Inbox leegmaken met MS Outlook 

Je kunt de mailbox van MS Outlook heel snel leegmaken

Informatie aanvragen

cursus mindmappen training mindmapping

Inbox leegmaken met MS Outlook

Een lege inbox lijkt voor veel professionals een onmogelijk karwei. Dat is het niet! Wanneer je de inbox goed en overzichtlijk hebt ingedeeld is het ineens een stuk makkelijker. Maar dan moet je wel eerst de juiste mappen maken in Outlook.

Het werkt volgens een eenvoudig pricipe dat je ook leert in een cursus time managament: je werkt volgens de prioriteitenmatrix. Dat houdt in dat je bepaalt welke e-mails wel en niet belangrijk voor je zijn. Vervolgens verdeel je de belangrijke e-mails in wel of niet urgent.

Omdat een volle inbox belemmerend werkt en zorgt voor stress is het aan te raden om je mailbox iedere dag leeg te maken. Als nog iet moet met een e-mail verplaats je die in de map Urgent of Plannen. Moet je iets delegeren dan verplaats je de mail naar Delegeren. De rest archiveer je of gooi je weg.

Een lege mailbox is vooral een kwestie van de gewoonte ontwikkelen om te werken met slimme mappen en te selecteren aan de poort.

 

Volgende stap

Als je eenmaal e-mail hebt opgeruimd dan wil zo goed mogelijk archiveren. Dat kan door aan je e-mail een kleurcategorie te koppelen. In plaats van mappen en submappen is het veel slimmer om met kleurcategorieën te werken. In de volgende stap leg ik je uit hoe je een kleurcategorie in Outlook kunt maken.

 


Ontvang gratis tips