Training zakelijk tekenen en visual thinking

Communiceer visueel met overtuigingskracht na de training zakelijk tekenen..

Overtuig anderen van jouw ideeën met krachtige tekeningen

De training zakelijk tekenen helpt je bij het verduidelijken van ingewikkelde vraagstukken. Je leert overtuigend tekenen voor zakelijke toepassingen. We leren je visueel noteren, faciliteren, denken en complexe informatie duidelijk visualiseren. Deze cursus zakelijk tekenen gaat verder dan het kunnen uitdrukken van vormen, mensen en emoties. Je leert ook hoe je complexe informatie vertaalt naar schema’s en hoe je processen beschrijft.

Resultaat van de

Training zakelijk tekenen

N

Vereenvoudig complexe vraagstukken

N

Communiceer overtuigend

N

Visualiseer processen

N

Ontwikkel tekenvaardigheid

N

organiseer tekst en beeld

training zakelijk tekenen en visual thinking
Je overtuigt met beeld

Je wordt getraind in het snel en goed kunnen tekenen van jouw boodschap. Je merkt tijdens de training dat tekenen steeds makkelijker wordt.

In de training zakelijk tekenen ontwikkelen we jouw tekenvaardigheid. Je wordt getraind in het tekenen van objecten, mensen, emoties, processen en data.

cursus visual thinking
Je gebruikt psychologische principes

Je past wetten en regels over visuele waarneming moeiteloos toe. Hoe werkt dat in de praktijk? Je leert rekening houden met hoe mensen beeld verwerken.

Je past theorieën over waarneming van Stephen P. Anderson en Edward Tufte praktisch toe. Je leert hands on hoe je complexe informatie verbeeldt.

training zakelijk tekenen en visualiseren
Je ontwikkelt ontwerpvaardigheid

Je past vuistregels over ontwerp op het platte vlak toe in jouw visualisaties. Daardoor ogen jouw getekende presentaties professioneel.

Je leert hoe je typografie, vlakverdeling en hiërarchie effectief toepast. Dit komt van pas als je bijvoorbeeld processen, interfaces of interactie wilt uitdrukken.

Ondersteun je boodschap met overtuigende beelden

cursus visual thinking

Programma

1 Daagse training zakelijk tekenen en visual thinking

Vraagstukken vragen regelmatig om toelichting, verduidelijking of verheldering. Een overtuigend beeld kan daarbij helpen. In de training zakelijk tekenen leer je hoe je met beeld communiceert! Je leert in de cursus alle vaardigheden van een zakelijk tekenaar. Je gebruikt een eigen stijl. De training is heel geschikt als je in jouw werk complexe informatie wil verhelderen.

01.

Tekenvaardigheid en vorm

Je leert hoe je snel en overtuigend basisvormen tekent. De volgende onderwerpen komen aan bod: Theorie over beeld, tekenen en het brein; Tekenen van basisvormen, complexe vormen, mensen  en emoties. In een spelvorm leer je hoe je vanzelf makkelijk gaat tekenen.

02.

Vorm is informatie

Je leert toepassingsgericht tekenen aan hand van de volgende onderwerpen: Kwalitiet, kwantiteit, richting, toe- en afname; Tekst, typografie, beeld, informatie en organisatie. Hierbij pas je methodiek toe van Stephen P. Anderson en Edward Tüfte.

03.

Tekst en beeld

Een beeld zegt vaak meer dan duizend woorden. Hoe leg je een complex verhaal uit? Door tekst met beeld te combineren blijft informatie beter hangen. Je leert aan de hand van een tekst met tekeningen communiceren en cijfermatige data visualiseren.

04.

Teken je plan

Hoe vertaal je een aanpak naar een makkelijk te begrijpen beeldtaal. De training zakelijk tekenen heeft als doel dat jij helder kan visualiseren hoe je een vraagstuk aanpakt. Jij mag een oplossing voor een probleem bedenken en uitwerken in de vorm van een tekening.

05.

Visueel overtuigen

Slides van een presentatie of training zijn vaak al voorbereid. Maar hoe speel jij snel in op vraagstukken die zich ineens aandienen? Na de training zakelijk tekenen ben je in staat om aansprekende flip charts te tekenen. 

06.

E-learning & community

De e-leaning is bedoeld om het theoretisch deel van de training te herhalen. Het is facultatief. Daarnaast heb je toegang tot onze community waar je instructievideo’s kunt bekijken en waar je vragen kunt stellen aan de trainers en andere deelnemers.

In de training zakelijk tekenen ontwikkel je een heldere tekenstijl

Wat is het verschil tussen…

de cursus visual thinking en de cursus zakelijk tekenen?

Geen! Deze training is in feite gelijk aan een training visual thinking. Je gebruikt zakelijk tekenen als instrument om een vraagstuk te verhelderen en op te lossen. We leren je denkend te tekenen en door tekenen beter na te denken over oplossingen en innovaties. De actuele vraagstukken van jouw organisatie kunnen als casus worden gebruikt tijdens deze training. Door leren en werken te combineren behaal je het beste leerrendement. Meer weten? Bel 085 – 002 02 02 of gebruik het contactformulier.

\

1-Daagse training zakelijk tekenen - BCN Utrecht CS

Dinsdag 22 september | 09:00 – 17:00

\

1-Daagse training zakelijk tekenen - BCN Utrecht CS

Dinsdag 10 november | 09:00 – 17:00

495,- per deelnemer

Klassikale training op toplocatie

Een dag training op een toplocatie. Arrangement, leermiddelen, e-learning en online community inbegrepen. Maximaal 10 deelnemers.

435,- per deelnemer

Live online training met trainer

Twee dynamische dagdelen online training. Met een tussenpoos van een week. Leermiddelen, e-learning en online community inbegrepen. Maximaal 5 deelnemers.

Annuleren & BTW

Flexibel en betrouwbaar

Tot 21 dagen voor aanvang kun je deelname kosteloos annuleren. Een vervanger sturen kan altijd. De factuur wordt gematigd als je BTW niet kunt verrekenen.

Aanmelden

1-Daagse training zakelijk tekenen

Klassikale training
Verantwoord klassikaal leren

De klassikale bijeenkomsten kenmerken zich door een actieve en energieke didactiek. Door afwisseling in het programma vliegt de training voorbij en is het leerrendement onverminderd hoog.

Tussen en na de trainingsbijeenkomsten kun je gebruik maken van de online community. Hier kun je ervaringen met medecursisten en je trainers uitwisselen.

Trainingen en cursussen worden in lijn met richtlijnen van het RIVM en de veiligheidsregio verzorgd. Als een klassikale training vanwege het coronavirus niet kan worden voortgezet wordt naadloos overgegaan naar live online trainen. Onbenutte uitgaven voor het arrangement crediteren we.

Twee tot vier weken na de laatste online bijeenkomst volgt een één op één sessie van een uur met je trainer. Je kunt dit uur naar eigen inzicht indelen. Denk hierbij aan praktische tips maar ook aan herhaling van lesstof als je daar behoefte aan hebt.

Online classrooms
Live online bijeenkomsten

Alle incompany- en open trainingen worden ook als live online bijeenkomsten aangeboden. De dynamiek van een live online bijeenkomst is anders is dan die van een klassikale training. De planning en didactiek worden daarop aangepast.

Een dag klassikale training is gelijk aan 2 dagdelen live online training met een tussenpoos van een week. Tijdens een live online bijeenkomst wordt uitleg afgewisseld met oefeningen en breakout sessies.

Tussen de online bijeenkomsten pas je het geleerde toe in de praktijk. Je wordt via de online community gecoacht door je trainer. Ook kun je ervaringen uitwisselen met je medecursisten en leren van hun ervaringen.

Twee tot vier weken na de laatste online bijeenkomst volgt een één op één sessie van een uur met je trainer. Je kunt dit uur naar eigen inzicht indelen. Denk hierbij aan praktische tips maar ook aan herhaling van lesstof als je daar behoefte aan hebt.