Outlook taak maken van e-mail

Bespaar veel tijd door in één handeling een Outlook taak te maken van een e-mail met een of meer bijlagen. Bekijk de video.
E-mail management

Van een e-mail met bijlage naar Outlook taak

Een simpele en snelle handeling

Een van de handigste functies van MS Outlook is dat je van een e-mailbericht met bijlage(n) makkelijk een taak kunt maken met bijlage(n). Deze taak met bijlage kun je ook terug laten komen in de agenda. Dat zorgt ervoor dat je jouw werk makkelijker kan organiseren en minder last hebt van uitstelgedrag. Dit is overigens een van de tips die deelnemers van de cursus Timemanagement ook leren als ze bij ons een training volgen. Kijk naar de video!
Sleep je e-mailbericht met de rechtermuisknop naar je taken icon. Er opent een scherm om een taak te maken. De e-mail met bijlage(n) wordt als een bijlage in de taak gevoegd. Als je de taak later opent en de bijlage aanklikt opent de oorspronkelijke mail met de bijlage(n).

Tip: maak een goede omschrijving

Dat bespaart veel tijd!

Als je een taak maakt wordt in het onderwerpveld het subject van de e-mail gebruikt. Het advies is om dat onderwerp aan passen. Beschrijf het als volgt:

[benodige tijd] – [wat jij moet doen] – [subject]

Denk aan:

90 – Aanpassen doc training Rex – Voorstel DT

Ik geef aan anderhalf uur nodig te hebben om een voorstel van een collega te lezen. Waarom is dit een handige manier van werken? Als een taak een tijdje geleden is gemaakt ben je vaak vergeten wat je moet doen. Je hoeft de e-mail niet opnieuw te lezen als jouw taak specifiek beschrijft. Door een inschatting van de benodigde tijd te maken kan ik makkelijker plannen in de agenda. Ik hoef niet de originele e-mail te lezen om een inschatting te maken.

Een taak zonder e-mail maken

Als je taken organiseert bespaar je tijd

Je kunt ook een Outlook taak met bijlage maken zonder dat je daarvoor een e-mail naar het taak icon hoeft te slepen.

E-mail en Outlook tips & tricks

Werk slimmer met Outlook

  1. Outlook vandaag aanpassen
  2. Mappen maken in Outlook
  3. De inbox leegmaken in weinig tijd
  4. Categorieën maken en aanpassen
  5. E-mail archiveren met kleurcategorieën
  6. Taak maken van een e-mail
  7. Van e-mail met bijlage(n) naar een taak
  8. Een Outlook taak met bijlage maken
  9. Taken in de Outlook agenda tonen
  10. Outlook tip: e-mail coaching tips

Leestip: Handboek Outlook 2021

Outlook 2021 is een veelzijdig, uitgebreid en krachtig programma dat u gebruikt om te e-mailen, uw agenda te beheren, taken te plannen en contacten te onderhouden. Dit Handboek is volledig geactualiseerd voor de 2021-editie en gaat uitgebreid in op de vele mogelijkheden van de software. De auteur loodst u speels door de verschillende functies van het programma en de hoofdstukken worden telkens afgesloten met vragen en oefeningen; zo krijgt u Outlook 2021 snel in de vingers.


Meld je aan voor een training

Meld je aan voor de cursus Timemanagement Met Outlook of voor de cursus Inbox Zero. Deze trainingen kunnen ook op maat als incompanytrainingen worden verzorgd.

Contactformulier

Wil je meer uit jezelf halen?

Wil je meer uit jezelf halen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Je bent aangemeld voor de nieuwsbrief!

Share This