Wat is effectief werken? 

Veel mensen volgen een cursus time management om effectief en efficiënt te leren werken. Effectief en efficiënt betekenen niet hetzelfde. Effectief werken gaat om het bereiken van je doel, ongeacht de manier waarop. Het gaat om de uitkomst van een proces. Effectief werken verschilt hierdoor van efficiënt werken, waarbij het gaat om het proces zelf.

Wat is effectief werken

cursus time management

Bereik meer met minder moeite! Schrijf je in voor de cursus time management

Homepage » Cursus time management » Wat is effectief werken?

Een effectief ezelsbruggetje

Er is een makkelijke manier om het verschil tussen effectief werken en efficiënt werken te kunnen onthouden: Effectief gaat over de goede dingen doen; efficiënt gaat over de dingen goed doen. Het heeft geen zin om efficiënt te werken als je niet effectief bent.

Je kan stellen dat effectief werken belangrijker is dan efficiënt werken. Al is het natuurlijk het beste om zowel efficiënt en effectief werken optimaal te combineren. Om die reden komen in een cursus time management zowel effectief als efficiënt werken aan bod.

Als je werkt ben je effectief bezig wanneer de acties die je uitvoert aantoonbaar bijdragen aan de doelen die je wilt bereiken. Wanneer je geen doelen hebt geformuleerd is het in feite niet mogelijk om effectief te werken.

Voorbeeld effectief werken

Stel dat je ondernemer bent en doel hebt dat je aan het einde van het volgende boekjaar 10% meer winst hebt gemaakt dan het jaar daarvoor. Dat kun je op verschillende manieren doen.

Je kunt werken aan het verkopen van meer diensten en producten met een hogere winstmarge. Je kunt ook werken aan bezuinigingen zodat je door lagere kosten meer winst maakt. Wanneer 10% of meer winst is gemaakt zijn beide manieren (of een combinatie van beiden) effectief gebleken.

Kortom: er is sprake van effectief werken wanneer je inspanningen leiden tot het gewenste resultaat.

Ontvang gratis tips & tricks

Haal meer uit je tijd en jezelf met onze gratis tips & tricks

Contactgegevens

Bezoekadres

BCN Utrecht CS
Catharijnesingel 48
3511 GC Utrecht

Secretariaat & klantenservice

T (085) 002 02 02
E klantenservice@timension.nl

Zorgeloos aanmelden

Tot drie weken voor de training mag je kosteloos annuleren. Een vervanger sturen mag altijd. Alle leermiddelen, het arrangement, deelnamecertificaat en benodigde parkeerkaarten zijn in het tarief inbegrepen.

Vragen?

Bel (085) 002 02 02 of vul het formulier in.

Share This