De inhoud bepalen met Card Mapping

Card mapping is een manier om de inhoud van je visual in kaart te brengen.
Card Mapping

1. De eerste stap is om alle stukjes informatie op losse blanco kaartjes of post-its te schrijven. Probeer alle stukjes inhoud te bedenken die je in je visual zou willen gebruiken. Denk aan: titel, datum, het waarom/hoe/wat, belanghebbenden, een call to action, etc.

2. Als je alles eenmaal op losse kaartjes hebt geschreven, leg je alles voor je neer op tafel op op de grond om een overzicht te creëren. Wees kritisch bij het selecteren van de inhoud; is er genoeg maar niet teveel informatie om je ideeën te communiceren? De MoSCoW-methode werkt goed als onderliggende methode om te prioriteren. 

3. Zodra alle inhoud is bepaald, groepeer of categoriseer je de kaarten door thema’s en patronen te identificeren. Probeer eventueel ordening aan te brengen door ze naar eigen inzicht en/of logisch in te delen. 


Leestip: Sketchnote Handbook Illustrated Guide

Het Sketchnote-handboek legt aan de hand van illustraties praktische sketchnote-technieken uit voor het maken van visuele aantekeningen. Auteur Mike Rohde pakt tekenangst aan door stap voor stap te laten zien hoe je snel mensen, gezichten, letters en eenvoudige objecten kunt tekenen voor effectieve en snelle schetsnotities. Uiteraard kun je ook een cursus Zakelijk Tekenen boeken voor jou en je collega’s.


Contactformulier

Wil je meer uit jezelf halen?

Wil je meer uit jezelf halen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Je bent aangemeld voor de nieuwsbrief!

Share This