Community’s en virtual classrooms

Kies een effectieve en efficiënte leerervaring!

Bereik een optimaal leerrendement door slimmer en efficiënter te leren! Combineer formeel leren (klassikale training) met “learning on the job” en “social learning”.

Wat is social learning?

Social learning is leren van elkaar en met elkaar. Dat doe je door kennis en ervaringen met elkaar uit te wisselen. 

Dat kan op de werkplek (op kantoor bijvoorbeeld) maar ook in online community’s. Zoals wij die aanbieden voor onze trainingen.

Hoe leer je slimmer met elkaar?

Door je vraag aan een groep mensen te richten is de kans groter dat je sneller antwoord krijgt. Ook is de kans groter dat je meerdere antwoorden krijgt.

Je zal niet de enige zijn die vragen stelt of antwoorden geeft. Je leert ook van de vragen van anderen en de antwoorden die op hun vragen worden gegeven.

Wat zijn virtual classrooms?

Een virtual classroom is een gedeelde online ruimte waar de cursisten en de trainer gelijktijdig samenwerken. Meestal vinden deze interacties plaats via videoconferenties.

De deelnemers hebben tools om leerinhoud in verschillende formaten te presenteren en om gezamenlijke en individuele activiteiten te implementeren.

Bij dit type interactie heeft de cursusleider de bijzonder rol van de moderator die het leerproces begeleidt en groepsactiviteiten en discussies ondersteunt.

Tools die wij gebruiken zijn:

  • MS Teams
  • Google Hangouts
  • WebEx (Cisco)
Wat zijn learning community's?

Dit zijn online community’s die bedoeld zijn om te leren en leerervaringen uit te wisselen. Onze virtual classrooms zijn bedoeld als toevoeging op onze bestaande cursussen.

Na de laatste cursusbijeenkomst mag je onbeperkt gebruik blijven maken van deze community. Maak er vooral een community of practice van waarbinnen je elkaar helpt om nog beter in je vak te worden.

Hoe weet je wat je niet weet?

Dat weet je vooraf natuurlijk niet. Maar als je met een aantal mensen een groep vormt in een virtual classrroom kun je wel van elkaar leren. 

Jouw trainer modereert de virtual classroom. Hij zal werkvormen inzetten waarbij je bijvoorbeeld leert hoe je kennis en ervaringen optimaal met elkaar deelt.

Je zal er snel achter komen dat kennis zowel vanzelfsprekend als onvanzelfsprekend is voor de leden binnen jouw groep. Daar kun je samen met andere deelnemers je voordeel mee doen.

Tijd- en plaatsonafhankelijk leren

Door te leren met virtual classrooms hoef je niet continu op een fysieke locatie bij elkaar te komen. Je komt namelijk samen binnen een community.

Een ander voordeel is dat je ook niet op hetzelfde moment samen hoeft te komen. Je haakt aan op de momenten dat het jou uitkomt.

Doordat je tijd- en plaatsonafhankelijk kunt leren kun je jouw tijd beter indelen. Leren, werken en vrije tijd kun je daardoor beter indelen.

Is gecombineerd leren mogelijk?

Jazeker! Wij zijn er zelfs een groot voorstander van. De combinatie van verschillende leervormen noemen we in vaktaal “OSF learning”. Dat staat voor:

  • On the job
  • Social
  • Formal

In het verleden werd vaak gesproken over de ratio 70-20-10 (70% on the job, 20% social en 10% formal).

Wij gaan niet per definitie uit van de 70-20-10 ratio. De beste ratio is er een die past bij de organisatie en de inhoud van de training.

Ontdek de voordelen voor jouw organisatie

Bel (085) 002 02 02 of vul het formulier in:

Efficiënt leren op het moment dat het nodig is

afspeelknop cursus snellezen en mindmappen