Cursus snellezen en mindmappen

Live online en klassikaal beschikbaar. Online leeromgeving inbegrepen.

Lees tot 3 à 4 keer sneller met beter begrip en bespaar tijd!

Als je wilt leren snellezen doe je dat niet alleen om tijd te besparen. Het gaat er ook om dat je begrijpt en onthoudt wat je gelezen hebt. In de cursus snellezen en mindmappen leer je technieken die ook worden aanbevolen door het Princeton Center for Language Study. Je merkt na deze cursus dat je makkelijker kunt studeren en in je werk beter geïnformeerde beslissingen neemt. Het is de bedoeling dat je tijdens de training ook oefent met een management- of studieboek dat je zelf meeneemt.

Resultaat

De cursus snellezen en mindmappen levert je veel op!

N

Verhoog je leessnelheid

N

Verbeter je begrip van de tekst

N

Maak effectieve notities

N

Orden snel je gedachten

N

Lees binnen 2,5 uur een boek

mindmap- en snelleescursus
Verbeter leessnelheid en begrip

Verhoog je leestempo tot 3 à 4 keer. Neem informatie sneller en beter op!

cursus snellezen en mindmapping
Verbeter beeld- en oordeelsvorming

Leer hoe je strategisch snellezen combineert met mindmappen.

snellezen
Je leert door te doen

Bondige theorie, veel oefenen en praktische tips over lezen vanaf tablets en laptops.

De cursus snellezen en mindmappen leert je sneller lezen met beter begrip

cursus snellezen en mindmappen en mindmapping

Programma

Verwerk informatie sneller en beter

De training intensief. Je leert door te doen en er wordt veel van je concentratievermogen gevraagd. We adviseren je om uitgerust aan de cursus te beginnen. Tijdens deze snelleescursus leer je op een verantwoorde manier informatie sneller verwerken met snelleestechnieken waarvan wetenschappelijk de effectiviteit is aangetoond.

 

01.

Leestempo verhogen

De gemiddelde leessnelheid is 150 tot 250 woorden per minuut. Een verdubbeling is eerder regel dan uitzondering. Tot 3 à 4 keer zo snel lezen is zeker mogelijk! Stel je voor dat je 2 pagina’s per minuut kunt lezen. Hoeveel boeken lees jij dan per week?

02.

Geconcentreerd lezen

Herken je het volgende: Tijdens het lezen dwaalde je af. Je vraagt je af wat je gelezen hebt. Focus is voorwaarde om in minder tijd een tekst te lezen en te begrijpen. Geconcentreerd leren lezen is een belangrijk aandachtspunt in de training.

03.

Lees met begrip

Als je wilt leren snellezen is het ook de bedoeling dat je begrijpt wat je leest. Begrip is namelijk een voorwaarde om informatie te onthouden. In deze training leer je hoe je een optimale hoge leessnelheid combineert met optimaal begrip.

04.

Onthouden

Je leert effectiever informatie onthouden doordat je met mindmappen breinvriendelijk en snel notities maakt. Mindmapping is een manier van noteren die zich aanpast aan hoe jouw brein associeert. Het is een bewezen effectieve techniek.

05.

Strategisch lezen

Je leert strategisch lezen door vaardigheden die je tijdens de training hebt geleerd met elkaar op de juiste wijze te combineren. je merkt dat je met een planmatige aanpak in staat bent om veel complexe tekst snel en goed te doorgronden.

06.

E-learning & community

De e-leaning is bedoeld om het theoretisch deel van de training te herhalen. Het is facultatief. Daarnaast heb je toegang tot onze community waar je instructievideo’s kun bekijken en waar je vragen kunt stellen aan de trainers en andere deelnemers.

Lees de ervaringen van andere cursisten en klanten

Speciale wensen? Geen probleem!

Een training snellezen en mindmappen op maat

We kunnen elke training op maat voor je ontwerpen of aanpassen. De cursus snellezen en mindmappen kan worden aangepast aan vraagstukken die spelen binnen jouw organisatie. De didactiek, het materiaal en het niveau kunnen we aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan een workshop snellezen en mindmappen of een korte snelleescursus om deelnemers de basis van snellezen te leren. Meer weten? Bel 085 – 002 02 02 of gebruik het contactformulier.

 

\

Eendaagse training snellezen en mindmapping - Zeist (locatie Woudschoten)

Dinsdag 29 september | 09:00 - 17:00

\

Eendaagse training snellezen en mindmapping - BCN Utrecht CS

Dinsdag 24 november | 09:00 - 17:00

\

Eendaagse training snellezen en mindmapping - BCN Utrecht CS

Dinsdag 8 december | 09:00 - 17:00

495,- per deelnemer

Klassikale training op toplocatie

Een dag training op een toplocatie. Arrangement, leermiddelen, e-learning en online community inbegrepen. Maximaal 10 deelnemers.

435,- per deelnemer

Live online training met trainer

Twee dynamische dagdelen online training. Met een tussenpoos van een week. Leermiddelen, e-learning en online community inbegrepen. Maximaal 5 deelnemers.

Annuleren & BTW

Flexibel en betrouwbaar

Tot 21 dagen voor aanvang kun je deelname kosteloos annuleren. Een vervanger sturen kan altijd. De factuur wordt gematigd als je BTW niet kunt verrekenen.

Aanmelden

Cursus snellezen en mindmapping

Klassikale training
Verantwoord klassikaal leren

De klassikale bijeenkomsten kenmerken zich door een actieve en energieke didactiek. Door afwisseling in het programma vliegt de training voorbij en is het leerrendement onverminderd hoog.

Tussen en na de trainingsbijeenkomsten kun je gebruik maken van de online community. Hier kun je ervaringen met medecursisten en je trainers uitwisselen.

Trainingen en cursussen worden in lijn met richtlijnen van het RIVM en de veiligheidsregio verzorgd. Als een klassikale training vanwege het coronavirus niet kan worden voortgezet wordt naadloos overgegaan naar live online trainen. Onbenutte uitgaven voor het arrangement crediteren we.

Twee tot vier weken na de laatste online bijeenkomst volgt een één op één sessie van een uur met je trainer. Je kunt dit uur naar eigen inzicht indelen. Denk hierbij aan praktische tips maar ook aan herhaling van lesstof als je daar behoefte aan hebt.

Online classrooms
Live online bijeenkomsten

Alle incompany- en open trainingen worden ook als live online bijeenkomsten aangeboden. De dynamiek van een live online bijeenkomst is anders is dan die van een klassikale training. De planning en didactiek worden daarop aangepast.

Een dag klassikale training is gelijk aan 2 dagdelen live online training met een tussenpoos van een week. Tijdens een live online bijeenkomst wordt uitleg afgewisseld met oefeningen en breakout sessies.

Tussen de online bijeenkomsten pas je het geleerde toe in de praktijk. Je wordt via de online community gecoacht door je trainer. Ook kun je ervaringen uitwisselen met je medecursisten en leren van hun ervaringen.

Twee tot vier weken na de laatste online bijeenkomst volgt een één op één sessie van een uur met je trainer. Je kunt dit uur naar eigen inzicht indelen. Denk hierbij aan praktische tips maar ook aan herhaling van lesstof als je daar behoefte aan hebt.