Cursus snellezen en mindmappen

Lees na de 1-daagse cursus snellezen en mindmappen tot 3 à 4 keer sneller met beter begrip

N

Verhoog je leessnelheid

N

Verbeter je begrip van tekst

N

Maak effectieve notities

N

Orden snel je gedachten

N

Lees binnen 2,5 uur een boek

Wat bereik je met deze 1-daagse cursus snellezen en mindmappen?

Veel deelnemers volgen de cursus snellezen en mindmappen omdat ze in hun dagelijks werk goed geïnformeerde beslissingen moeten nemen.

Daarnaast volgen veel van onze cursisten de cursus snellezen en mindmappen omdat ze naast hun drukke baan een opleiding of studie volgen.

Jij leert in de cursus snellezen en mindmappen hoe je in korte tijd veel informatie in korte tijd verwerkt, begrijpt en beter onthoudt.

Bereik een veel hogere leessnelheid

Je kunt je leestempo tot 3 à 4 keer versnellen met behoud van begrip!
Hoe snel kun je lezen na de cursus?

De gemiddelde leessnelheid is 150 tot 250 woorden per minuut. Je leert snelleestechnieken waardoor je met betere oogfixaties veel sneller kunt lezen.

Je kunt met een hoge leessnelheid omvangrijke teksten begrijpend lezen. Door te mindmappen kun jij je geheugen beter gebruiken en informatie snel voor de geest halen.

Het is mogelijk om na de cursus een managementboek te lezen in 2,5 uur tijd.

Je verbetert je beeld- een oordeelsvorming

Oriënterend lezen combineer je met snellezen en het ordenen van je gedachten.

Hoe krijg je grip op informatie?

Je combineert de psychologie van het snellezen met het maken van een moderne mindmap (diagram in de vorm van een semantisch netwerk) volgens de methode van Tony Buzan.

Door snel en begrijpend lezen te combineren met mindmappen kun je jouw denken beter organiseren. Dit draagt bij aan jouw besluitvaardigheid.

Omdat je jouw hersenen effectiever gebruikt wordt deze training ook breintraining genoemd.

Je ontwikkelt je carrière veel sneller

Je bent in staat om in korte tijd veel informatie te verwerken en te doorgronden.

Hoe ontwikkel jij jezelf?

Als je naast je werk een MBO, HBO of WO opleiding of theoretische cursus volgt zal je merken dat snellezen en mindmappen heel goed van pas komen.

Als je voor je werk jezelf regelmatig verdiept in complexe theoretische kennis is het belangrijk dat je over de juiste studievaardigheden, zoals snellezen en mindmappen beschikt.

Je zal merken dat bij grote stapels leeswerk de moed je niet meer in de schoenen zinkt. 

Verhoog je leessnelheid, verbeter je begrip en gebruik je brein effectief!

 

Beproefde methodiek

Tijdens de cursus snellezen en mindmappen wordt gebruik gemaakt van beproefde methodiek. Wij gaan daarbij uit van de snelleestechnieken die ook worden aanbevolen door het Princeton Center for Language Study.

Leestempo verhogen

Effectief lezen combineert een hoge leessnelheid met goed begrip. Snellezen richt zich op het aanleren van effectieve oogfixaties waardoor woordgroepen snel worden herkend.

Verder wordt belemmerend gedrag afgeleerd. Denk aan onnodig herlezen van tekst en subvocaliseren (het nabootsen van de klank van woorden).

In de training oefen je met verschillende snelleestechnieken en onderzoek je welke methode het beste bij jou past. De trainer helpt jou bij het ontwikkelen van jouw persoonlijke leesstijl.

Geconcentreerd snellezen

Een voorwaarde om teksten te begrijpen is dat je gefocust en geconcentreerd leest. In de cursus snellezen en mindmappen leer je hoe je snelleestechnieken kunt inzetten om onnodig afdwalen te voorkomen.

De snelleestechnieken die je in de training leert zijn erop gericht dat je jouw hersenen zo volledig mogelijk inzet voor het verwerken van informatie. Een hoog leestempo zorgt daarvoor.

De cursusleider zal een aantal experimenten met jou doen waardoor je snel erachter komt wat voor jou de ideale leessnelheid is om gefocust te kunnen snellezen.

Begrijpen wat je leest

In de training leer je hoe je gebruik maakt van bewezen snelleestechnieken. Je leert verschillende soorten teksten snellezen op een manier die verantwoord is. 

De training richt zich op het verhogen van jouw leestempo en het verbeteren van jouw begrip. Begrip is namelijk een voorwaarde om informatie goed te kunnen onthouden.

Onthouden van informatie

In de cursus snellezen en mindmappen leer je ook mindmaptechnieken om snel teksten te kunnen doorgronden en herinneringen door middel van associaties naar boven te halen.

Uit onderzoek is gebleken dat studenten beter kunnen leren wanneer zij zich concentreren op studiemateriaal in plaats van bezig zijn met de vorm waarin zij notities moeten maken.

Tony Buzan heeft dit principe vertaald naar de moderne mindmap. De moderne mindmap is een wijze van noteren die optimaal aansluit bij de werking van de hersenen.

Dit principe is ook toepasbaar voor kenniswerkers die dagelijks veel informatie moeten verwerken oen/of complexe vraagstukken moeten doorgronden.

Als je eerder de cursus mindmappen hebt gevolgd kun je de geleerde vaardigheden in deze cursus snellezen en mindmappen inzetten om teksten samen te vatten.

Strategisch en oriënterend lezen

In de middag leer je hoe je zakelijke teksten snel en goed kunt lezen. Deze oefening combineert de snelleestechnieken die je in de training hebt geleerd met oriënterend lezen. Daardoor neemt je leesdoelgerichtheid toe.

Het is de bedoeling dat je in de cursus snellezen en mindmappen ook oefent met zelf meegebrachte teksten. Denk daarbij aan een studie- of managementboek of bijvoorbeeld raadsstukken en complexe documenten.

Je zal tijdens de cursus snellezen en mindmappen merken dat wanneer je heel veel woorden per minuut kunt lezen en effectieve notities maakt jouw begrip van de tekst toeneemt. 

E-learning na de training

De cursus snellezen en mindmappen kun je vergelijken met autorijles. Enkele theoretische principes moeten on top of mind blijven. Dat lukt alleen maar als je stof op een slimme manier herhaalt.

Na de cursus snellezen en mindmapping kun je met onze app (en via je pc) dagelijks enkele minuten oefenen om de methodiek jezelf eigen te maken. Je leert waar en wanneer het jou uitkomt.

Door deze e-learning zorgen we ervoor dat jouw leerrendement 70 tot 90% hoger is dan wanneer je alleen een klassikale cursus volt. Met onze app leer je gedoseerd in een breinvriendelijk tempo.

 

De cursus snellezen en mindmappen is heel intensief. Je leert door te doen. Tijdens de training wordt veel van je concentratievermogen gevraagd. We raden je aan om de avond voor de training op tijd naar bed te gaan zodat je uitgerust aan de training begint.

Tijdens de cursus snellezen en mindmappen leer je op een verantwoorde manier informatie sneller te verwerken met snelleestechnieken die bewezen effectief zijn. We gebruiken oefeningen die op wetenschappelijke bevindingen zijn gebaseerd. We verbeteren jouw leessnelheid en begrip!

De cursus snellezen en mindmappen sluit meteen aan op jouw werksituatie. De techniek van het snellezen en het maken van een moderne mindmap pas je toe op een studieboek, managementlitaratuur of bijvoorbeel raadsstukken die je zelf meegenomen hebt.

afspeelknop cursus snellezen en mindmappen

\

Eendaagse cursus snellezen en mindmappen - BCN Utrecht CS

Dinsdag 31 maart | 09:00 - 17:00

\

Eendaagse cursus snellezen en mindmappen - BCN Utrecht CS

Dinsdag 26 mei | 09:00 - 17:00

\

Eendaagse cursus snellezen en mindmappen - BCN Utrecht CS

Dinsdag 23 juni | 09:00 - 17:00

Aanvullende informatie over de cursus snellezen en mindmappen

Jouw investering

Je betaalt voor de training € 495,00 (exclusief 21% btw). In dit tarief is alles inbegrepen:

  • Alle leermiddelen
  • E-learning via onze app
  • Arrangement en verblijf
  • Parkeerkaart (als je die nodig hebt)

 

Kun je de BTW niet verrekenen?

Volg je de training via een BTW vrijgestelde organisatie? In dat geval krijg je een aangepaste factuur waardoor je prijstechnisch geen nadeel ondervindt ten opzichte van deelnemers die de BTW wél kunnen verrekenen?

Trainingsmateriaal inbegrepen

Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van trainingsmateriaal. Hiervoor betaal je geen extra kosten. Je ontvangt:

  • Oefenteksten
  • Roman
  • E-learning via onze app
  • Online toetsing en certificering
Arrangement inbegrepen

Voor het gebruik van de accommodatie, koffie, thee, frisdranken en een uitgebreid lunchbuffet betaal je eveneens geen kosten. Het arrengement is inbegrepen in het tarief voor de training.

Betaalwijze

Na de training versturen we de factuur. De betalingstermijn is 30 dagen.

 

Soepele annuleringsregeling

Tot 21 dagen voor aanvang van de training kun je kosteloos annuleren. Een vervanger naar de training sturen mag altijd.

Meld je aan voor de cursus snellezen en mindmappen

€ 495,- per deelnemer

Na aanmelding nemen wij contact met je op om jouw aanmelding te voltooien. tot 3 weken voor aanvang van de training mag je kostenloos je deelname annuleren.

N

NS Station op loopafstand

N

Parking naast locatie

N

Arrangement inbegrepen

N

Inclusief alle leermiddelen

N

Soepele annuleringsvoorwaarden

N

Een vervanger sturen mag altijd

N

Met bewijs van deelname

Gerelateerde trainingen

Veel cursisten combineren deze training met een van onderstaande cursussen:

Cursus mindmappen incl. software | 1-daagse training

In de cursus mindmappen leer je effectief brainstormen en vraagstukken doorgronden. Ook leer ke hoe je met mindmapsoftware snel je geachten kunt ordenen. 

Open training
Incompanytraining

Cursus timemanagement | 2-daagse training

In de cursus timemanagement leer je effectief en efficiënt werken. Je bereikt meer resultaten met minder moeite en je voorkomt onnodige werkdruk en werkstress. Een tijdwinst van 30% is mogelijk!

Open training
Incompanytraining