Missie: definitie, betekenis en uitleg

Een missie beschrijft wat nodig is om de visie te realiseren

de beste cursus time management

Informatie aanvragen

cursus time management

Cursus time management

 • Grip op je werk en rust in je hoofd
 • Meer bereiken met minder moeite
 • Een optimale work-life balance

Bekijk: cursus time management


Incompanyofferte aanvragen

De reden van bestaan van een organisatie

Ieder mens en elke organisatie moet weten waarom je moet doen wat je doet, waarom de organisatie bestaat en wat gedaan moet worden om de visie te realiseren. Werken met een missie (ook bekend als mission statement) leer je in een cursus time management.

 

De missie: beknopt en fundamenteel

Een mission statement wordt beschreven als een beknopt en fundamenteel doel. Daarmee geeft het richting aan jezelf en al je collega’s in de organisatie. Als het goed is komen alle verantwoordelijkheden die jij hebt op je werk uit je missie voort.

  cursus time management

  Cursus time management

  • Grip op je werk en rust in je hoofd
  • Meer bereiken met minder moeite
  • Een optimale work-life balance

  Bekijk de cursus time management


  Incompanyofferte aanvragen

   

  Voorbeeld van een missie: War Child

  Een mooi voorbeeld van een mision statement is die van War Child. Zij willen kinderen in conflictgebieden helpen met het verwerken van hun oorlogservaringen door onderwijs, bescherming en psychische hulp. Dat is het uitgangspunt als fundamenteel doel.

  Hun fundamentele doel draagt bij aan hun visie, namelijk een toekomst in vrede voor kinderen in oorlogsgebieden. Of liever gezegd: kinderen een toekomst zonder oorlog (en dus vrede) bieden.

   

  een missie is wat anders dan een visie

  Een belangrijk verschil is dat de missie gericht is op waar jij of de organisatie voor staat; identiteit en waarden. De visie gaat meer om de toekomst van jou of de organisatie. De visie is in feite het ideale toekomstbeeld.Waarom is een missie belangrijk?

  Een mission statement is ook een ijkpunt waar je jouw acties en taken tegen afzet. Eigenlijk kun je bij alles wat je doet de vraag stellen of het wel bijdraagt aan jouw missie of die van je werkgever. Als dat niet zo is dan ben je bezig maar niet productief.

   training snellezen en mindmappen

   Ontvang tips & tricks

   Bereik net als ruim 5.000 andere professionals meer met minder moeite.