Dogecoin verwachting, uitleg en koers

Vraag je je af of je wel of niet in Dogecoin moet investeren? In dit artikel wordt alles uit de doeken gedaan wat je over deze cryptocurrency moet weten.

Bitcoin en crypto's kopen

 
Computer
Let op: De koersen van cryptocurrency's zijn volatiel. De waarde van cryptocurrency's kunnen snel stijgen en snel dalen.

Dogecoin kopen

Wat is Dogecoin?

Dogecoin is een cryptocurrency die in 2013 als grap werd gecreëerd. Het is er echter in geslaagd om een van de meest populaire cryptocurrencies ter wereld te worden. In dit artikel nemen we een nemen we Dogecoin onder de loep en proberen we enkele van de meest voorkomende vragen erover te beantwoorden.

Waarom is Dogecoin een memecoin?

Dogecoin is een memecoin omdat het als een meme is ontstaan. Een memecoin is een soort cryptocurrency die gebaseerd is op een internet meme. Dogecoin is gebaseerd op de Doge meme, waarop een Shiba Inu hond staat afgebeeld. De munt werd in 2013 gecreëerd door Jackson Palmer en Billy Markus, en werd al snel populair door de leuke en vriendelijke gemeenschap. De Dogecoin gemeenschap staat bekend om haar vrijgevigheid, en ze hebben fondsen geworven voor verschillende goede doelen. De munt is ook gebruikt om mensen een fooi te geven voor inhoud die ze leuk vinden, zoals artikelen, video’s, en tweets. Hoewel Dogecoin begon als een grap, is het uitgegroeid tot een serieus project met een trouwe gemeenschap.

Dogecoin is gebaseerd op de shiba inu hond

Dogecoin verschilt van de grote cryptocurrencies

In tegenstelling tot Bitcoin, Cardano, XRP en andere grote cryptocurrencies, heeft Dogecoin geen limiet op de totale voorraad munten die gemijnd kan worden. In maart 2021 waren er meer dan 129 miljard Dogecoins in omloop. Dogecoin wordt gemijnd met een Proof-of-Work (PoW) consensus mechanisme.

Hoe werd Dogecoin opeens populair?

Begin februari 2021 tweette Elon Musk, ’s werelds rijkste man, over Dogecoin, waardoor de prijs van de cryptocurrency omhoog schoot. Na Musk’s tweet steeg de prijs van Dogecoin met meer dan 400%, waardoor het een marktkapitalisatie van meer dan $ 6 miljard kreeg. Hoewel de prijs sindsdien is gedaald, heeft Musk’s steunbetuiging van Dogecoin de nieuwste hype munt gemaakt en een golf van belangstelling voor cryptocurrency aangewakkerd.

Prijsvoorspelling Dogecoin

Als het op prijsvoorspellingen aankomt, is de Dogecoin gemeenschap verdeeld. Sommige leden van de gemeenschap geloven dat de prijs van Dogecoin zelfs meer dan $10 zal bereiken. Anderen geloven echter dat de prijs zijn hoogtepunt al bereikt heeft en dat hij spoedig zal beginnen te dalen. Maar wat er ook gebeurt, er is geen twijfel over dat Dogecoin tot nu toe een enorm succes is geweest. Het valt nog te bezien waar de prijs in de toekomst heen zal gaan, maar voor nu is Dogecoin de moeite waard om in de gaten te houden.

Dogecoin koers

Geloof in de toekomst

Veel mensen geloven dat Dogecoin de potentie heeft om in de toekomst een belangrijke cryptocurrency te worden, dankzij zijn groeiende gemeenschap en stijgende prijs. De tijd zal leren wat de werkelijke waarde van Dogecoin zal zijn.. Het is echter belangrijk te onthouden dat cryptocurrency prijzen zeer volatiel zijn en dat voorspellingen vaak fout zijn. Als je overweegt in Dogecoin te investeren, is het belangrijk je eigen onderzoek te doen en alleen te investeren wat je je kunt veroorloven te verliezen.

Dogecoin hype en FOMO

Slim meeliften met de hype rond Dogecoin

De prijs van een veel cryptocurrencies is vaak gebaseerd op speculatie. Dit geldt echter ook voor veel aandelen van startups. Veel mensen investeren in een nieuwe munt of bedrijf omdat ze denken dat de prijs zal stijgen. En als genoeg mensen dit denken, dan zal de prijs ook stijgen. Natuurlijk kan er ook een zeepbel ontstaan. Dat is wanneer de prijs te snel omhoog gaat en dan even snel weer daalt. Maar zelfs als de prijs daalt, betekent dit nog niet dat de munt of het bedrijf slecht is. De prijs kan gewoon een tijdje overgewaardeerd zijn geweest. Wees dus niet bang om in iets te investeren vanwege een hype maar wees wel heel voorzichtig. Het helpt als je patronen kunt herkennen in het koersverloop van beleggingsproducten (technische analyse).

250

Dogecoin kopen?

LiteBit is een van de oudste cryptocurrency exchanges en was een van de eersten die Dogecoin aanbood. LiteBit staat je toe Dogecoin te kopen met euro’s, en het biedt een wallet om je munten op te slaan. Je kunt LiteBit ook gebruiken om andere cryptocurrencies te kopen, zoals Bitcoin, Ethereum, Litecoin, en XRP. LiteBit is een betrouwbare exchange met goede klantenondersteuning. Als je een eenvoudige manier zoekt om Dogecoin te kopen, is LiteBit een goede optie.

Zorg ervoor dat je jouw Dogecoins veilig bewaart

Als het gaat om het veilig bewaren van je cryptocurrency, zijn er een paar verschillende opties voor je beschikbaar. Veel exchanges, zoals LiteBit, bieden een ingebouwde wallet aan die je kunt gebruiken om je munten in op te slaan. Als je je munten echt veilig wilt bewaren, kun je overwegen in plaats daarvan een papieren portemonnee of hardware wallet te gebruiken. Ledger Nano is een populaire optie voor een hardware wallet. Deze wallets bieden een extra laag beveiliging door je privésleutels offline op te slaan. Dit betekent dat zelfs als je computer gehackt wordt, je munten nog steeds veilig zijn. Dus als je de veiligste manier zoekt om je cryptocurrency te bewaren, is een papieren of hardware wallet dus de aangewezen weg.