Breintraining: betekenis en uitleg

Breintraining maakt je productiever en vitaler. Je hersenen trainen heeft namelijk tot gevolg dat je brein actiever wordt en sneller gaat werken. Het stelt als het ware de veroudering van je brein uit. Je kunt meer onthouden en sneller informatie uit je geheugen halen.

cursus mindmappen: analytisch creatief praktisch denken. Leer een digitale mindmap maken met mindmap software.

Word 20 à 35% productiever met de cursus mindmappen

Homepage » Training snellezen en mindmappen » Cursus snellezen en mindmapping » Breintraining: betekenis en uitleg

Elke dag je brein trainen

Breintraining hoeft niet ingewikkeld te zijn. Het gaat erom dat je je brein prikkelt en aan het werk zet. Dit bereik je door nieuwe dingen te doen. Het hoeft niet veel tijd te kosten en het is het beste als je elke dag je brein traint.

Breintraining oefeningen

Een makkelijke manier om je brein te trainen is om bij simpele dagelijkse bezigheden links en rechts om te wisselen. Zo activeer je namelijk een ander gebied in je hersenen. De linkerhelft van je brein stuurt de rechterkant van je lichaam aan. De gebieden die daarbij geactiveerd worden zijn dus goed ontwikkeld als je rechtshandig bent. Je eet soep met je rechterhand, schrijft met rechts, poetst je tanden met rechts et cetera. Als je je soep eens met je linkerhand eet, activeer en stimuleer je een ander gebied in je andere hersenhelft.

Snellezen en mindmapping

Een manier om breintraining te combineren met werk is snellezen en mindmappen. Dit zijn vaardigheden die je sowieso helpen om meer te bereiken in je werk of tijdens het studeren. Het is aangetoond dat als je in je werk snellezen en mindmapping toepast meer dossierkennis en een scherper inzicht verkrijgt in voor jou relevate vraagstukken. Een bijkomend voordeel is dat je brein effectief aan het werk zetten ook bijdraagt aan vitaliteit op latere leeftijd.

Ontvang gratis tips & tricks

Haal meer uit je tijd en jezelf met onze gratis tips & tricks

Contactgegevens

Bezoekadres

BCN Utrecht CS
Catharijnesingel 48
3511 GC Utrecht

Secretariaat & klantenservice

T (085) 002 02 02
E klantenservice@timension.nl

Zorgeloos aanmelden

Tot drie weken voor de training mag je kosteloos annuleren. Een vervanger sturen mag altijd. Alle leermiddelen, het arrangement, deelnamecertificaat en benodigde parkeerkaarten zijn in het tarief inbegrepen.

Vragen?

Bel (085) 002 02 02 of vul het formulier in.

Share This