Microtraining time management: inleiding


Lees de documentatie en oefen dagelijks 10 tot 20 vragen.

Inleiding 1: Definities

Effecief, efficiënt en succes?


Als je succesvol wilt zijn zal je effectief en efficiënt moeten handelen. Maar wat is succes? Onze definitie is simpel: je hebt succes wanneer je jouw doelen bereikt. Ongeacht welke doelen dat zijn!

Effectiviteit gaat over de juiste dingen doen en efficiency gaat over de dingen juist doen. Onder de juiste dingen doen verstaan we dingen doen die bijdragen aan jouw doelen. Zoals je begrijpt heeft het geen zin om efficiënt te zijn als je niet effectief bent. Om die reden is het belangrijk dat je eerst leert hoe je effectief wordt. Daarna ga je jouw werkproces efficiënt maken.

Effectief en efficiënt werken begint bij effectief en efficiënt leren. Om die reden bieden wij jou deze microtraining aan na de klassikale cursus. Wij willen bijdragen aan jouw succes maar dat gaat niet vanzelf; ook jij zal moeten blijven oefenen.

Inleiding 2: AIM methode®

De som van alle dagen.


Er zijn verschillende methodes in omloop om effectief en efficiënt te werken. Deze training time management gaat uit van de AIM methode®. Deze methode gaat ervan uit dat het plannen en organiseren van je werk zo eenvoudig mogelijk moet zijn.

Time management AIM-methode-optimaal

Als een methode simpel is, bevordert dat begrip. Begrip is voorwaarde om kennis te onthouden. En methodiek zal je pas effectief kunnen toepassen als het on top of mind (onthouden) is.

We willen dat je zoveel mogelijk energie kunt inzetten om te werken aan complexe taken op je werk. Daarom geloven we in simpele methodiek en een efficiënte manier van leren.

De AIM methode® combineert bestaande succesvolle principes in een logische samenhang zodat jij beter begrijpt hoe en wanneer je deze principes kunt toepassen. Je zal merken dat wanneer je effectiviteitsprincipes goed begrijpt, je vanzelf op een efficiënte manier werkt aan jouw successen.

Inleiding 3: Verwachting

In het begin maak je meer fouten en dat is normaal


Tijdens de training mag je fouten maken. Er is geen tijdlimiet als je een vraag wilt beantwoorden. Sterker nog: je mag zelfs spieken en afkijken bij anderen.

Elke vraag moet 3 x op rij goed worden beantwoord. Als je een fout maakt komt een vraag een extra keer terug. We zorgen er echt voor dat de stof goed beklijft.

Wij zien bij deelnemers dat ze na deze training meteen meer grip hebben op hun werk. Ze maken bewustere keuzes maken welke acties ze wel en niet uitvoeren en wanneer ze acties uitvoeren. Ook zien we dat uitstelgedrag sterk wordt gereduceerd en men veel meer gevoel voor controle heeft over het werk.

Klassikale cursus time management volgen?

Reserveer je plekIncompanyofferte aanvragen

Deelneemster van de cursus time management
Deelnemer aan de cursus time management