cursus time management

Bereik meer met minder moeite! Schrijf je in voor de cursus time management

Homepage » Cursus time management » Inbox leegmaken

Inbox leegmaken met MS Outlook

Een lege inbox lijkt voor veel professionals een onmogelijk karwei. Dat is het niet! Wanneer je de inbox goed en overzichtlijk hebt ingedeeld is het ineens een stuk makkelijker. Maar dan moet je wel eerst de juiste mappen maken in Outlook.

Het werkt volgens een eenvoudig pricipe dat je ook leert in een cursus time managament: je werkt volgens de prioriteitenmatrix. Dat houdt in dat je bepaalt welke e-mails wel en niet belangrijk voor je zijn. Vervolgens verdeel je de belangrijke e-mails in wel of niet urgent.

Omdat een volle inbox belemmerend werkt en zorgt voor stress is het aan te raden om je mailbox iedere dag leeg te maken. Als nog iet moet met een e-mail verplaats je die in de map Urgent of Plannen. Moet je iets delegeren dan verplaats je de mail naar Delegeren. De rest archiveer je of gooi je weg.

Een lege mailbox is vooral een kwestie van de gewoonte ontwikkelen om te werken met slimme mappen en te selecteren aan de poort.

Volgende stap

Als je eenmaal e-mail hebt opgeruimd dan wil zo goed mogelijk archiveren. Dat kan door aan je e-mail een kleurcategorie te koppelen. In plaats van mappen en submappen is het veel slimmer om met kleurcategorieën te werken. In de volgende stap leg ik je uit hoe je een kleurcategorie in Outlook kunt maken.

Ontvang gratis tips & tricks

Haal meer uit je tijd en jezelf met onze gratis tips & tricks

Contactgegevens

Bezoekadres

BCN Utrecht CS
Catharijnesingel 48
3511 GC Utrecht

Secretariaat & klantenservice

T (085) 002 02 02
E klantenservice@timension.nl

Zorgeloos aanmelden

Tot drie weken voor de training mag je kosteloos annuleren. Een vervanger sturen mag altijd. Alle leermiddelen, het arrangement, deelnamecertificaat en benodigde parkeerkaarten zijn in het tarief inbegrepen.

Vragen?

Bel (085) 002 02 02 of vul het formulier in.

Share This