Cursus Snellezen en Mindmapping

Lees tot 3 à 4 keer sneller, begrijp teksten beter en doorgrond en onthoud complexe informatie beter na een cursus Snellezen en Mindmapping.

Beoordeling
opleider: 9,3

starstarstarstarstar_half

cursus snellezen
Training snellezen en mindmapping
mindmappen hersenen
cursus snelezen den haag

Kies je cursus

Elke cursus snellezen en mindmapping kan op maat en als incompany training worden aangeboden. Bel (085) 002 02 02 of neem contact op voor meer informatie.

Cursus Mindmappen

Cursus Mindmappen

Word tot 35% productiever na de cursus Mindmappen. Denk sneller, slimmer en innovatiever met een getekende en digitale mindmap!

Lees meer

Resultaat

Naast de cursus snellezen en mindmapping kan een cursus snellezen of een cursus mindmappen (op maat) worden verzorgd. Combinaties van leerdoelen zijn mogelijk

Verbetering leessnelheid

Een van de belangrijkste leerdoelen van een cursus snellezen is verhogen van de leessnelheid met behulp van snelleestechnieken.

Focus en concentratie

Na een cursus snellezen kunnen cursisten technieken toepassen om geconcentreerd en gefocust te lezen zonder af te dwalen.

Begrip en retentie

De cursus snellezen richt zich op begrip en retentie van de informatie. Hoofd- en bijzaken worden snel herkend en informatie wordt goed doorgrond.

Reductie oogbelasting

Door gebruik te maken van snelleestechnieken wordt de oogbelasting tijdens oogbewegingen gereduceerd waardoor vermoeidheid vermindert.

Verbetering productiviteit

Een hogere leessnelheid, leidt samen met meer concentratie en begrip tot meer efficiency en productiviteit. Dit bespaart tijd!

Effectief leren

Mindmaps visualiseren complexe informatie op een heldere manier. Hierdoor wordt het makkelijker om nieuwe informatie te begrijpen en te onthouden.

Creativiteit en innovatie

Mindmappen stimuleert het bedenken van nieuwe ideeën omdat het uitnodigt om vrijuit te associëren en nieuwe verbanden te leggen.

Probleemoplossend vermogen

Door complexe informatie visueel te verwerken als een mindmap kunnen problemen sneller worden herkend en ook worden opgelost.

Efficiënt noteren

Mindmappen is een bewezen manier om snel notities te maken, zoals: samenvattingen van teksten, notulen, speeches en presentaties.

Helder communiceren

Een mindmap kan heel complexe informatie op een heldere visuele manier communiceren zodat sneller gedeeld begrip kan worden bereikt.

Aanpak

De cursus Snellezen en Mindmapping, de cursus Snellezen én de cursus Mindmappen kunnen incompany en op maat worden aangeboden. Onderstaande modules kunnen worden gecombineerd:

Leessnelheid verbeteren

Wil jij sneller kunnen lezen? Door middel van onze geavanceerde trainingsmethoden kunnen wij jou helpen om je leessnelheid aanzienlijk te verbeteren. Met behulp van technieken als scannen en het verminderen van subvocalisatie ben je in staat om meer informatie op te nemen in minder tijd.

Bewezen snelleestechnieken

Verschillende snelleestechnieken zijn inmiddels bewezen effectief. Deze technieken worden gebruikt om de gemiddelde leessnelheid van personen met wel 300% te verhogen. Een aantal van deze technieken zijn onder andere skimming, scanning, spronglezen, en het verminderen van subvocalisatie.

Uitleg over kijken en snellezen

Sommige mensen lezen langzaam omdat ze zich te veel concentreren op de afzonderlijke woorden in een tekst. De meeste mensen kunnen sneller lezen als ze leren om hun blik op meerdere woorden tegelijk te laten rusten. Door patronen te herkennen terwijl je leest, kun je veel meer informatie opnemen in minder tijd.

Tekstopmaak en leessnelheid

De opmaak van de tekst kan ook invloed hebben op je leessnelheid. Teksten die te dicht op elkaar staan, of die kleine lettertypen gebruiken, zijn moeilijker te lezen dan diegene met een duidelijke opmaak. Goede tekstverwerkers hebben vaak functies die de leesbaarheid verhogen.

Oefeningen om leessnelheid te bevorderen

Door middel van verschillende oefeningen kan je jouw leessnelheid verbeteren. Deze oefeningen kunnen bestaan uit het bekijken van woordenreeksen op verschillende snelheden, of het oefenen met spronglezen. Het doel is om je hersenen te trainen om informatie sneller te verwerken zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

Hoe kun je jouw brein trainen?

Leessnelheid is een kwestie van mentale flexibiliteit. Door regelmatig gebruik te maken van snelleestechnieken, kan je jouw brein trainen om sneller informatie op te nemen. Dit betekent dat je in staat zult zijn om meer informatie te lezen, terwijl je toch de belangrijkste punten behoudt.

Wat is de oorsprong van een mindmap?

Mindmaps bestaan al tientallen jaren en zijn ontwikkeld rond de filosofie dat visueel georiënteerd leren effectiever is voor sommige mensen. Mindmaps werken als visuele hulpmiddelen die de gebruiker in staat stellen om te zien hoe verschillende ideeën en concepten zich tot elkaar verhouden.

Chaotisch en gestructureerd denken

Mindmaps kunnen bijzonder handig zijn voor personen die chaotisch denken. Door middel van mindmaps kunnen ze informatie ordenen en structureren, om zo beter overzicht te krijgen. Mindmaps zijn ook handig voor gestructureerde denkers, omdat ze inzicht kunnen bieden in de relatie tussen verschillende ideeën.

Hoe maak je een mindmap?

Om een mindmap te maken, begin je met het centrale thema of onderwerp en werk je naar buiten toe om onderliggende ideeën en concepten te identificeren. Verbindt deze ideeën en concepten via lijnen, zodat je een visueel representatieve mindmap krijgt.

Wat zijn toepassingen voor mindmaps

Mindmaps kunnen worden gebruikt om een breed scala aan informatie te ordenen, van projectplanning inzichten tot studiehulpmiddelen. Veel onderwijsinstellingen gebruiken mindmaps voor het maken van samenvattingen, het plannen van projecten en het organiseren van informatie.

Digitaal mindmappen

Tegenwoordig zijn er talloze tools beschikbaar om mindmaps digitaal te maken. Dit biedt meer flexibiliteit en de mogelijkheid om mindmaps te delen met andere gebruikers. Bovendien kunt u uw digitale mindmaps eenvoudig bijwerken en gemakkelijk tekeningen, afbeeldingen en tekst toevoegen.

Studeren en leren

Mindmaps zijn geen garantie voor succes op zich, maar ze kunnen studenten helpen om leermateriaal efficiënter te organiseren en snel inzicht te krijgen in complexe onderwerpen. Mindmaps kunnen worden gebruikt om notities te maken, samenvattingen te schrijven en studieplannen te maken.

Leerrendement

Hoog leerrendement in weinig tijd

De cursus Snellezen en Mindmapping is gericht op het verbeteren van productiviteit. Het is dan ook logisch dat de cursus zelf in weinig tijd zorgt voor een hoog leerrendement. De cursus Snellezen en Mindmapping is gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde methodiek. Concreet houdt dit in dat je technieken aanleert waarvan is aangetoond dat ze effectief zijn en dat realistische leerdoelen worden negestreefd.

Samengestelde werkvormen

In de cursus Snellezen en Mindmapping, de cursus Snellezen en de cursus Mindmappen worden actieve werkvormen gebruikt waarin complementaire leerdoelen worden bereikt. Het voordeel hiervan is dat je in weinig tijd veel leert en dat methodiek beklijft.

Blended learning

Formeel leren

De cursus snellezen en mindmapping gaat ervan uit dat binnen een dag alle leerdoelen zijn bereikt. Indien wordt gekozen voor een cursus snellezen of een cursus mindmappen, kunnen leerdoelen binnen een dagdeel worden bereikt. Alle klassikale lesvormen kunnen worden gecombineerd met een digitale leeromgeving.

Sociaal leren

Als een cursus incompany wordt aangeboden kan dit worden gecombineerd met een actuele casus. De werkvormen kunnen hierop worden aangepast. Denk hierbij aan de actieve werkvormen waarbij cursisten samenwerken aan vraagstukken.

Learning on the job

Deelnemers krijgen standaard toegang tot onze online leeromgeving. Het gebruik ervan is facultatief. Het voordeel van de leeromgeving is dat deelnemers achteraf methodiek kunnen raadplegen als daar behoefte aan is.

Incompany

Voordelen

Elke cursus Snellezen en Mindmapping en varianten daarop kunnen incompany en op maat worden aangeboden. Dit biedt vele voordelen:

 

  • Lagere kosten per deelnemer;
  • Hoog leerrendement door ‘samen leren’;
  • Casuïstiek kan worden ingebracht;
  • Samenwerking kan worden geoptimaliseerd;
  • Praktisch vanwege minder reisbewegingen;
  • De training kan worden verdeeld over enkele dagdelen.

Kosten

Losse deelname

Deelname aan een open trainng Snellezen en Mindmapping kost € 495,00 per deelnemer. Er worden geen kosten voor leermiddelen en verblijf op locatie in rekening gebracht. Het is dus een totaalprijs.

Incompany training

De kosten voor een incompany training zijn € 1.800,00 vermeerderd met de reiskosten van de trainer. Voor een training van een dagdeel zijn de kosten € 900,00 vermeerderd met de reiskosten vna de trainer. De reiskosten zijn gesteld op € 0,50 per kilometer voor de heen- en terugreis. De opdrachtgever zorgt voor een geschikte locatie in het eigen bedrijf of extern.

Training Snellezen en/of Mindmapping op maat

Indien de aanpassingen minder dan 20% van het programma betreffen worden geen ontwikkelkosten in rekening gebracht. Daarboven geldt een ontwikkeltarief van € 135,00 per uur.

Extra dagdeel training

Een extra dagdeel training kost € 900,00 vermeerderd met de reiskosten van de trainer. Deze zijn gesteld op € 0,50 per kilometer voor de heen- en terugreis.

Neem contact op

Bereik meer met minder moeite

Bereik meer met minder moeite

Abonneer je op onze kennisbank

Je bent aangemeld voor de nieuwsbrief!