Assertiviteit: betekenis en uitleg

Assertiviteit draait om de omgang met mensen en relaties met anderen, zowel privé als op het werk. Je uit je mening zonder agressief over te komen, je laat de ander in zijn waarde.

cursus time management

Bereik meer met minder moeite! Krijg grip op je werk en rust in je hoofd met de cursus time management.

Homepage » Cursus time management » Assertiviteit

Assertiviteit: assertief gedrag

Als je assertief gedrag vertoont kom je op voor jezelf, maar je houdt tegelijkertijd ook rekening met het belang en de gevoelens van anderen. Je geeft aan wat je wel en niet wil vanuit je eigen behoeften.

In feite ben je in staat om grenzen te stellen en tegelijkertijd de relatie met de ander goed te houden.

Op tijd voor jezelf opkomen is proactief gedrag en dus goed. Wanneer je niet voor jezelf opkomt kan het leiden tot een situatie waarin je wordt benadeeld. Denk aan bijvoorbeeld dat je meer werk toebedeeld krijgt dan je aankan. In feite vertoon je dan reactief gedrag.

Assertief zijn op het werk

Assertief zijn op het werk gaat gepaard met ‘nee’ zeggen en grenzen kunnen stellen. Dit voorkomt stress en onnodige werkdruk. Voor jezelf opkomen is belangrijk, zo voorkom je bijvoorbeeld dat mensen er met jouw ideeën vandoor gaan en dat je de erkenning krijgt die jij verdient.

Met name om te hoge werkdruk te voorkomen is assertiviteit een vaardigheid die ook moet worden getraind in een cursus time management. Het helpt om tijdverspilling tegen te gaan.

Assertief worden

Assertief zijn is vaak lastig voor mensen die verlegen en introvert zijn. Zij vinden het vaak moeilijk om voor zichzelf op te komen. Assertief zijn kun je leren. Je kunt leren om op een goede manier voor jezelf op te komen en kritiek te uiten. Dit zal uiteindelijk voor meer zelfvertrouwen zorgen.

Ontvang gratis tips & tricks

Haal meer uit je tijd en jezelf met onze gratis tips & tricks

Contactgegevens

Bezoekadres

BCN Utrecht CS
Catharijnesingel 48
3511 GC Utrecht

Secretariaat & klantenservice

T (085) 002 02 02
E klantenservice@timension.nl

Zorgeloos aanmelden

Tot drie weken voor de training mag je kosteloos annuleren. Een vervanger sturen mag altijd. Alle leermiddelen, het arrangement, deelnamecertificaat en benodigde parkeerkaarten zijn in het tarief inbegrepen.

Vragen?

Bel (085) 002 02 02 of vul het formulier in.

Share This