Mailbox leegmaken en organiseren

Je mailbox leegmaken is vooral een kweste van eerst je mailbox organiseren en dan een simpel proces doorlopen. Bekijk hier hoe je dat doet.
mailbox leegmaken en opruimen

Mailbox leegmaken van MS Outlook

Je mailbox is geen takenlijst!

 Een volle inbox is voor veel professionals een herkenbaar probleem. Elke dag eindigen met een lege inbox lijkt onmogelijk. Dat is het echter niet! In onze cursus timemanagement leren cursisten hoe ze dat snel kunnen doen. Maar dan moeten ze eerst de mappen in hun Outlook mailbox organiseren. De Outlook mailbox leegmaken werkt volgens een eenvoudig principe. Je werkt volgens de methode van de prioriteitenmatrix. Dat houdt in dat je bepaalt welke berichten wel en niet belangrijk voor je zijn. Vervolgens verdeel je de belangrijke berichten in wel of niet urgent. E-mails die je wilt verwijderen gooi je weg. De map verwijderde items maak je periodiek leeg. Belangrijke e-mail die niet om actie vraagt archiveer je.

Het maakt niet uit met welk e-mailprogramma je werkt. Zelfs in Gmail, Windows mail en MS Outlook 2010 werkt deze methode voor alle e-mails. Een volle mailbox werkt belemmerend en zorgt voor stress is. Maak je Postvak In elke dag leeg. Gebruik daarvoor slimme e-mail mappen. Hoe werkt het? Moet je iets met een e-mail? Zo ja, verplaats die naar de map Urgent of Plannen. Moet je iets delegeren gebruik dan de map Delegeren.  Een lege mailbox is vooral een kwestie van de gewoonte ontwikkelen. Wen aan werken met slimme e-mail mappen en slim selecteren aan de poort.

E-mail en Outlook tips & tricks

Werk slimmer met Outlook

  1. Outlook vandaag aanpassen
  2. Mappen maken in Outlook
  3. De inbox leegmaken in weinig tijd
  4. Categorieën maken en aanpassen
  5. E-mail archiveren met kleurcategorieën
  6. Taak maken van een e-mail
  7. Van e-mail met bijlage(n) naar een taak
  8. Een Outlook taak met bijlage maken
  9. Taken in de Outlook agenda tonen
  10. Outlook tip: e-mail coaching tips

Leestip: Handboek Outlook 2021

Outlook 2021 is een veelzijdig, uitgebreid en krachtig programma dat u gebruikt om te e-mailen, uw agenda te beheren, taken te plannen en contacten te onderhouden. Dit Handboek is volledig geactualiseerd voor de 2021-editie en gaat uitgebreid in op de vele mogelijkheden van de software. De auteur loodst u speels door de verschillende functies van het programma en de hoofdstukken worden telkens afgesloten met vragen en oefeningen; zo krijgt u Outlook 2021 snel in de vingers.


Meld je aan voor een training

Meld je aan voor de cursus Timemanagement Met Outlook of voor de cursus Inbox Zero. Deze trainingen kunnen ook op maat als incompanytrainingen worden verzorgd.

Contactformulier

Wil je meer uit jezelf halen?

Wil je meer uit jezelf halen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Je bent aangemeld voor de nieuwsbrief!

Share This