Wat is BYOD?

BYOD is de afkorting van Bring Your Own Device. Deze afkorting wordt gebruikt als medewerkers zelf kunnen bepalen met welke apparatuur ze kunnen werken.
Categorie(ën): Hybride Werken
Wat is BYOD? BYOT-Bring-Your-Own-Device

BYOD en BYOT en CYOT…

BYOD staat voor Bring Your Own Device, ook wel BYOT (Bring Your Own Technology) of CYOT (Choose Your Own Technology) genoemd. Bij organisaties die hybride werken goed introduceren is het vaak mogelijk dat medewerkers met hun eigen technologie werken.


Het personaliseren van de thuiswerkplek en daarmee ook werkplektechnologie is een groeiende trend en houdt ook in dat werknemers hun eigen apparaten meenemen naar het werk. Een smartphone is hiervan het meest voorkomende voorbeeld.


Er zijn bedrijven die hier heel goed erop inspelen en hun werknemers tegemoet komen en werken met een CYOT policy: Choose Your Own Device. In een tijd waarbij medewerkers steeds meer zelfstandig werken is CYOT een logische ontwikkeling.

BCC - Toe aan een nieuwe laptop?

Voordelen van BYOD

Organisaties met een BYOD initiatief willen werknemers stimuleren hun eigen apparaten te gebruiken om toegang te krijgen tot zakelijke documenten. Het maakt flexibel werken mogelijk, zonder hoge kosten.
Deze manier van werken is in feite best of both worlds: organisaties kunnen de productiviteit verhogen en de kosten verlagen. Als medewerkers met hun eigen middelen kunnen werken profiteren ze van het gebruiksgemak wat de productiviteit ten goede komt.

Nadelen van BYOD

Er zijn veel verschillende apparaten en besturingssystemen op de werkvloer. Het kan minder goed gereguleerd worden en gevoelige informatie kan daardoor minder veilig zijn wat een risico kan vormen. Verreweg de meeste hacks ontstaan doordat medewerkers niet zorgvuldig met wachtwoorden omgaan! Omdat wachtwoordkluizen niet volstaan kan het beste worden gekozen voor geavanceerde wachtwoordoplossingen zoals MindYourPass.

Beleid rond BYOD

Beleid rondom het werken met eigen apparatuur is tegenwoordig voor iedere organisatie noodzakelijk en vormt een ware uitdaging voor IT managers. Wanneer het om het primaire proces gaat moeten er bijvoorbeeld afspraken worden gemaakt over werken in de cloud, werken met een remote desktop en bescherming van informatie.


Daarnaast is het logisch dat medewerkers een vergoeding krijgen aangezien ze eigen middelen inzetten om hun werk uit te voeren. Deze middelen moeten worden afgeschreven en op den duur worden vervangen.

Abonneer je op de nieuwsbrief

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Abonneer je op de nieuwsbrief.

Naam(Vereist)

Contactformulier

Bereik meer met minder moeite

Bereik meer met minder moeite

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Je bent aangemeld voor de nieuwsbrief!

Share This