Wat is een mindmap?


Uitleg met voorbeeld van een mindmap.

cursus mindmappen training mindmapping

cursus time management

Cursus mindmappen

  • Word 35% productiever
  • Werk intelligenter
  • Denk innovatiever

Bekijk de cursus mindmappen


Incompanyofferte aanvragen

Inhoudsopgave


Wat is een mindmap?

Beschouw het als een landkaart van je brein


Je kunt een mindmap beschouwen als een landkaart waaruit je kunt afleiden hoe je hebt gedacht. Door te mindmappen begrijp en onthoud je complexe informatie beter. Mindmapping is daardoor heel veelzijdig toepasbaar.

In combinatie met snelleestechnieken zorgt mindmappen ervoor dat je informatie beter kunt reproduceren en draagt het bij aan betere oordeelsvorming. Je kunt makkelijk verbanden leggen en complexe informatie doorgronden.

Mindmapping wordt ook vaak gebruikt voor projectmanagement, presentaties, wetenschappelijk onderzoek, opsporing, studie, brainstormsessies, strategische planning, business planning en als voorbereiding op het schrijven van omvangrijke documenten.

 

Hoe ziet een mindmap eruit?

Vertakkingen vanuit het centrum


Als je gaat mindmappen ontwikkel je een diagram dat begint vanuit een centraal onderwerp en zich verder ontwikkelt als een boomstructuur. Je brengt zo alle aspecten die een relatie hebben met het onderwerp in kaart. 

Je kunt op deze manier subonderwerpen aan het centrale onderwerp koppelen en deze subonderwerpen op hun beurt ook weer onderverdelen in verschillende gerelateerde aspecten.

 

Hoe maak je een Mindmap?

Hoe ga je mindmappen?

Hoe je denkt maakt niet uit.


Je begint bij het mindmappen vanuit het centrale onderwerp en ontleedt dit onderwerp vanuit hier steeds verder. Je kunt digitale mindmaps maken met mindmapsoftware, maar je kunt er ook een maken op papier.

Je gebruikt verschillende kleuren voor de verschillende subonderwerpen. Belangrijk is dat je met trefwoorden werkt en niet hele zinnen. Zo behoud je het overzicht. Zie ook het artikel: Mindmapping, een uitleg in 7 stappen.

Cursus mindmappen

Reserveer je plek


[gravityform id="14" title="false" description="false"]


Incompanyofferte aanvragen

1050 training snellezen en mindmappen

Klantenservice


T (085) 002 02 02
E klantenservice@timension.nl

Join the future of work

Mis nooit meer de updates van Timension.


Laat je naam en e-mailadres achter en ontvang nieuws, nieuwe inzichten en meteen bruikbare tips. [gravityform id="22" title="false" description="false"]