht — en verrassende suggesties, zoals de bewering dat de meeste serieuze professionals moeten stoppen met sociale media en dat je moet oefenen om je te vervelen.

Simpel gezegd: het ontwikkelen en cultiveren van een diepgaande werkpraktijk is een van de beste beslissingen die je kunt nemen in een steeds meer afgeleide wereld en dit boek zal je heel praktisch de weg wijzen. Als je Deep work eenmaal hebt gelezen weet je wat nodig is om tot een ambitieuze en uitvoerbare week- en dagplanning te komen.

Over Cal Newport

Cal Newport is docent theoretische informatica aan de Universiteit van Georgetown. Door zelf diep werk toe te passen weet hij naast zijn veeleisende baan en een druk gezinsleven met uitzonderlijke regelmaat wetenschappelijke artikelen te publiceren. Eerder schreef hij de boeken So good they can’t ignore you en How to become a straight A Student. Zijn meest recente boek is Diep werk. Werken met aandacht in een wereld vol afleiding. Op bol.com vind je alle boeken van Cal Newport, waaronder het nieuwste boek van Cal Newport.

Bestel Deep Work

Abonneer je op onze kennisbank

Naam(Vereist)

Cursus Time Management
Cursus Time Management
Cursus Time Management
Bereik meer met minder moeite.
Bereik meer met minder moeite.
Ook incompany en maatwerk.
Ook incompany en maatwerk.