Missie: betekenis en uitleg

Elke organisatie heeft een missie die beknopt weer geeft waarom de organisatie bestaat en wat er gedaan moet worden om de visie te realiseren. Dit wordt uitgedrukt in een fundamenteel doel. Daarmee geeft het richting aan iedereen in de organisatie. De verantwoordelijkheden die jij hebt op je werk komen hieruit voort.

cursus time management

Bereik meer met minder moeite! Krijg grip op je werk en rust in je hoofd met de cursus time management.

Voorbeeld van een missie: War Child

Een mooi voorbeeld is de missi van War Child. Zij willen kinderen in conflictgebieden helpen met het verwerken van hun oorlogservaringen door middel van onderwijs, bescherming en psychische hulp. Dat is dus een uitgangspunt dat als fundamenteel doel dient.

Hun fundamentele doel draagt bij aan hun visie, namelijk een toekomst in vrede voor kinderen in oorlogsgebieden. Of liever gezegd: kinderen een toekomst zonder oorlog (en dus vrede) bieden.

Verschil met het woord ‘visie’

Een belangrijk verschil is dat de missie gericht is op waar de organisatie voor staat; de identiteit en waarden. De visie daarentegen gaat meer om de toekomst van de organisatie, waar de organisatie voor gaat. De visie is in feite het ideale toekomstbeeld.

Waarom is een missie belangrijk?

Een missie kun je beschouwen als een ijkpunt waar je jouw acties en taken tegen afzet. Eigenlijk kun je bij alles wat je doet de fundamentele vraag stellen of het wel bijdraagt aan jouw missie of die van je werkgever. Als dat niet zo is dan ben je vaak bezig maar niet productief. In feite kun je dan net zo goed niets doen.

Ontvang gratis tips & tricks

Haal meer uit je tijd en jezelf met onze gratis tips & tricks

Contactgegevens

Bezoekadres

BCN Utrecht CS
Catharijnesingel 48
3511 GC Utrecht

Secretariaat & klantenservice

T (085) 002 02 02
E klantenservice@timension.nl

Zorgeloos aanmelden

Tot drie weken voor de training mag je kosteloos annuleren. Een vervanger sturen mag altijd. Alle leermiddelen, het arrangement, deelnamecertificaat en benodigde parkeerkaarten zijn in het tarief inbegrepen.

Vragen?

Bel (085) 002 02 02 of vul het formulier in.

Share This